Utánpótlás hírek!

Az elmúlt héten ismét pályára léptek utánpótlás csapataink. Ezúttal az I. és II. osztályú ifjúsági és serdülő, valamint az U15-ös bajnokságokban rendeztek fordulót.

LU15

Szombaton Gyálon léptünk pályára, ahol az előzőleg tervezett 2 mérkőzés helyett a Malév SC visszalépése miatt, csak a Csepel csapatával csaphattunk össze. Hiányzóink ellenére már az első félidőben sikerült ellépnünk ellenfelünktől, így a végén magabiztosan nyertük meg a találkozót.

Szent István SE – Csepel DSE: 37-16 (16-5)

Bartus Judit: „Edzőmérkőzésre hasonlítva, szép csendesen, megerőltetés nélkül folyt a mérkőzés a pályán. A lányokkal 1-2 új lapdacsapdás elemet is ki tudtunk próbálni, illetve a védekezésünkben is tudtunk hibát javítani. A mérkőzés vége felé történ egy szerencsére nem túl súlyos agyrázkódás, amit Csenge 1 hét pihenővel megúszott. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!”

 

Serdülő I. osztály

Szerdán Siófokon vendégszerepeltünk. A mérkőzésen egy technikai probléma miatt nem tudtuk kezdőkapusunkat nevezni, így zavartan kezdtük a mérkőzést. Ellenfelünk agresszív védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, ezt könyörtelenül kihasználva már az első félidőben magabiztos előnyre tettek szert, így 10 gólos hátrányba mentünk pihenőre. A szünetben próbáltuk rendezni a sorainkat, a fejekben rendet tenni, és átbeszélni mit-miért-hogyan lehetőségeket. Ez annyiban sikerült, hogy a második félidőben már partiban voltunk, és 16:14-re sikerült megnyerni a félidőt, de ez kevés volt a pontszerzéshez.

Siófok KC – Szent István SE: 35-27 (21-11)

SZISE: Balogh 3, Csák 2(2), Köck 1, Farkas 3, Ugrai 6, Lévai 11(4), Décsei 1

Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 10/6

Jónás Judit: „Kicsit zavartan kezdtük a mérkőzést, e mellett ellenfelünk agresszív védekezésével nem tudtunk mit kezdeni, és ezt kihasználva már az első félidőben magabiztos előnyt sikerült elérniük, amiből kicsit tudtunk faragni a jobb második félidőnek köszönhetően.”

 

Serdülő II. osztály

Csütörtökön a Budaörs csapatát láttuk vendégül ebéd időben a Siketek pályán. Igazi ki-ki mérkőzésre készülhettünk, hiszen ellenfelünk is 10 ponttal állt, akár csak mi. Az első félidő 13. percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, innentől azonban összeállt a védekezésünk. Többször passzív játékra kényszerítettük ellenfelünket, pontatlan befejezéseik után pedig gyors gólokat tudtunk szerezni. A pihenőre magabiztos előnyünk tudatában mehettünk. A második félidőben sikerült tartani a tempót, ellenfelünk minden változtatására jól tudtunk reagálni, így szép győzelmet arattunk.

Szent István SE – Moyra-Budaörs-Handball II.: 41-24 (20-10)

SZISE: Szalai 5, Gergényi 2, Orlov 3, Barabás 16(9), Kovács 1, Nyárasdi 4, Csizmadia 6, Oszoli 2, Törőcsik 2

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 10/9 ill. 4/4

Bartus Judit: „Az első félidő közepétől tudtunk egy 13-2-es negyedórát produkálni, így a második félidőben már nyugodtan játszhattunk. Mindenki pályára került és zökkenőmentesen tudta folytatni az addigi játékot, ami nagyon pozitív számomra. A védekezésünk, kapusteljesítményünk, elöl támadásban a beálló-irányító kapcsolat ma kiemelkedően jól működött, amihez mindenki remek munkájára szükség volt! Ismét egy 4 pontos mérkőzést sikerült megnyernünk. Nagyon jó érzés volt ma látni a lányok önfeledt, összpontosított, lendülettel teli játékát. Remélem, ezt a tendenciát tovább tudjuk folytatni. Nagyon nagy Gratula a csajoknak!”

 

Ifjúsági I. osztály

A serdülő csapattal együtt az ifjúsági csapatunk is Siófokra utazott szerdán. Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, negyed óra játék után már 13-3-ra vezetett a hazai csapat. a félidő további része sem hozott változást, 14 gólos hátrányban mehettünk a pihenőre. A második félidő hasonlóan indult az elsőhöz, a hazai csapat már 17 góllal is vezetett. Innentől elkezdtünk védekezésben agresszívan dolgozni, többször labdát tudtunk szerezni, amiből gyors gólokat lőttünk. 27 perc alatt csupán 9 gólt kaptunk, viszont 18-at lőttünk, így a végére sikerült kozmetikáznunk az eredményt, de ez sajnos ma csak ennyire volt elég, megérdemelten nyert a Siófok csapata.

Siófok KC- Szent István SE: 36-28 (23-9)

SZISE: Szalai 3, Balog 3, Sörös 4, Kulcsár 14(5), Ari 1, Francsics 3

Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 10/7 ill. 6/5

Szerző Regina: „Álmosan és bátortalanul kézilabdáztunk 33 percig, így hatalmas előnyt adtunk ellenfelünknek. A második félidőben aztán nagyot ment a csapat, csak sajnos a 17 gólos hátrányt nem lehetett már ledolgozni. Kár az első félidőért. Több sérülés is sújtja most a csapatunkat, emellett vannak játékosok, akik a felnőtt csapatban is 60 perc körüli időt töltenek a pályán, majd az ifiben sincs lehetőség pihenőt adni nekik. Nagyon várjuk már vissza a sérültjeinket, bízok benne, hogy majd az ünnepek után ismét teljes létszámmal fogunk tudni dolgozni.”

 

Ifjúsági II. osztály

Vasárnap a listavezető Győr otthonába utaztunk, ahol szerettünk volna egy szoros, jó mérkőzést játszani. Az első félidőben nem igazán találtuk védekezésben a távolságot,  illetve támadásban és a befejezéseknél is pontatlanok voltunk. Akaratunkkal nem volt gond a mérkőzés egészében. Támadásban szépen, folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteinket, de a befejezések megint sántítottak. Védekezésben sikerült a szélsők ellen megoldani az otthoni hibákat, de sajnos így is kevés volt ez a mai napon. Az ellenfelünk végig összpontosítva, fegyelmezetten játszva, jobban kihasználva a megteremtett helyzeteiket megérdemelten tartotta otthon a 2 pontot gratulálunk nekik.

Győri Audi ETO KC II – Szent István SE: 41-35 (22-18)

SZISE: Ugrai 9, Köck 4, Lévai 4, Csák 4(3), Matheisz 3, Balogh 3, Milesz 3, Kosaras 2, Csöndör 1, Farkas 1, Décsei 1

Kiállítások: 8 perc ill. 12 perc

Hétméteresek: 8/5 ill. 7/5

Jónás Judit: „Ellenfelünk a mai napon kevesebbet hibázott, így megérdemelten tartotta otthon a 2 pontot. Gratulálok a lányoknak a szívük a mai napon is a helyén volt. Szép volt lányok!”

 

Hajrá SZISE!

 

(fotók: Siófok KC)

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)