Utánpótlás hírek!

Utánpótlás csapatainknak is befejeződött az őszi pontvadászat az elmúlt hetekben.

LU13

Az utolsó fordulót két magabiztos győzelemmel zárta a legkisebb csapatunk az Esztergom illetve a Budafok csapatai ellen.

Budafoki KSE I. – Szent István SE: 10-21 (4-9)

Rohodi-Nyilas Szandra: „Az elején kicsit nehezen melegedtünk bele a mérkőzésbe, de szerencsére az első 10 perc után rendeztük sorinkat és magabiztosba áttudtok venni a vezetést már az első fél időben 5 góllal. A második fél időben sajnos több ziccer is kimaradt, de kiváló védekezésünk és kapus teljesítmények után további 5 góllal tudtok az előnyünket növelni.”

Szent István SE – Esztergomi Oroszlánok KSC: 21-15 (10-7)

Rohodi-Nyilas Szandra: „Negyedszerre játszottunk kiváló ellenfelünk ellen. Kétszer már letudtak minket győzni 1 góllal, de már az előző mérkőzésen is mi nyertünk 1 góllal így nagyon vártuk a mérkőzést, szerettünk volna nyerni. Az első fél időben még nagyon szoros volt a mérkőzés, de a második fél időben mind támadásban mind védekezésben nagyon jól teljesített a csapat így viszonylag nagyobb különbséggel sikerült nyernünk. Az első fél évben a 10 mérkőzésből 8-at nyertünk, amelyben voltak nagy gólarányú győzelmek is. Szerintem rengeteg fejlődtek a Lányok főleg taktikailag, és védekezésben is javultunk. Sok munka és edzés áll még ellőttünk, de remélem, hogy a második fél év is ilyen jól fog végződni.”

 

LU15

A hétvégén a Kispest csapata ellen zártuk az U15 alapszakaszát. A korai kezdés meglátszott a lányok teljesítményén, ez az álmos játék a mérkőzés végéig megmaradt, de ennek ellenére is sikerült megnyernünk a találkozót, így 100%-is mutatóval végeztünk csoportunk élén.

Kispest NKK – Szent István SE: 24-28 (12-13)

SZISE: Szentirmai 2, Gergényi 2, Pauló 1, Orlov 2(1), Barabás 7(2), Nyárasdi 1, Csizmadia 4, Varga 7, Tóth 2

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 8/6 ill. 3/3

Bartus Judit: „A mérkőzés számunkra a vártnál nehezebben zajlott, igaz a korai kezdés a vidékről érkezőknek nehezére esett, és a Pest, Pest közeli játékosoknak nem sikerült felébredniük a mérkőzés végére sem. Ennek fényében, a hideg csarnokban a szív, akarat, küzdésnek sem sikerült felmelegednie, de a lényeg, hogy ilyen körülmények ellenére is sikerült megnyernünk a mérkőzést és csoportunkat veretlenül -kapus nélkül is – a legkevesebb gólt kapva 100 %-osan végeztünk az élen, ami egyben a felsőházba jutásunkat is jelenti. Gratulálok a lányoknak a kiemelkedő őszi teljesítményükhöz! Szép volt csajok!”

 

Serdülő I. osztály

11.26-án a Dabast fogadtuk hazai pályán. A héten úgy készültünk, hogy ellenfelünk kemény, agresszív, harcos kézilabdát fog játszani, így nekünk is az első perctől kezdve komolyan és teljes összpontosítással, erőbedobással kell  pályára lépnünk. A mérkőzés elején felváltva estek a gólok,  egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. Aztán a mi oldalunkon feljavult a kapusteljesítmény, és ennek köszönhetően a 6. perc 5:3-as állása után sikerült növelni előnyünket, melynek következtében biztos vezetés tudatában mehettünk pihenőre. A második félidő elején kicsit bealudtunk, így ellenfelünk egy 3:0-ás rajtot véve felzárkózott, de utána helyre állt a rend. 2 lőtt gólunkra rendszerint csak 1-el tudott válaszolni ellenfelünk, így előnyünk a mérkőzés végéig fokozatosan nőtt és a vártnál magabiztosabban sikerült itthon tartanunk a 2 pontot.

Szent István SE – Dabas KC VSE: 36-28 (17-11)

SZISE: Kosaras 2, Balogh 3, Pauló 1(1), Csák 4(4), Köck 4, Milesz 2, Ugrai 12, Lévai 3, Varga 1, Décsei 4

Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc, 1 kizárás

Hétméteresek: 7/5 ill. 10/5

Jónás Judit: „Nagyon jó volt a hozzáállás a mai mérkőzésen, ami remek kapusteljesítménnyel párosulva, győzelmet eredményezett egy harcos ellenféllel szemben.”

 

Serdülő II. osztály

11.23-án Győrbe utaztunk. A korai kelés ellenére is jó hangulatban érkeztünk a mérkőzésre. Az első félidő 17. percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd ellépett tőlünk ellenfelünk, a félidőre 5 gólos hátrányba kerültünk. A szünetben átbeszéltük a dolgokat. A második félidőben elkezdtünk kapaszkodni, a 44. percben kiegyenlítettünk 21-21-nél, majd 24-24-nél ismét, de a sok technikai hibánkat illetve kimaradt helyzeteinket megbosszulta a hazai csapat. A végén megérdemelten tartotta otthon a 2 pontot a Győr csapata, de ha kicsit higgadtabbak vagyunk, akkor pontokkal távozhattunk volna.

Az őszi szezon utolsó mérkőzésén az jó formában lévő Kispest csapatát fogadtuk. Az első félidőben a vártnál könnyebben tudtunk kialakítani nagyobb előnyt, ami remek támadójátékunknak, kiemelkedő védekezésünknek és az ehhez társuló jó kapusteljesítménynek volt köszönhető. A második félidőben sikerült tartani és fokozatosan növelni előnyünket, így magabiztos győzelmet arattünk.

Győri ETO KC III. – Szent István SE: 35-30 (19-14)

SZISE: Barabás 8(5), Nyárasdi 4, Balázs 4, Oszoli 3, Orlov 3, Szalai 3, Törőcsik 3(1)

Kiállítások: 10 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 4/4 ill. 7/6

Bartus Judit: „Ha előre mondja valaki, hogy csak öt góllal vállalható mérkőzésen kapunk ki előre aláírtam volna, de így, hogy a mérkőzés alatt magunkat vertük meg az első félidei teljesítményünkkel, bizony hiányérzetem marad, mert ma értékes 1, 2 pontot hullajtottunk el. Ami biztató, hogy sok kidolgozott helyzetünk volt, lőtt góljaink számával akár nyerhettünk is volna. Ami gond,  sok ziccer kimarad ki szélekről, átlövésből továbbra sem tudunk eredményesek lenni, beállóst nem vesszük észre, nehezen szabadulunk a labdától. És ami a legfőbb: túlizguljuk a mérkőzést. Sajnos ma elmondhatjuk, hogy magunkat vertük meg és a fegyelmezettebben, kevesebb hibával játszó hazai csapat otthon tudta tartani a 2 pontot. Bár a mérkőzés összképe magabiztos győri győzelmet mutat, nem így volt és ezért maradt bennem némi hiányérzet. Mindezek ellenére szép volt lányok és a második félidőért jár a gratula.”

 

Szent István SE – Kispest NKK: 36-17 (18-7)

SZISE: Balázs 6, Barabás 5, Orlov 5, Szalai 5, Nyárasdi 4, Törőcsik 3, Csizmadia 3, Oszoli 2, Nedelka 2, Kucsik 1

Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 7/6 ill. 6/3

Bartus Judit: „Az első félidő remek játéka után mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni a második játékrészben. Előnyünket a folyamatos cserék mellett is tudtunk tartani, mindenki szépen felvette a játék ritmusát. Nagyon nagy gratula mindenkinek kivétel nélkül. Szép, önfeledt, jó hangulatú, látványos, gyors mérkőzéssel tudtuk lezárni a félévi munkánkat.”

 

Ifjúsági I. osztály

Az év utolsó mérkőzésén a NEKA II. csapatát fogadtuk a Kistext sportcsarnokban, 11.25-én. Már a mérkőzés elején ellépett tőlünk ellenfelünk és végig magabiztosan növelni tudta előnyét, így megérdemelten vitték el tőlünk a pontokat.

Szent István SE – NEKA II.: 19-36 (9-18)

SZISE: Szabó 2, Szalai 1, Sörös 2, Ari 6(1), Balázs 1, Törőcsik 7

Kiállítások: 2 perc ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 4/4

Szerző Regina: „Sérültjeink mellett ezúttal a felnőtt csapatban érdekelt játékosokra sem számíthattunk, így a serdülő II. osztályú csapatból 3 tehetséges fiatalt neveztünk erre a találkozóra. Ilyen összeállításban csapatjátékról nem nagyon lehetett beszélni, ez főleg a támadásoknál érződött, ahol leginkább az egyéni megoldásokból tudtunk gólokat szerezni. Az akarattal és a küzdéssel elégedett voltam mindenkinél, örülök, hogy Ari Zsófi magára vállalta a felelősséget támadásban, mellette Törőcsik Liliánát emelném még ki, aki nagyon bátran játszott végig és így a mezőny legeredményesebbje volt a maga 7 találatával. Remélem a téli pihenő alatt mindenki rendbe jön, és újult erővel folytathatjuk a munkát.”

 

Ifjúsági II. osztály

Az előzőnapi Siófoki túra után, ma délután a Dunakeszi otthonába látogattunk csapatunkkal 11.18-án. Az első perctől kezdve nagyon határozott, fegyelmezett, kemény védekezést mutattunk be, ami többé, kevésbé a mérkőzés végéig kitartott, jó kapus teljesítménnyel kiegészülve. Az előzőnapi egész napos utazás és mérkőzés következtében jelentkező fáradtság nem a lábakban, inkább a fejekben a befejezéseknél volt érezhető, de ennek ellenére a győzelem egy percig sem forgott veszélyben.

Több csapatunkhoz hasonlóan ifi II. osztályban is megmérkőztünk a Kispest csapatával pénteken. Ellenfelünk nagyon motiváltan, agresszív védekezéssel kezdte a mérkőzést, míg támadásban kilenc méteren kívüli átlövésekkel próbálkoztak, melyekből nem születtek gólok. Szerencsére hamar felvettük a ritmust az erősebb fizikumú Kispesti lányokkal szemben. A mérkőzés álomszerű 5:0-ás 8 perccel kezdődött. Ez idő alatt csapatunkat csupa szív, önfeláldozó védekezés jellemezte, ennek következtében a megszerzett előnyünket sikerült megtartanunk a szünetig. A második félidőben védekezést váltottunk, amivel sikerült meglepni ellenfelünket, labdaszerzések után, könnyű gólokat szerezni, ami minket megnyugtatott. Ezek hatására  kevesebb lett a hiba a játékunkban és folyamatosan növelni tudtuk az előnyünket. Összességében a harcias védekezés, és az okos támadásoknak köszönhetően magabiztosan tartottuk otthon a 2 pontot.

VS Dunakeszi – Szent István SE: 19-23 (9-13)

SZISE: Kosaras 7(3), Balogh 4, Csák 3(3), Köck 1, Milesz 1, Ugrai 1, Lévai 3, Décsei 3

Kiállítások: 2 perc ill. 4 perc

Hétméteresek: 5/5 ill. 7/6

Jónás Judit: „Gratulálok a lányoknak, a mai hozzáálláshoz. Az első perctől komolyan vették a mérkőzést. Ma inkább a védekezésben voltunk erősek, aminek nagyon örültem.”

 

Szent István SE – Kispest NKK: 40-22 (17-11)

SZISE: Kosaras 2, Matheisz 4, Balogh 5, Csák 9(7), Farkas 1, Milesz 1, Ugrai 8, Lévai 5, Décsei 5

Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 7/7 ill. 3/2

Jónás Judit: „Gratulálok a lányoknak! A mai mérkőzésen mindenki nagyon odalett magát! Örülök,  hogy ilyen jó, összeszedett játékkal, igazi CSAPAT munkával sikerült zárnunk az őszi szezont.”

 

Hajrá SZISE!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)