Új játékos a fedélzeten: Monori Orsi

A Szent István csapatának szüksége volt a gárda belső posztjának megerősítésére és színesítésére is. Az edzői elvárás után, ahogy arról már röviden beszámoltunk, a Dunaújvárostól érkezett hozzánk Monori Orsi. Az átlövő gyorsan döntött, nem matekozott túl sokat, pedig ez az egyik erőssége, mindjárt megtudjuk miért!

A felkérés után mennyi ideig gondolkoztál azon, hogy csatlakozol hozzánk?

Előző hét vasárnapján ültünk le megbeszélni a lehetőségeket a vezetőséggel, hétfőn este már döntöttem is, kedden már utaztam a lányok után a monori edzőtáborba.

Mindig ilyen gyors döntéseket hozol?

Itt nem a gyors döntés volt a lényeg, hanem a jó döntés. Nagyon szimpatikus volt ez a hétvégi beszélgetés. Sok lányt ismerek a csapatból, ez is megkönnyítette a választásom, ráadásul az, hogy Budapesten játszhatok egy nagyon nagy könnyebbség nekem, hiszen itt élek, itt is tanulok, szinte minden ideköt. Ebben az évben diplomázom, így idén semmi másra nem kell koncentrálnom, csak a kézilabdára és a tanulásra. Megérett bennem a váltás gondolata, az előző évben nem volt alkalmam annyit játszani, mint amennyit szerettem volna, itt több lehetőséget látok.

Hány éve kézilabdázol? Egyébként, előtte sportoltál valami mást is?

Olyan általános iskolába jártam, ahol elvárás volt a balett és az RSG. Szerettem csinálni, de apukám látta, hogy én ennél sokkal sportosabb alkat vagyok. Amikor a bátyáim labdához jutottak, rögtön csatlakoztam hozzájuk. Ez intő jel volt édesapámnak, így 11 évesen megfogta a kezem és levitt kézilabdázni és azt kell mondjam, nagyon jól tette.

Azt mondtad diploma előtt vagy, melyik egyetemre jársz?

Az IBS-re (International Business School – a szerk.), gazdálkodás és menedzsment szakra. Marketing-menedzser szeretnék lenni.

Miért választottad ezt az irányt, jó matekos vagy?

A szüleimnek volt egy elvárása felém, hogy a sport mellett a tanulást sem hanyagolhattam el. A középiskola második évében derült ki számomra is, hogy szeretem és értem is a matekot, onnan már egyszerű volt az út a továbbtanulás felé. Mindenem a sport, de ha véget ér a sportkarrierem, közgazdász szeretnék lenni.

Bízunk benne, hogy Orsi az őszi szezonban már szórni fogja a gólokat, mi pedig igyekszünk majd számolni a találatokat. Persze, ha emellett remekül védekezik, azt sem bánjuk! Sőt, megköszönjük.

Hajrá Szenti! Hajrá Orsi!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)