1 pont a Kőér utcából

Szombaton szokatlan időpontban, délelőtt 11 órától léptünk pályára a Pénzügyőr SE otthonában. A Mohács elleni találkozón sérülést szenvedett Osvai Fanni, akinek a vizsgálatok sajnos beigazolták a keresztszalag szakadást, így rá hosszú kihagyás vár. A pénteki edzésen pedig Dancsó Dorottyának tört el a lábában egy csont, nála a felépülési idő remélhetőleg „csak” 4-6 hét, de így ő sem tudott pályára lépni a hétvégi bajnokin. Sérültjeinknek minél gyorsabb felépülést és kitartást kívánunk! Két beállónkon kívül Pécsi Villő is csak a lelátóról szoríthatott a csapatnak, rá még várt délután egy NBI-es találkozó az Érd csapatával.

A mérkőzésen így Albert kezdett beálló pozícióban, aki sikeres védekezésünk után lerohanásból meg is szerezte első gólunkat. Szorosan alakult az első percek játéka, de 10 perc után Rubint védéseinek köszönhetően 3 találattal ellépett ellenfelünk. Időkérésünk után sikerült visszazárkóznunk, Balog találatával a vezetést is átvettük 7-8-nál. A vendégek mestere is magához hívta csapatát, és bár ezután Hadfi védte Blaubacher lövését, de elől pontatlanul játszottunk, amit ki is használt a Pénzügyőr. 8 perces gólcsendünknek köszönhetően, a 23. percre 5 gólos hátrányba kerültünk. Nagy Attila kikérte második idejét is, ami ismételten hatásosnak bizonyult. Takács, Kulcsár és Pánczél találataival visszajöttünk a mérkőzésbe. A szünetre csupán 1 gól maradt a két csapat között, 15-14-es hazai vezetésnél mehettünk a pihenőre.

Remekül kezdtük a második félidőt, 17 perc alatt csak 2 gólt kaptunk, azokat is büntetőből. Támadójátékunk Balla vezérletével jól működött, hátul agresszívan védekeztünk, illetve a félidőben beálló Pompor több nagy védést is bemutatott. A 48. percben Kulcsár találatával már 18-24-re vezettünk. Ezután Albert kiállítása megtörte lendületünket, ellenfelünk nagyon jól használta ki az emberelőnyét, így az 51. percben már csak 3 volt közte. Nagy Attila utolsó idejét is kikérte, de most sajnos nem sikerült megnyugodnia a csapatnak. Támadásban többször a kapufát találtuk el, vagy Rubint állta lövéseink útját. Az utolsó percekre visszatért Hadfi a kapuba, aki többször is hárítani tudott, az 57. percben azonban kiegyenlített a Pénzügyőr. 10 percig nem tudtunk gólt lőni, ezt Kulcsár büntetője törte meg, ezzel ismét 1 találattal vezettünk. Az utolsó percben a hazai csapat is büntetőhöz jutott, amit ugyan Blaubacher a kapufára pattintott, de a kipattanó labda is hozzá került, amivel már nem hibázott. Utolsó támadásunkból sajnos nem tudtunk gólt szerezni, így 25-25-ös döntetlennel zárult a találkozó.

Összességében nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk. Az első félidő közepén gyengébb támadójátékunknak köszönhetően ellépett tőlünk ellenfelünk, de ezt le tudtuk dolgozni, sőt, a második játékrészben mi is hasonló előnyt alakítottunk ki. Sajnos a mérkőzés végén ismét pontatlanok voltunk elől, hiszen az utolsó 13 percben csak 1 gólt szereztünk, így ki tudott egyenlíteni a Pénzügyőr. Nagy kár, hogy nem tudtuk a 6 gólos vezetésünket megtartani, de az egy pontnak is örülhetünk.  A lányoknak jár a dicséret, a múlt heti szomorú események ellenére is nagyot küzdöttek, és csapatként pontot tudtak szerezni egy jó ellenfél otthonában.

Szerda este 19 órakor Tökölön fogadjuk a listavezető NEKA gárdáját.

 

Nagy Attila: „Maroknyi seregem, mely pénteken tovább fogyatkozott, forró szívvel és hideg fejjel játszott a mérkőzésen. Minden elismerésem a lányoké, ember felettit küzdöttek ezért az értékes 1 pontért. Azt azért szeretném megjegyezni, nagyon örülök annak, hogy hétről-hétre volt válogatott edzők és/vagy játékosok dirigálják az ellenfeleket (is). Gratulálok a csapatomnak, hajrá SZISE!”

Albert Helga: „Ebben a szezonban bevezetett lebonyolítási rendszer minden csapat számára új. Nagyon nagy jelentőséggel bír minden megszerzett pont. Tudtuk, hogy erős ellenfél otthonába látogatunk. A gyengébb kezdés után sikerült utolérni az ellenfelet a félidő végéhez érve, a második félidőben pedig hihetetlenül nagyot küzdöttünk. A védekezésünk nagyon stabil és kemény volt, támadásban pedig Anita vezetésével sikerült nagyobb előnyt kialakítani. Sajnáljuk az utolsó 10 percet, de nagyon örülünk a megszerzett 1 pontnak. Nagyon büszke vagyok a lányokra, igazi Csapatmunka volt!”

 

Pénzügyőr SE – Szent István SE: 25-25 (15-14)

Pénzügyőr SE: Rubint 1, Hudra 1, Pasqualetti 1, Ködmön 5, Blaubacher 6(2), Világos 3, Tóth 3, Varga 1, Berta 3, Bagi 1

Szent István SE: Pánczél 5, Balla 7, Albert 3, Kulcsár 6(3), Balog 1, Horváth 1, Takács 2

Kiállítások: 0 perc ill. 2 perc

Hétméteresek: 3/2 ill. 3/3

 

Hajrá SZISE!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)