Győzelemmel zártuk az évet!

Az idei év utolsó mérkőzését a Gárdony-Pázmánd csapata ellen játszottuk idegenben.

Jól kezdtük a találkozót, védekezésben kellően agresszívak voltunk, sok megállító faulttal tudtuk ellenfelünk támadásait tördelni. Támadásban is jó helyzeteket dolgoztunk ki, így 10 perc játék után már 3-6-ra vezettünk. Elől kicsit elbizonytalanodtunk, ami jó lehetőség volt a hazai csapatnak, hogy felzárkózzon. A 19. percben 8-8-as állásnál egyenlítettek ki. Mesterünk időt is kért, ami után ugyan mindkét csapat több technikai hibát is vétett, de Albert és Pécsi góljainak köszönhetően ismét 2 góllal vezettünk. Erre hazai oldalról is időkéréssel válaszoltak. Nyitott védekezésre váltott ellenfelünk, ami kisebb zavart okozott támadásainkban. A félidőre 1 gólos előnnyel mehettünk.

A második félidő elején továbbra sem találtuk ellenfelünk védekezésének ellenszerét, valamint büntetőt is hibáztunk, így hamar 13-11-re léptek el tőlünk. 2 gólos hátárnyunk azonban nem tartott sokáig, másfél perc alatt sikerült is ledolgoznunk. Szorosan alakult a mérkőzés, nálunk Balla szállította a gólokat, míg ellenfelünknél Czuczu volt elemében. A 42. percben ismét időt kértünk, de ez nem hozott változást, továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az 53. percben Czuczu kapott dupla kiállítást, így 4 percig emberelőnyben játszhattunk, de megnyugtató előnyt nem tudtunk kialakítani. Balla elől továbbra is megállíthatatlan volt, hátul viszont rendre gólt kaptunk. Az 58. percben 2 gólos vezetésünknél kért időt a hazai csapat, ami után szinte egyből gólt is szereztek. A következő támadásunknál nem sikerült helyzetet kialakítanunk, így támadhatott a Gárdony az egyenlítésért. Utolsó védekezésünkben azonban nem hibáztunk, így 2 ponttal a zsebben búcsúztunk az őszi szezontól.

Összességében a védekezésünk szinte a mérkőzés egésze alatt remekül működött. Támadásban Balla volt vezére a csapatnak, aki mellett Pécsi és Balog is fontos pillanatokban találat be. Ezzel a győzelmünkkel együtt 13 pontot gyűjtöttünk 12 forduló alatt és az 5. helyről várjuk a tavaszi rajtot.

Nagy Attila: „A 2 pontért utaztunk Gárdonyba, hiszen célunk továbbra is a felsőház. Fordulatos mérkőzést játszottunk, amit hatalmas akarattal nyertünk meg, igaz, nem volt minden egyenes. Lélektanilag is fontos volt, hogy győztes meccs után vonulhatunk pihenőre. Gratulálok a csapatomnak! Kellemes ünnepeket, jó pihenést kívánunk mindenkinek! Hajrá SZISE!”

Balla Anita: „Lassan a kapusaink többen vannak, mint a mezőnyjátékosok, de úgy gondolom, nagyot küzdöttünk ezért a két pontért. A védekezésünk már az elején kellően agresszív volt, ez nagyon jó jel, hiszen a jó védekezés az alapja az egésznek. Támadásban kicsit előrébb kell lépnünk, és bátran felvállalni a helyzeteinket. A kisebb nagyobb hullámvölgyeket leszámítva végig kézben tartottuk a meccset, és az egymás iránti szeretet kivédekezte az utolsó 30 másodpercet.”

 

Gárdony-Pázmánd NKK – Szent István SE: 23-24 (10-11)

Gárdony-Pázmánd NKK: Hargitai 1(1), Győrffy 1, Czuczu 4, Bocsi 3, Nagy 2, Szilágyi 1, Szűcs 3, Becséri 2, Hamuth 6

Szent István SE: Pánczél 1, Balla 7, Albert 3, Kulcsár 3(3), Balog 4, Horváth 2(1), Pécsi 4

Kiállítások: 6 perc ill. 4 perc

Hétméteresek: 2/1 ill. 5/4

 

Hajrá SZISE!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)