Új játékos a fedélzeten: Tieff Zsanett

A Szent István együttesének stratégiája, hogy egy-egy poszton több lábon álljon az együttes. Így került a szakemberek látókörébe Tieff Zsanett is, aki egy éve ifi csapatunkban játszik. Érdekes, hogy Zsanett ahhoz képest, hogy milyen fiatal, már sok klubban megfordult.

Ilyen határozott lövésre lesz szükség a felnőtt csapatban is.

Hány évesen kezdtél kézilabdázni?

Már hat évesen játszottam. Anyukám barátnője kézilabdaedző, így adott volt, hogy milyen sporttal kezdjem a rendszeres mozgást. Három év után a Fradihoz kerültem, itt öt évig játszottam, a NEKA-tól három év után, tavaly érkeztem a Szenti ifi csapatába.

Mennyire volt váratlan számodra a felkérés, hogy csatlakozz a Szent István NB I-es csapatához?

Azt lehetett sejteni, hogy szükség lesz egy jobbszélsőre, de csak a vágyálmaim között szerepelt, hogy én legyek a kiszemelt játékos. Gondolkodás nélkül elfogadtam a felajánlott lehetőséget.

Zsanett a legfiatalabb játékosunk.

Milyen volt a felkészülést a felnőtt csapattal tölteni?

Annyira segítőkészek a lányok és egy nagyon jó, összetartó közösségbe csöppentem bele. Tavaly már lejártunk az ifi csapattal néhányszor közösen edzeni, így nem annyira ismeretlen nekem az együttes, sőt Mátéfi Dalma még játszott az ifiben is, így volt ismerős arc a gárdában. Rajtam kívül még Stachó Vivien is a felnőtt keretben lesz, de kétségtelenül én vagyok a legfiatalabb a csapatnál.

Mi lesz az ifi csapatbeli szerepléseddel?

Kétlaki életet élek. Az ifjúsági csapatban edzek, játszom és a felnőtt együttes edzésein is részt veszek. Ma érkeztem haza a kiskőrösi ifi edzőtáborból, ami nagyon jól sikerült.

Jövőre érettségizel, vannak már terveid a távolabbi jövőre nézve?

Turisztika és vendéglátás irányba szeretnék továbbtanulni. Szüleimnek van egy családi vállalkozása, apartmanokat adunk ki a Balaton-parton. Ebben szeretnék nekik segíteni. Most is be-beszállok, de ha abbahagyom a kézilabdát, a vállalkozásunkban dolgoznék, ehhez viszont komoly szaktudást kell szerezni.

Mit szóltak a szüleid ahhoz, hogy NB I-es kerettag lettél?

Nagy volt az öröm. A családom mindenben támogat. A nagymamám is kézilabdázott fiatal korában, az volt a titkos vágya, hogy láthassa az unokáját kézilabdázni a tévében. Most nagyon izgatott, remélem sikerül ezt is elérnem és büszke lehet rám. Mindent megteszek azért, hogy így legyen!

Mi is drukkolunk Zsanettnek!

Hajrá Szenti! Hajrá Lányok!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)