Adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek

BLSZ I. osztály, 22. forduló

Budapest, 2024. március 28. 19:00 óra

A gyors gólt ezúttal sem kerültük el, egy szöglet után a hibánkból gyorsan szereztek vezetést a vendégek. Még fel sem ocsúdtunk, jött a következő találat, Horváth Benedek Botond rúgott nagy gólt. Mire kicsit összeszedtük magunkat és lettek lehetőségeink, rúgtunk kapufát is, akkor Megyeri kijövetelét ítélte szabálytalannak a játékvezető, a megítélt büntetőt azonban Megyeri bravúrral hárította – javítva ezzel a saját hibáját. Egy budafoki szabadrúgást követően Ismail a saját hálónkba fejelt szép gólt, de így már három gólos volt a hátrányunk. A szünet előtt egy jobb oldali beadást Bagyinszki váltott gólra, így a múlt heti mérkőzés félidei eredményét lemásolva vonultunk pihenőre. A szünetben cseréltünk, és a második játékrészben egyre jobban játszottunk, ez pedig eredményben is megmutatkozott, mert az 52. percben elvégzett szöglet után a kifejelt labdából Vastagh Balázs távolról ragasztott óriási gólt. A javuló játékunknak köszönhetően egyre több lehetőségünk volt, kapufákat is rúgtunk, majd Balog Balázs bombagóljával egalizáltunk is. Érett a meglepetés, de a helyzeteinket elpuskáztuk, vagy épp például Bagyinszki nem lőtt jobbal, amellyel újabb gólt szerezhettünk volna. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kimaradt lehetőségek, helyzetek megbosszulták magukat, egy bal oldali beadást követő lövést a meccsen több jó védést bemutató Megyeri még hárítani tudta, de a kipattanónál már tehetetlen volt, Földi a hosszúba juttatta a játékszert. A 87. percben Megyeri életben tartotta a reményeinket, ezúttal egy szabadrúgást védett bravúrral, a bal felső sarokba tartó lövést ütötte ki. A fölényünket nem sikerült újabb gólra váltani, a 95. percben pedig egy hazai bedobás helyett a vendégek támadtak, és a bal szélen felfutó Harsányi lőtte ki a hosszút beállítva ezzel a végeredményt, amelyre ránézve azt mondhatják, hogy papírforma-eredmény született, de a látottak alapján ez egyáltalán nem így volt, legalább az egy pontra ezúttal is rászolgáltunk volna, amennyiben nem adunk egy félidőnyi előnyt a bajnokaspiránsnak.

Szent István SE – Budafoki MTE II. 3-5 (1-3)

Megyeri M. – Szarka N. (Balázs N.), Szita B. B., Mokhtar I. A. T. (Deli Zs.), Vastagh B., Gesztesi R. (Said K.), Kőmíves M. (Árvai B. Zs.), Bagyinszki K. G., Csoma-László B., Balog B. (Mátrai-Zsurzs B.), Csáki Á.

Cserék: Miklós T. R., Hangya D.

Gólszerzők: Bagyinszki K. G. 38. p., Vastagh B. 52. p., Balog B. 64. p., ill. Földi D. 4. p., 79. p., Horváth B. B. 6. p., Mokhtar I. A. T. 32. p. (öngól), Harsányi D. 95. p.

A mérkőzés jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/61/5/27291/22/1911150.html

Hajrá, SZISE!

Fotó: Daru Andrea

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)