Évértékelés a kapuból

A Szent István-OTP csapata a női felnőtt NBI/B keleti csoportjában dobogós helyre küzdötte fel magát. Gercsó Nórától, a Szenti kapusától kértünk egy rövid évértékelést, mondja el, a kapuból, hogyan látta az idei szezont.

Gercsó Nóri tehetséges, már a rutinos játékosok közé sorolhatjuk. Vele beszélgettünk a szezonról, a hullámvölgyekről, a jól megérdemelt sikerről.

Most már mindenki higgadtabban néz vissza erre a szezonra, mit látsz, milyen volt az idei évetek?

Nagyon erősen kezdtünk, mindent elhittünk magunkról, talán jogosan is, hiszen az őszi szezonunk csak pár hullámvölggyel ment le, bár azt kell mondanom, hogy a szezon első felében elvesztett meccseink már azt mutatták, hogy a dobogó harmadik helyéig fogunk eljutni. A tavaszi fordulók sokkal nehezebben mentek, a papírforma meccseket elveszítve, megzavarodtunk. Ahogy az lenni szokott az életben, ha jön egy hullámvölgy, akkor annak vannak utórezgései, ez nálunk is így ment: sérülések sorozata, eligazolások és pályaelhagyás, mindenben volt részünk. Nagyon színes év volt ez, ilyen nagy változás, minden csapatot szétzilált volna. Az erősségünk abban rejlik, hogy újra tudtuk rendezni a sorainkat, szerintem ehhez nagyon komoly erő kellett, bennünk ez megvolt.

Beszéltél az átigazolásokról, magadra gondoltál?

Igen, én is távol voltam. Két hónapot a Siófoknál töltöttem, az NB I-ben játszottam. Nagyon intenzív volt ez a két hónap. Sokat tanultam magamról és a kézilabdáról is. Hasznos volt ez a rövid időszak, mégis rossz érzéssel töltött el, hogy ahol és amikor igazán szükség van rám, ott nem vagyok jelen, mert távol vagyok a Szenti együttesétől. Sokat gondoltam a csapatra és a lányokra abban az időszakban. Március közepétől viszont ismét az együttessel dolgoztam tovább.

Mi történik a következő hónapokban, lesz a csapat összetételében változás?

Lesz egy hosszabb nyári szünetünk, ez általában a teljes június és a július eleje szokott lenni. Erre a vezetőedző tudna válaszolni. Gondolom, a csapat váza megmarad, persze biztosan lesznek személycserék, de ez nem nagy újdonság, változások mindig kellenek.

Mit gondolsz, milyen lesz a nyári felkészülésetek?

ERŐS, nagyon „meg leszünk hajtva”. Fontos, hogyan, milyen erőnléttel kezdjük az őszi szezont. Tavaly is nagy önbizalmat adott az nekünk, hogy fizikailag komolyan terhelhetőek voltunk. Ez most is így lesz. Kipihenjük magunkat, feltöltődünk és folytatjuk a munkát ott, ahol abbahagytuk. Én még soha nem értem el ennél nagyobb sikert a kézilabda pályafutásom alatt, most szeretnék egyre feljebb araszolni a csapatommal és eljutni  NB I-ig.

 

Jó munkát hozzá, Nóri! Hajrá Szenti!

Leave a Comment

(required)

(required)