Ligakupa-sikerek

A Szent István SE női NB I-es kézilabdacsapatának legemlékezetesebb pillanatait felidéző cikksorozatunk utolsó előtti állomásán ezúttal a csapatnak a Ligakupa csoportkörében játszott mérkőzéseire tekintünk vissza.

Jóllehet az NB I 2019–2020-as idényében kevés babér termett női csapatunk számára, a Ligakupában jóval több sikert könyvelhetett el Vojkovics Gyula alakulata. Mint ismert, 2019 őszén a D-csoportban kezdtük meg a küzdelmeket, méghozzá nem is akárhogyan. Elevenítsük fel, mi történt a szeptember és január közötti időszakban!

Alighogy túl voltunk a szeptember 21-i, Kisvárda ellen elveszített NB I-es mérkőzésünkön, máris készülhettünk a Ligakupa nyitányára, ráadásul idegenben. A sorsolást követően az NB I /B Keleti csoportjában szereplő Eszterházy SC és a Gödi SE társaságában vághattunk neki a küzdelmeknek. Hamar kiderült, hogy ebben a sorozatban jóval több sikerélmény vár ránk, mint az első osztályban.

Szeptember 27-én a második vonalban kitűnően rajtoló Eszterházy SC vendégeként léptünk pályára Egerben, ahol 150 lelkes hazai szurkoló szeme láttára már a találkozó elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Bár időnként próbált zárkózni a haza alakulat, a mérkőzés 14. percéig „csupán” három-négy góllal vezettünk. Ezt követően felpörgött a csapat, és Monori Orsinak, Horváth Grétának, valamint Balog Beának köszönhetően elhúztunk, így a végén hatgólos győzelemnek örülhettünk (29–23).

Kevesen hittük volna, hogy szűk másfél hónappal később, november 5-én az egriek megfricskáznak bennünket, ráadásul hazai pályán. Történt ugyanis, hogy Debre Viktor lányai már az összecsapás elején tudatták velünk: ők bizony a visszavágás reményében utaztak Monorra. A „bosszúvágyat” az első félidő végén sikerült csak csillapítanunk, amikor – ki más mint – Balog Bea vezényletével átvettük a vezetést, ám így is csak döntetlennel térhettünk pihenőre (10–10). A második félidőben aztán nagyon megrázta magát a vendégegyüttes, és végül négygólos győzelem birtokában utazhatott haza (27–23). Ekkor még nem tudtuk, a végelszámolásnál milyen sokat jelent majd, hogy csupán ennyivel kaptunk ki ezen a mérkőzésen.

Ahhoz, hogy életben tartsuk Ligakupa-álmainkat, november 27-én győznünk kellett a másodosztályban bukdácsoló Göd otthonában. A párharc első tíz percében mégis inkább mi botladoztunk, mintsem a hazaiak, akik a 13. percben még 7–6-ra vezettek. Szerencsére ez volt az utolsó momentum a találkozón, amikor ők voltak előnyben.  Ettől kezdve ugyanis mi vettük át a kezdeményezést, és az első félidő végére már négygólos SZISE-vezetést mutatott az eredményjelző (16–12). A vendégparádé a második játékrészben is folytatódott, sőt! Mátéfi Dalma védéseinek, valamint átlövőinknek – legfőképpen Szerző Reginának és Scheffer Zsanettnek –köszönhetően növeltük előnyünket, így a lefújáskor tizenhat gólos SZISE-diadalt könyvelhettünk el (39–23).

Nem sokkal karácsony előtt újabb remek sikerrel ajándékoztuk meg szurkolóinkat, hiszen a Göd elleni párharc visszavágóján nem hagytunk kétséget afelől, melyik a jobb csapat. Aron Andrea vezényletével – aki nyolc találatig jutott – 14–12-es félidőt követően a meccs végére nyolc gólra hizlaltuk előnyünket (31–23), és az Eszterházy SC elleni jobb mérlegünknek köszönhetően továbbjutottunk a negyeddöntőbe, ahol az NB I-es Mosonmagyaróvár következett, de ez már egy másik történet.        

Hajrá, SZISE!

Női kézilabda Ligakupa, a D-csoport végeredménye (2019–2020):

  1. SZISE
  2. Eszterházy SC
  3. Gödi SE

Leave a Comment

(required)

(required)