Gratulálunk junior Európa-bajnokunknak, Stranigg Zsófinak!

Hazai pályán, telt ház előtt, a Szenti újonnan igazolt remek szélsőjével, Stranigg Zsófival lett Európa-bajnok a magyar női junior kézilabda-válogatott, miután a győri torna döntőjében 27-20-ra legyőzte Hollandiát.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben Norvégiát és Romániát, az elődöntőben Oroszországot győzte le, míg a fináléban teltházas meccsen a hollandoknál is jobbnak bizonyultak a lányok, vagyis a tavalyi debreceni U20-as világbajnokság után ezúttal is százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes. Van két remek korosztályunk, ami komoly bizakodásra adhat okot a közeljövő felnőtt világversenyei előtt. De ne szaladjunk ennyire előre. Elsőként álljon itt a győztesek névsora, majd „hallgassuk” Zsófit:

Albek Anna (HIB Graz), Arany Rebeka (Debrecen), Bánfai Kíra (MTK Budapest), Herczeg Lili (NEKA), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győr), Kuczora Csenge (Vác), Pál Tamara (Győr), Schatzl Natalie (Érd), Simon Armilla (Érd), Stranigg Zsófia (MTK Budapest/Szent István), Szabó Dóra (Debrecen), Szilovics Fanni (Győr), Tóth Nikolett (Ferencváros), Vámos Petra (NEKA), Zsiborás Luca (Ferencváros), szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina.

„Kaptam egy hét pihenőt, így majd jövő hétfőn Monoron csatlakozom a lányokhoz – kezdte összegzőjét Zsófi. – Sokat számított, hogy az Eb előtt hat hétig dolgozott együtt a keret, ezért nagyon jó volt az erőnlétünk.”

Ennek ellenére a Szenti új igazolása úgy látja, hogy pont ezen a téren kell még fejlődniük a közeljövőben.

„Az északiak nagyon erősek, de mi technikásabbak voltunk, igazából ezzel sikerült nyerni. Meg persze az is számított, hogy remekül összecsiszolódott a hosszú hetek alatt a csapat és a mester sokat is tudott cserélni. Élveztük ezt a nagy érdeklődést. Rendre két-három ezer ember előtt kézilabdáztunk és a döntő pedig csodálatos volt, mert a helyszínen 5500 szurkoló ünnepelte velünk az Eb-aranyérmet.”

Arra a felvetésre, hogy miként érezte magát az Eb-n és mennyiben lesz elvárás mostantól a jó eredmény velük kapcsolatban, esetleg teher-e a számára, Stranigg Zsófi így válaszolt.

Nem volt teher rajtunk, annak ellenére sem, hogy tavaly az előző korosztály a hazai vb-t megnyerte, inkább doppingolt a környezet. Mostantól arra kell koncentrálni, hogy a fejlődésünk töretlen legyen. Erősödni kell és akkor elérhetünk még remek eredményeket. Ami engem illet: Minden meccsen 30 perceztem, Schatzl Natalival megosztottuk a terheket. Élveztem a torna minden percét. Az oroszok elleni meccs volt a legkeményebb, ott szükség volt egy remek hajrára, de egyébként mindig viszonylag magabiztosan nyertünk, ami szerintem jót jelent.”

Zsófia a végén kitért csapatunkra, most már az ő csapatára, a Szentire is.

„Játszottam már korábban a Szent Istvánban és több lányt, no meg a körülményeket is ismerem. Igaz Monor nekem is új lesz. Fontos szempont volt számomra, hogy sok játéklehetőséget kapjak, ami segíti a fejlődésemet. Ezért is jöttem vissza a Szent István csapatába, ahol most elsőosztályú meccsrutinra is szert tehetek, ami fontos. Várom már a közös munkát az edzőnkkel, Vojkovics Gyulával és beszéltem a lányokkal korábban, meg tegnap is, mert rengetegen gratuláltak az aranyéremhez. Hétfőtől vagyok, de addig még pihenek egy kicsit!”

Zsófinak és a magyar válogatottnak gratulálunk!

Európa-bajnok: Magyarország

Az Európa-bajnokság végeredménye:
1. Magyarország
2. Hollandia
3. Norvégia

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)