Mindent vagy semmit: pontszerzéssel zárult a csabai kiruccanás

Újonnan indult cikksorozatunkban – amelyben a Szenti István SE női NB I-es kézilabdacsapatának legemlékezetesebb pillanatait elevenítjük fel a legutóbbi szezonból – ezúttal a Békéscsaba elleni mérkőzésre tekintünk vissza az együttes irányító-átlövője, Szerző Regina segítségével.

Bő egy héttel azt követően, hogy a Vác ellen hazai pályán megkaparintottuk fennállásunk első NB I-es pontját, a 9. fordulóban Békéscsabára látogattunk az újabb pontszerzés reményében. Nem véletlenül, hiszen ekkor már túl voltunk két olyan ütközeten, (Alba Fehérvár, Vác), amelyeken nagyon biztatóan játszottunk.

„Két jó meccsel a hátunk mögött éreztük, tudunk még meglepetést okozni, éppen ezért van keresnivalónk a Békéscsaba ellen – emlékezik vissza Szerző Regina, aki a találkozón hét alkalommal mattolta az ellenfél kapusát. – A Vác elleni pontosztozkodás egyértelműen bravúr volt, s mivel mindenki tudta, hogy a Csaba a Vácnál gyengébb együttes, azt reméltük, akár nyerhetünk is a lila-fehérek ellen. Ennek tudatában készültünk a mérkőzésre, ám intő jel volt, hogy nálunk jóval erősebb csapatok is megizzadtak a Békéscsaba otthonában.”

Az összecsapás első félidejében nagyon jól tartottuk magunkat, s noha egyszer sem sikerült megszereznünk a vezetést, végig lőtávolon belül tartottuk ellenfelünket. A Scheffer Zsanett, Aron Andrea, Szerző Regina hármas nagyon jó napot fogott ki, és remekül pótolta a találkozó elején megsérült Monori Orsolyát. A pihenőre háromgólos hazai előnnyel vonultak a felek (17–14).

A második játékrész elején két gyors góllal újra felzárkóztunk, ám a hazaiak egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak, aminek következtében a 39. percben már 23–18-at mutatott az eredményjelző. Vojkovics Gyula, a csapat vezetőedzője ekkor időkérésre szánta el magát. 

 

„Jól emlékszem, öt gólt volt a különbség, amikor Gyula letette a T-betűt az asztalra. Azt mondta, álljunk át a hét a hat elleni játékra, amelyet csak keveset gyakoroltunk az edzéseken – így akartunk meglepetést okozni az ellenfélnek. A történethez ugyanakkor hozzátartozik, hogy Monori Orsi váratlan sérülése megzavart mindenkit – főként a támadójátékunk akadozott –, ezért Gyulának ki kellett találnia valamit. Emlékszem, az időkérés végén azt mondta: »Lányok! Vagy bejön, vagy nem, de próbáljuk meg!« Olyan jól sült el a kísérlet, hogy szinte minden támadásunkból gólt tudtunk szerezni, és a végére sikerült eltüntetnünk az ötgólos különbséget” – eleveníti fel a nem mindennapi edzői húzás hátterét Regi.  

Izgalmakban a találkozó végén sem volt hiány: Varjú Lili húsz másodperccel a lefújás előtt egyenlített. A döntetlen ellenére (34–34) vezetőedzőnk csalódottan nyilatkozott a mérkőzést követően:

„A hét a hat elleni játékunkra nem készültünk egy percet sem, de most bejött. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk nagyon gyenge volt. Az első félidőben különösen sokat hibáztunk, a másodikban kevesebbet, ennek köszönhető a pontszerzés, de ezzel egyik csapat sem lehet igazán elégedett.”

Szerző Regi teljes mértékben egyetértett Vojkovics Gyulával:

„Összességében nem voltunk jók a meccsen. Orsi kiesését követően megilletődve játszottunk, s talán az is zavart minket, hogy mindenféleképpen pontot akartunk szerezni, de nem ment igazán a játék. A támadójátékunk ötlettelen volt, a védekezésünk szétesett, ám a Békéscsabának sem ez volt élete mérkőzése, így maradt némi esélyünk arra, hogy jó eredményt érjünk el, de a győzelem végül nem jött össze. Ezért volt csalódott Vojkovics Gyula – ad magyarázatot az irányító-átlövő.

Ekkor még nem is sejtettünk, hogy ez volt csapatunk utolsó pontszerzése az NB I idei kiírásában, de felidézni való kellemes emlékek így is maradtak még bőven.

KÉZILABDA, NŐI NB I, 9. FORDULÓ

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE–SZENT ISTVÁN SE 34–34 (17–14)
Békéscsaba, 800 néző. V: Altmár, Horváth M.
BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 4, VUKAJLOVICS 7, BARJÁN 4, J. Agbaba 5, KOPECZ 11 (5), Mézes 1. Csere: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Bottó 1, Marincsák 1 (1), Kukely K., Dombi K. Edző: Horváth Roland
SZENT ISTVÁN SE: Gercsó N. – Horváth G. 5, Monori, Tobak 3, Scheffer 4, ARON 6, Stranigg Zs. 1. Csere: Mátéfi D. (kapus), SZERZŐ 7 (4), VARJÚ 5, Albert H., Lyngby 1, Balog B. 2. Edző: Vojkovics Gyula
Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–2. 9. p.: 4–4. 16. p.: 9–7. 22. p.: 11–11. 33. p.: 17–16. 39. p.: 23–18. 44. p.: 27–22. 48. p.: 27–25. 54. p.: 31–28.  57. p.: 32–31.  59. p.: 33–33
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Horváth Roland: –
 Igazából védekezni kellett volna, és nagy baj, hogy akad még mindig olyan játékosunk, aki nem fogja fel ennek súlyosságát. Elküldhetném, de akkor még kevesebben lennénk. Ennél százszor nehezebb mérkőzések következnek.
Vojkovics Gyula: – A hét a hat elleni játékunkra nem készültünk egy percet sem, de most bejött. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk nagyon gyenge volt. Az első félidőben különösen sokat hibáztunk, a másodikban kevesebbet, ennek köszönhető a pontszerzés, de ezzel egyik csapat sem lehet igazán elégedett.

Hajrá, SZISE!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)