Múlt-jelen-jövő

A napokban már kiderült, hogy teljesen új játékosállománnyal vág neki együttesünk a 2022/23-as idénynek, a sok búcsúzó helyett számos érkező szerepel a listán. Ám mielőtt az újak kilétére fény derülne, Nagy Attilával beszélgettünk a hátunk mögött hagyott szezonról.

‒ Rutinszerűvé válik már nálunk, hogy minden évben új csapatot kell építenünk. Úgy gondolom, hogy az előző szezonra való nyári felkészülés sikeres volt, az edzőmeccseken nagyon jól szerepeltünk. A bajnokság közben több változást is megélt a csapat, akár, ha a játékosok kölcsönadására, vagy a sérülésekre gondolok. Meccsről meccsre fogytunk el, a megmaradt embereknek többet kellett magukra vállani. Ennek ellenére úgy vélem, hogy kiváló alapszakaszt produkáltunk, több bravúr is volt benne, emellett ugyan volt hiányérzetem is, de így is erőn felül teljesítettünk. A rájátszásban pedig már más koncenpciót fogalmaztunk meg a vezetőséggel, több lehetőséget akartunk adni azoknak, akik kevesebbet játszottak, illetve fiatalokat is kipróbáltunk téthelyzetben.

Ugyan a játékosok még a megérdemelt pihenőjüket töltik, az új csapat június 16-án rövid megbeszélés erejéig már találkozott egymással. A közös felkészülés július 11-én veszi kezdetét, de a lányok már a szakvezetés által kiadott egyéni edzésprogramot végzik. A vezetőedző a jövő évi keretről, a közös munkáról is mesélt.

‒ Teljes átalakulás történt a nyár folyamán, sok fiatal érkezett, de mellettük olyan rutinos játékosokkal is erősíteni tudtunk, akik meghatározóak lesznek a gárdában. Az ifjabb igazolások között is van sok olyan játékos, akik ugyan életkoruk ellenére fiatalok, de megfelelő játékrutinnal rendelkeznek már, ebben az osztályban vagy magasabb ligában edződtek. Biztos vagyok benne, hogy nehéz és kemény munka áll előttünk, nem lesz egyszerű feladat csapattá gyúrni a társaságot. Éppen ezért nagyon sok edzőmeccset fogunk játszani, hogy készen álljunk a szeptember eleji rajtra.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)