Lezártuk a szezont

Rendkívüli változásokkal vágtunk neki a 2021/22-es bajnokságnak, ugyanis az előző évi Kispest NKK-Vajk csapat fúziójának vége szakadt, így ismét Szent István SE néven szerepelhettünk, ráadásul az NBI/B nyugati csoportjába kaptunk besorolást.

A másik nagy változás az NBI/B-s bajnokságok idei lebonyolítási rendszere okozott minden együttes számára izgulnivalót a szezonra. Az idei esztendőben ugyanis az alapszakaszban lejátszott 18 mérkőzés után alsó- és felsőházra váltak szét a csoportok. Az nyugati és keleti csoport ‒ az alapszakaszban lejátszott oda-vissza vágók után ‒ első öt helyezettje a felsőházi rájátszásban, míg a két oldal utolsó öt pozícióján végzett csapatok az alsóházban folytathatták a küzdelmeket a biztos másodosztályú tagságért.

Nagy Attila tanítványai sok sérüléssel, és játékosmozgással élték meg a szezont, ám ennek ellenére az alapszakasz 18 párharcából 19 pontot gyűjtöttek, ami kilenc győzelemből, egy döntetlenből és nyolc vereségből tevődött össze. Ezzel a teljesítménnyel az év elején kitűzött célt, vagyis a jövőre is biztos NBI/B-s indulási jogot már az alapszakaszban elérték a lányok, ugyanis ötödik helyen zártak.

A felsőházi küzdelmek során gárdánk koncepciója is merőben megváltozott, hiszen az eredmény másodlagossága mellett önfeledten kézilabdázhattak a játékosok, szem előtt tartva azt a törekvést, hogy ezeken a találkozókon olyan fiatal saját nevelésű játékosok is megmutathassák magukat, akik korábban egyáltalán nem, vagy csak kevesebb lehetőséget kaptak. Az új irányelvek ellenére is csak kínkeservesen tudtak ellenünk győzni a harmadik helyen záró egriek, míg az aranyéremnek örülő békéscsabaiaknak is méltó ellenfelei voltunk.

Olyannyira sok hiányzónk volt már a rájátszásban, hogy némelyik meccsre nagy százalékban az ifjúsági és serdülő korosztályból feljátszó játékosokkal álltunk ki. Három ponttal kezdtük meg a bajnokság második felvonását, az esélyünk ugyan több helyen is megvolt, de végül nem tudtuk gyarapítani a pontjaink számát, így a 10. helyen zártuk a 2021/22-es bajnokságot.

Az idei évi játékosállományban teljes átrendeződés lesz a nyár folyamán, ugyanis több játékosunk is távozik, helyükre pedig friss igazolások érkeznek. A búcsúzó játékosok névsora: Albert Helga, Pánczél Petra, Balog Bertina, Balla Anita, Szerző Regina, Varjú Liliána, Pappné Szamoránszky Piroska, Bártfay Enikő, Kulcsár Dorka, Takács Sára. Kettős játékengedéllyel nálunk lévő játékosaink is távoznak: Hadfi Gréta és Zentai Dorottya. Mellettük pedig Pompor Anikó kölcsönben fog szerepelni másik klubnál a 2022/23-as idényben.

Az érkező játékosok személyéről hamarosan tájékoztatást adunk.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)