Vereség hazai pályán.

Gyenge játék után, megérdemelt vendég győzelem.

 

Egygólos hátrány a szünetben

 

Remekül kezdtük meg a találkozót. Varjú, Szabó és Puskás góljaival 3-1-es vezetésre tettünk. A 7. és a 14. perc kötött 4-0-ás etap következett. Az első 15. percet 8-3-ra nyertük. Vendég időkérés után rendeződtek Vörös Bettináék. Gyors 2-0-s szakasz után három gólra megközelítettek bennünket. A következő 15 percben teljesen szétesett a játékunk. Hátul nem működött jól a védekezésünk, elöl pedig rendre rossz döntéseket hoztunk. A 15. és 30. perc között mindössze kétszer tudtunk betalálni. A kényelmes 4-5 gólos vezetésünk teljesen elfogyott a végére. Tóth és Nemes vezérletével 4-0-ás vendég etap következett. Kilencperces gólcsendes játékunknak köszönhetően egygólos hátrányba mehettünk pihenni.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek, sportoló emberek és belső tér

Végjáték az Orosháziaké volt.

Tóth góljával már kétgólos hátrányba kerültünk. De a következő nyolc perc a miénk volt. Vendégek 8 percig nem tudtak betalálni Kubina kapujába. Két Szabó, egy Szerző és Gazsovics góllal 4-0-s szakasz tudtunk csinálni. Mínusz két gólról plusz kettő lett. Aztán megint egy mélypontunk következett. A vendégek 5-1-es szakaszt tudtak produkálni. Az egész mérkőzés egy hullámvasútra volt jellemző. Mindkét csapatnak adottak gondjai bőven, de ebből sajnos a vendégek jöttek ki jobban. Elöl kapkodva játszottunk. A 43. percig tudta tartani az 1-2 gólos előnyét az Orosháza. Pánczél és Gazsovics góljaival újra egál lett a találkozó. A 45. és a 48. perc közötti  4-0-s vendég etap után négy góllal vezettek a vendégek. Szabó és Pánczél góljaival még fel tudtunk kapaszkodni két gólra. Nem ízlett az nyitott védekezés, nem tudtuk a figuráinkat végigjátszani. Inkább próbáltuk egyénileg megoldani a helyzetet, ami nem sikerült. Antal 59 percben dobott hetesgólja döntötte el a mérkőzést. Hiába játszhattunk kettős emberelőnyben a végén csak arra volt jó, hogy három gólra felzárkózzunk. 

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, álló emberek, sportoló emberek és belső tér

Összességébe az első 20 percben mi irányítottuk a játékot, a vendégek nem tudtak mit csinálni a kemény védekezésünkkel szemben. Aztán teljesen megváltozott a játék képe. Átvették a vezetést, amit még a 2 félidő elején meg tudtunk fordítani. A végére teljesen összeesett a játékunk. Elöl nagyon gyatrán teljesítettünk. A vasárnap este jobb volt az orosházi egylet, akik teljesen megérdemelten vitték el a két pontot. Vereségünkkel lecsúsztunk a negyedik helyre. Fontos rangadót fogunk játszani szombaton, az előttünk álló FTC U20-as gárdája érkezik hozzánk. A vasárnapi játékunk nagyon kevés lesz a hétvégére.

 

Nagy Attila: Addig játszottunk a tűzzel amíg megégettük magunkat. Nagyon sok szoros végjátékot nyertük meg eddig a bajnokságba. Ez most az első volt talán, amit elbuktuk remélem az utolsó is. Én azt gondolom, hogy tisztességesen felkészültünk az más kérdés, hogy a lányok mit tudtak a pályára visszarakni. Nyilván közösen nyerünk mérkőzést, közösen bukjuk tehát az én felelősségem is benne van a hazai fiaskóba. Nagyon nagy fejtőrést okoz majd nekem az, hogy a Fradi meccsre hogyan rántom ki őket ebből a gödörből. Minden megpróbálunk azért, hogy majd kijavítsuk a jövőhéten ezt a botlást. Nagy baj nincs még hiszen a saját kezünkben van a sorsunk itt a dobogós helyek eldöntése tekintetébe. Csalódott vagyok nem ezt vártam nyilván. Az Orosháza azt gondolom, hogy megérdemelten nyert. Gratulálok az Orosháza csapatának. 

Albert Helga: Nagyon csalódottak és szomorúak vagyunk, hogy nem sikerült itthon tartani a két pontot. Nem sikerült megvalósítani, amire egész héten készültünk. Leginkább az a fájó, hogy a védekezésben nem tudtunk úgy teljesíteni ahogy eddig mert az volt nekünk az erősségünk. Nincsen időnk túl sokáig lógatni az orrunkat hiszen szombaton már a Fradi ellen játszunk és muszáj kijavítani az eddigi hibánkat és megmutatni, hogy mire is vagyunk képesek. 

Herbert Gábor /Orosházi NKC vezetőedző/: Gratulálok a lányoknak a győzelemhez. Ez erősíthet minket abban, hogy a munka, amit végzünk az nem rossz. Örülök, hogy intelligens kézilabdázókkal dolgozhatok együtt.

 

Nb1/B Keleti Csoport XIII.forduló

Kispest NKK/SZISE – OXXO Energy Orosházi NKC  24-27 (10-11)
Soroksári Sportcsarnok ZÁRT KAPUS JK:Fehér-Kékesi

Kispest NKK/SZISE: Szabó Edina 7(3), Varjú Liliána 5, Szerző Regina 5(2), Gazsovics Virág 3, Pánczél Petra 2, Puskás Lilla 2.

OXXO Energy Orosházi NKC: Tóth Sára 7(5), Nemes Nóra 4, Kenyeres Barbara 4, Bíró Petra 4, Márczy Tekla 4,Vörös Bettina 2,Antal Jenifer 2(1).

Hétméteresek: 7/5 ill. 6/6
Kiállítások: 14perc ill. 14perc

A mérkőzés alakulása: 5p:4-2 10p:6-3 15p:8-4 20p:9-7 25p:10-9 30p:10-11 35p:12-12 40p:14-12 45p:14-15 50p:17-18 55p:20-21

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)