Utánpótlás hírek!

Az elmúlt hetekben a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztályunk pályára lépett, és több szép eredménynek is örülhettünk.

LU13

11.07-én, a Laurencz László sportcsarnokban került megrendezésre az U13-as gyermekbajnokság következő fordulója, ahol 1 győzelem és 1 vereség lett kiscsapatunk mérlege.

Szent István SE – Pilisvörösvári KSK: 19-15 (10-10)

Rohodi-Nyilas Szandra: „Sajnos betegség miatt a belső posztokon volt hiányzó, ennek ellenére nagy küzdéssel sikerült nyernünk. A védekezés az első fél időben sehogy sem tudott összeállni, de második fél időben sikerült rendezni a sorainkat és így áttudtuk venni a vezetést.”

Esztergomi Oroszlánok KSC – Szent István SE: 20-18 (9-10)

Rohodi-Nyilas Szandra: „Az 1. fordulóban 1-el kaptunk ki jól felkészült ellenfelünk ellen. Szerettünk volna revánsot venni, hogy újra játszhattunk egymás ellen. Szinte végig vezettünk a mérkőzésen, nagyon fegyelmezettem és kreatívan játszottunk. A második félidő utolsó 10 percében kettő, 2 perces kiállítás is sújtotta a csapatot így hamar kaptunk 4 gól, amellyel az Esztergomiak átvették a vezetést. Nagyot küzdöttek a Lányok, de mind fejben mind fizikailag elfáradtak a végére. Sokat tudtunk tanulni a mérkőzésből, hogy miben kell még bőven fejlődnünk.  Remélem, még ebben szezonban tudunk egymás ellen játszani és nyerni is.”

 

LU15

11.06-án folytatódott az U15-ös bajnokság is. A körülmények nem voltak a legmegfelelőbbek a résztvevő csapatok számára, de a hideg ellenére is magabiztos győzelmeket arattak lányaink.

NOVA Kézisuli – Szent István SE: 8-51 (3-24)

SZISE: Szentirmai 8, Gergényi 9, Pauló 1(1), Orlov 5(1), Barabás 4, Kovács 5, Nyárasdi 1, Börcsök 4, Csizmadia 9(2), Varga 1, Tóth 4

Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 6/4

Bartus Judit: „Ellenfelünk kevés erőkifejtésre késztetett minket, amihez hozzátartozik, hogy csak heten képviselték az egyesületüket. Ezen a mérkőzésen mindenki szerepet kapott az eddigiekkel ellentétben, aki eddig többet játszott most kevesebbet, illetve, aki eddig kevesebbet most több játéklehetőséghez jutott, és éltek is a lehetőséggel.”

Szent István SE – Kézilabda UP: 30-21 (17-12)

SZISE: Szentirmai 4, Pauló 2, Orlov 4(1), Barabás 3, Kovács 1, Börcsök 3, Csizmadia 8, Varga 4, Tóth 1

Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/1 ill. 12/5

Bartus Judit: „Második mérkőzésünkre a jéghideg csarnokban átfagyottan nehezen melegedtünk bele a mérkőzésre. Ellenfelünk kihasználta kapusaink bátorságát, de mindezek ellenére a mérkőzés kimenetele nem volt kétséges, csak a különbség. Ezen a mérkőzésen is szóhoz jutott minden játékosunk, és próbáltam melegen tartani őket a folyamatos sűrű cserékkel nehogy megfázzanak a jégveremben. Minden nehézség, fázás ellenére biztosan gyűjtöttük be az aznapi 2. győzelmünket. Le a kalappal a csajok előtt, hiszen kritikán aluli körülmények között a jégvermes pihenőben kabát, kapucniban várva a következő mérkőzést jól állták a sarat.”

 

Serdülő I. osztály

11.03-án Dunaújvárosba utaztunk, ahol előzetesen egy kiélezett mérkőzésre számítottunk. Sajnos ezen a napon semmi nem úgy működött mint ahogy szerettük volna, már félidőben 7 gólos hátrányban voltunk. Sokat hibáztunk a befejezéseknél és védekezésünk is bőven hagyott kívánni valót maga után, így nem sikerült győzelmet aratnunk.

A Nemesvámos csapatát szerda délelőtt, számunkra szokatlan időpontban fogadtuk a Siketek pályán. Sajnos ez meg is látszott a mérkőzésen, álmosan, körülményesen és sok hibával játszottunk. A mérkőzés egésze alatt problémát okozott az ellenfél szélsőinek hatástalanítása. Ennek és a kihagyott helyzeteinknek következményeként a végén ellenfelünk örülhetett a győzelemnek.

Dunaújvárosi KKA I. – Szent István SE: 30-24 (14-7)

SZISE: Kosaras 8, Farkas 2, Ugrai 7, Lévai 5(2), Varga 1, Décsei 1(1)

Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 8/6 ill. 7/3

Jónás Judit: „Ma valahogy semmi sem működött, hiányzott a koncentráció, összpontosítás és az ebből adódó pontatlanságok. Igyekszünk megfejteni az okát, hogy tudjuk javítani a hibáinkat a bajnokság további részében. Nézzük a jó oldalát. Az akarati tényező nem hiányzott és ami kicsi gyógyír lehet: a második félidőt sikerült megnyernünk. Az ellenfelünk ezen a napon, teljesen megérdemelten tartotta otthon a 2 pontot.”

Szent István SE – BDSE Nemesvámos: 34-39 (16-20)

SZISE: Kosaras 8(5), Balogh 5, Köck 3, Farkas 1, Milesz 7, Ugrai 8, Décsei 2

Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/5 ill. 0/0

Jónás Judit: „Nehéz mit mondani a mai mérkőzés után. Akartunk,mentünk, küzdöttünk, de sajnos a védekezést főleg szélről illetve 1-2 között ma nem tudtuk megoldani. Dolgozunk tovább, becsülettel, igyekszünk tanulni a hibáinkból.”

 

Serdülő II. osztály

A Szigetszentmiklós csapatával 11.05-én mérkőztünk meg. Az első félidőt döcögősen kezdtük, 7-7-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd sikerült meglépnünk ellenfelünktől 5 góllal, amiből hármat meg is tartottunk a pihenőig. A második félidőben nem változott a játék képe, sok jó megoldás mellett sok hibát vétettünk, de így is magabiztosan nyertünk.

Pénteken Pécsre utaztunk, ahol az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán, a félidőben egy gólos előnyben voltunk. A második félidőben is megmaradt ideges és kapkodó játékunk, de a végén nagyot küzdve be tudtuk gyűjteni a pontokat.

Szent István SE – Szigetszentmiklós SE: 40-37 (19-16)

SZISE: Kucsik 2, Balázs 4, Szalai 4, Nedelka 2, Orlov 4, Barabás 8, Nyárasdi 3, Csizmadia 5, Oszoli 4, Törőcsik 4

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 5/4 ill. 5/2

Bartus Judit: „Meg kell tanulnunk egy kis teherrel a vállunkon is nyugodtan, izgulás és bizonyítási kényszer nélkül, tudásunknak megfelelően játszani, és akkor haladtunk előre és léptünk egy lépcsőt felfelé.”

PSN ZRT – Szent István SE: 29-31 (17-18)

SZISE: Orlov 7, Barabás 7(3), Balázs 5, Csizmadia 4, Nyárasdi 3, Törőcsik 3, Oszoli 1, Nedelka 1

Bartus Judit: „Ismét túlizgultuk a mérkőzésünket, igaz sok hiányzónk is volt különböző okok miatt. Minden létező hibát bemutattunk a 60 perc alatt, de amit akaratban, hitben, szívvel-lélekkel parkettát felszedve összeküzdöttek a csajok le a kalappal előttük és ezért is megérdemelték a győzelmet. Nagyon fontos 4 pontos mérkőzést sikerült idegenben begyűjtenünk, amihez mindenki hozzátette a magáét.”

 

Ifjúsági I. osztály

A serdülőkhöz hasonlóan először a DKKA csapatához látogattunk el. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, támadásban és védekezésben is gyengén teljesítettünk, így a félidőben már 7 góllal vezetett a hazai együttes. A második félidőben sem javult a játék képe, ellenfelünk növelni tudta előnyét, így megérdemelten tartották otthon a 2 pontot.

A héten a Nemesvámost fogadtuk haza pályán. A 15. perctől fokozatosan el tudtunk lépni ellenfelünktől, köszönhetően a kiváló védekezésünknek és mögötte a biztos kapusteljesítménynek. A második félidőben tovább tudtuk növelni előnyünket, így a végén magabiztos győzelmet arattunk.

Dunaújvárosi KKA I. – Szent István SE: 29-17 (14-7)

SZISE: Szabó 1, Dánffy 2, Szalai 2, Balog 1, Ternyák 4(1), Sörös 1, Kulcsár 2, Ari 1, Francsics 3

Kiállítások: 2 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 4/0 ill. 4/1

Nagy Attila: „Játékban és lelkesedésben is felülmúlt bennünket ellenfelünk. Sajnos a jó teljesítmények elmaradtak, így jogosan tartotta otthon a 2 pontot a hazai csapat, akiknek gratulálok a győzelemhez!”

Szent István SE – BDSE Nemesvámos: 30-20 (14-10)

SZISE: Dánffy 4, Szalai 2, Balog 4, Sörös 5, Kulcsár 6(1), Ari 2, Francsics 7

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 4/3

Szerző Regina: „A DKKA elleni meccs után fontos volt, hogy a játékban és a hozzáállásban is visszataláljunk ahhoz, amire képesek vagyunk. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jó mérkőzést játszottak a lányok, védekezésünk és kapusteljesítményünk végig nagyon jól működött. Bár kevesen voltunk, de mindenki hozzá tudta tenni a maga részét a győzelemhez, igazi csapatmunka volt. Gratulálok a csapatomnak!”

 

Ifjúsági II. osztály

11.06-án a Szigetszentmiklós csapata látogatott hozzánk, a Kerék utcába. A mérkőzés egésze alatt végig mi irányítottunk és ellenőrzésünk alatt tartottuk, ami illetve ellenfelünk játékát. A kilátogató nézők egy jó hangulatú magabiztosan játszott mérkőzést láthattak. Ennek alapján megérdemelten tartottuk otthon a 2 pontot.

A serdülőkkel együtt ifjúsági csapatunk is elutazott Pécsre. A hosszú utazás után, a mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 15. perc környékén tempót váltottunk, amire vendéglátóink nem tudtak reagálni, így fokozatosan elléptünk ellenfelünktől. A második félidőben tartottuk a tempót, ami eredményességünkben is megmutatkozott, így megérdemelten hoztuk haza a 2 pontot.

Szent István SE – Szigetszentmiklós SE: 41-31 (19-13)

SZISE: Kosaras 7(1), Matheisz 2, Balogh 5(1), Köck 2(1), Farkas 2, Milesz 2, Ugrai 7, Lévai 12(2), Décsei 2

Kiállítások: 10 perc ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/6 ill. 7/6

Jónás Judit: „A lányok a mai mérkőzést az első perctől komolyan vették, és ez igazi CSAPATMUNKA volt. Ami ezt még kiemelkedővé tette, hogy a győzelemből mindenki kivette a részét.”

PEAC – Szent István SE: 32-42 (15-19)

Jónás Judit: „Örülök, hogy magabiztos játékkal tudtunk nyerni és idegenben begyűjteni a 2 pontot. Gratulálok a lányoknak, helyenként nagyon szép megoldásokat láttam.”

 

Hajrá SZISE!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)