Többen is érkeznek a Szentihez

Az NB I-es idény előtt több változás is kezd kiderülni a Szent István női kézilabda-csapatának keretével kapcsolatban. Ahogy azt korábban írtuk, jelentős átalakulás nem lesz az együttesnél, de a korábban írt távozókról szóló cikkünk után, most nézzük, kik érkeznek a Szent István gárdájához.

Ahogy azt korábban már napvilágra hoztuk, az NB I/B Keleti-csoportját megnyerő Szenti szakmai munkáját vezetőedzőként a 30 éves Vojkovics Gyula irányítja, aki a PC Trade Szegedtől érkezett klubunkhoz. Azonban nem csak edző, játékosok is érkeznek hozzánk, akiket egyrészt várunk, másrészt már együtt készülnek a lányokkal az új idényre.

A felkészülés ugyanis megkezdődött a héten és vannak új játékosok a keretben. Az MTK csapatától érkezett hozzánk Stranigg Zsófia, aki fiatal, de remek érősítésnek ígérkezik, mert a junior válogatott balszélsőjéről van szó. Még mindig csak 18 éves és korábban egyébként volt a Szent István igazolt játékosa a 2015/2016-os évadban. Az előző idényben 26 gólt jegyzett az első osztályban és reméljük, nagyban hozzájárul majd a nehéz NB I-es meccseken az esetleges pontszerzésekhez.

Szintén a keretünket és a csapatot erősíti Varjú Lili, aki a Vasasban játszott korábban, balátlövőként, irányítóként és – nem mellékesen, hiszen ez is jelzi, hogy jó hely a csapatunk – Varga Márta lánya, aki remek szakmeber és a Vasas vezetőedzőjeként találkozhattunk vele az előző idényben. Lili 19 éves, de két idénnyel ezelőtt az első osztályban is pályára lépett néhányszor, öt meccsen 5 gólt jegyzett. Az előző idényben majdnem 50 gólig jutott a velünk egy csoportban szereplő Vasas játkosaként.

A beállós posztra is igazoltunk, ráadásul egy norvég lányt, aki évek óta itt tanul az ELTE-n, így kézilabda magyarnak számít. Cornelia Lyngby a Szentendre csapatából igazolt hozzánk, de korábban ő is játszott a Vasasban. Most a keménységére és a gólerős játékára egyaránt szükség lesz, mindkettő jellemzője és reméljük, hogy ő is sokat lendít majd csapatunkon az NB I-es meccseken.

A Szent István szakvezetése – ahogy Bognár László szakosztályvezető is megerősítette – még számol néhány érkezővel, akikkel tovább erősödhet keretünk. Tudjuk, hogy kemény menet lesz, de a célunk a tisztes helytállás a világ legerősebb bajnokságában.

Hajrá Szenti!

Leave a Comment

(required)

(required)