Ezt hozta a hét: Vereség Szegeden, de zajlik a formába hozás

Háromgólos vereséget szenvedett hivatalos felkészülési mérkőzésen a Szent István SE a PC Trade Szeged otthonában még csütörtökön, de a hét nem csak erről, a munkáról is szólt. Persze minden bekapott gól fáj, de több okból sincs ok a szomorkodásra. Ennek ellenére jelentsük ki, egy NB I-es csapatnak ezeken a találkozókon is végéig százszázalékos figyelememmel kell küzdenie.

Érdekes volt a szegedi összecsapás több okból is. Egyrészt azért, mert vezetőedzőnk, Vojkovics Gyula visszatért korábbi otthonába, ugyanis szegediként ő volt az előző idényben vendéglátóink trénere. Emellett az is egy érdekes összehasonlítsára adhatott okot, hogy a számunkra fontos, de sajnos vélhetően nem nyerhető első két NB I-es mérkőzés miatt – a Debrecen és a BL-címvédő Győri Audi ETO vár ránk a nyitófordulókban – még elég kemény terhelést kapó lányok, mire lesznek képesek az erre az idényre megerősődő és dobogóra esélyes NB I/B-s élcsapat, a PC Trade Szeged ellen.

Nagy csaták helyszínén is tudjuk, nagy meccsek előtt állunk!

A mi kispadunkon tehát a Szeged előző idénybeli vezetőedzője, Vojkovics Gyula ült, a másik oldalon pedig egykori segítője, barátja, Zsadányi Sándor írányította a szegedi lányokat. A mérkőzés első 10-12 perce kiegyenlített küzdelmet hozott, komolyabb előnyt egyik oldalon sem tudtak kialakítani a csapatok. A folytatásban azonban előnybe került a Szenti, vezettünk is 3-4 góllal azonban az utolsó 10-15 percben nem voltak elég koncentráltak a lányok. Ebben az időszakban a teljes sort cseréltő Szeged fiatal és friss játékosokkal fölénk kerekedett. A váltás a hajrában sokat hibázó csapatunk ellen váratlanul jól sikerült a PC Trade Szeged számára, így 34-31-es vereség lett az edzőmeccs végeredménye.

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Ezúttal a Szeged ellen.

Vojkovics Gyula, a Szenti vezetőedzője így értékelte a mérkőzést és a hetet, immár aludva párat a történtekre, vasárnap reggel, némi családi „háttérzajjal” fűszerezve.

„Sokat hibáztunk a meccsen, de a végén a sok hiba mellé még dekoncentráltásg is párosult, így pedig nem lehet nyerni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy van még időnk formába lendülni és ezen a héten is kemény terhelést kapnak a lányok. A csütörtöki találkozó miatt, amikor Monoron bemutatkozunk a K&H női kézilabda ligában, vasárnap délután is tréningezünk. Az első két mérkőzésen szeretnék kellemetlen ellenfelek lenni a Deberecen és a Győr ellen, a Szombathellyel szemben pedig ilyen formaingadozást nem engedhetünk meg magunkank. Jó érzés volt egyébként Szegedre visszamenni, szeretnek ott engem és a csapatot is nagyon kedvesen fogadták. Sok olyan dolgot láttam, amiből tanulni kell és tanulni is fogunk. Dolgozuk tovább, mert az a legfontosabb.”

Arra felvetésre, hogy minden rendben van-e a csapat és a felkészülés körül, Vojkovics Gyula elmondta, hogy igen, alapvetően mindenki jól van, egyedül Stranigg Zsófi szedett össze egy kisebb térdsérülést a szegediek elleni találkozón. Hogy mennyire komoly, hamarosan kiderül. Reméljük nem nagyon, mert a csapat egyik legtehetségesebb játékosára nagy szükség lesz az első mérkőzéstől kezdve.

Hajrá Szenti! Csütörtökön jön csapatunk első K&H Liga összecsapása!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)