Új játékos a fedélzeten: Stachó Vivien

Mivel Vivien már idén januártól a Szenti játékosa az ifjúsági csapatban, tulajdonképpen viccesen azt is mondhatnánk: itthonról érkezett haza. Májusban kérte meg a vezetőség, hogy legyen a felnőtt NB I-es csapat kerettagja, ami váratlan meglepetés volt számára. A mostani időszak Vivi életében csupa újdonságból áll majd, erről mesél nekünk.

Vivien a felnőtt csapatban és az ifiben is játszik.

Ha visszagondolok 9 év alatt nagyon sok minden történt velem, de ez az utóbbi kilenc hónap a legizgalmasabb időszak az éltemben. Tíz éves voltam, amikor Makón elkezdtem kézilabdázni. Négy év után a NEKA-hoz kerültem fél évre, itt sajnos összeszedtem egy térdsérülést, kényszerpihenőt kellett tartanom. Először Szegedre kerültem, majd Dunaújvárosba, ahol meg kellett küzdenem egy vállsérüléssel. A gyógyulás után ismét Szegeden folytattam a kézilabdát. Január végén jöttem a Szentibe egy próbaedzésre, nagyon tetszett az ifi csapat és ide igazoltam. Éppen kezdtem kiöregedni a korosztályból, mikor váratlanul megkerestek, hogy nincs-e kedvem a felnőtt csapatban játszani. Még jó, hogy volt!

Sok feladat közül az NB I-es szereplés lesz a legnagyobb kihívás a számára.

Említetted, hogy izgalmas lesz ez az időszak az életedben, milyen feladatok várnak rád?

Idén felvettek a Testnevelési Egyetem edzői szakára, a Szent István NB I-es felnőtt csapatának kerettagja vagyok és lejátszom az ifi csapatba is. Még kimondani is izgalmas, nemhogy végigcsinálni!

Hogy fogod ezt a sok dolgot összeegyeztetni?

A tanulás és az NB I-es szereplés áll a legelső helyen. Ha az egyetemi órák ütköznének az edzéssel vagy fontos mérkőzéssel, indokolt esetben egyéni tanrendet kérhetek. Majd meglátjuk, hogyan tudok lavírozni a sok feladat között, bízom benne, hogy ügyesen megoldom majd ezt is.

Mennyire voltál új tag, az újak között?

Ismertem a lányokat, hiszen többször edzettünk együtt a tavaszi idény alatt. Összetartó közösség, nagyon jó érzés, hogy a tagja lehetek. Vojkovics Gyulát is ismerem, hiszen Szegeden edzőm volt. Új vagyok ebben a csapatban, de nem újonc. Mindenki szeretettel fogadott az együttesnél, kedvesek voltak és segítőkészek a lányok, nagy biztonságot jelent számomra, hogy egy ilyen támogató légkörben tanulhatok, sportolhatok.

Csütörtökön megkezdődik az őszi szezon. Készen áll a csapat az első megmérettetésre?

Nagyon izgatottak vagyunk! Sokat dolgoztunk. Sajnos jelenleg beteg vagyok, így ma kihagyom az edzést, kúrálom magam. Holnap ott akarok lenni a csapatfotózáson, szerdára pedig meg kell gyógyulnom. Augusztus 29-én gyógyultan akarok ott ülni a padon és minden idegszálammal koncentrálni a nyitómérkőzésre. Így lesz, mert most semmi nem állíthat meg, főleg nem egy kis vírus!

Reméljük sikerül Viviennek meggyógyulnia, találkozunk vele és minden egyes csapattaggal Monoron, augusztus 29-én, 18 órakor a Városi Sportcsarnokban!

Hajrá Szenti! Hajrá lányok!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)