Mohácson maradtak a pontok

Pénteken Mohácsra utazott felnőtt csapatunk, ahol tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ferenczy szerencsére felépült bokasérülése után, így ő is elutazott a csapattal.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak az együttesek. Támadásban ugyan többször sikerült helyzeteket kialakítanunk, de ezeket nagyon rosszul értékesítettük. Védekezésben Kalót nem tudtuk tartani, aki vagy gólt lőtt, vagy jól játszotta meg társait. A 11. percben 7-5-ös mohácsi vezetésnél időt kért Nagy Attila. Támadásban Ferenczy, míg védekezésben Albert érkezett a pályára. Hátul feljavultunk, a következő 10 percben csupán 1 gólt tudott lőni ellenfelünk, de elől továbbra sem voltunk eredményesek, rendre a kapufát találtuk el. Balla kiállítást harcolt ki, de nem sokkal később Osvainak is el kellett hagynia 2 percre a pályát. Ebből a periódusból nem mi jöttünk ki jól, a 24. percben már 4 találattal vezettek a hazaiak. Az utolsó percekben Horváth hetesével 1 gólra zárkóztunk fel, de Rittlinger 5 másodperccel a félidő vége előtt még betalált, így 13-11-es állásnál mehettünk pihenőre.

A második félidő elején támadásaink továbbra is lassúak és ötlettelenek voltak, sokszor passzív jelzésig járattuk a labdát, de ziccereket nem tudtunk kidolgozni. Ebből ellenfelünk többször is gyors gólt tudott szerezni, így a 38. percben időt kértünk. A játék képe ezután sem változott, továbbra is sok hibával játszottunk, de ellenfelünk is több helyzetet elrontott. A 45. percben már 5 gólos hátrányban voltunk. Ezután Hadfi büntetőt hárított, védekezésben egyre jobban dolgoztunk és 2 gólra faragtuk le hátrányunkat. Hiába védett nálunk tiszta helyzeteket Hadfi, a túloldalon nem tudtunk Radochay eszén túljárni.  A mérkőzés vége előtt 5 perccel utolsó idejét is kikérte vezetőedzőnk. Sajnos közvetlen ezután megsérült Osvai térde, reméljük, hogy nem komoly a baj, a mérkőzést viszont nem tudta folytatni. Ezután sajnos már nem tudtuk megfordítani a meccset, hiába szereztünk labdákat Radochay továbbra is mindent védett, így a végén a Mohács győzött 23-20 arányban.

Összegezve a mérkőzést, nem játszottunk jól. Védekezésünkben voltak jobb periódusok, a 23 kapott góllal elégedettek lehetünk. Támadásainkból egész mérkőzésen hiányzott a lendület, amikor pedig sikerült ziccereket kidolgoznunk akkor rendre tudott ellenfelünk kapusa hárítani. Sok hibával játszott mindkét csapat, mindkét oldalon több tiszta helyzet is kimaradt, de ebből ezúttal a Mohács tudott jobban kijönni.

Ezzel a mérkőzéssel túl vagyunk az alapszakasz első felén. A tabella negyedik helyén állunk jelenleg, de a hetedik helyen álló Kozármislennyel szemben is csak 3 pont előnyünk van, így nem lehet megnyugodni. Szombaton délelőtt a Pénzügyőr csapatához látogatunk el, akik eddig csak 2 vereséget szenvedtek el, így nehéz összecsapásra számíthatunk.

 

Nagy Attila: „Sajnos mélyen a tudásunk alatt játszottunk ezen a mérkőzésen. Lőttünk 9 kapufát, 50%-on tartottuk ez ellenfél kapusát. A 2. félidőben védekezést váltottunk, de amíg 7 szerzett labdából csak 1 gólt tudunk lőni, ne csodálkozzunk, ha nem mi hagyjuk el győztesen a pályát. 23 kapott góllal, idegenben mérkőzést lehet(ne) nyerni. Gratulálok a Mohács csapatának.”

Takács Sára: „Nehéz elfogadni, hogy nem tudtunk 2 ponttal hazatérni. Sajnos a mérkőzést nem mi irányítottuk, a kihagyott helyzetekkel megnehezítettük saját dolgunkat, amit az ellenfél csapatának sikerült kihasználni. Gratulálok a Mohács csapatának, nincs idő sokáig keseregni, dolgozunk tovább.”

 

Kézilabda NBI/B-Nyugat: Mohácsi TE 1888 – Szent István SE: 23-20 (13-11)

Mohácsi TE: Policsek 1, Rittlinger 5(1), Jakab 1, Kaló 5, Hahner 5, Pál 3, Bozsovics 2, Takács 1

Szent István SE: Balla 3, Albert 1, Kulcsár 2(1), Balog 2, Horváth 4(2), Pécsi 3, Osvai 3, Ferenczy 2

Kiállítások: 2 perc ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/1 ill. 4/3

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)