Monori Orsi sok futással küzd a bezártság ellen

Április 6-án, kedden a kézilabdázás hazai szerelmesei tehettek fel kérdéseket Monori Orsolyának, az NB I-ben szereplő SZISE házi gólkirályának a kézilabda-szövetség hivatalos Facebook-oldalán keresztül. Erről, valamint a járványhelyzet okozta bezártságérzés leküzdéséről is beszélgettünk a kitűnő átlövővel.

Mint ismert, a Magyar Kézilabda-szövetség játéksorozatot indított hivatalos
Facebook-oldalán, amely során a szurkolók NB I-es játékosoknak tehetnek fel kérdéseket. A szövetség a koronavírus-járvány alatt így igyekszik valamennyire kielégíteni a rajongók kézilabda iránt érzett csillapíthatatlan vágyát. Csapatunk átlövője, Monori Orsi ezúttal nem a pályán, hanem a virtuális térben állta a „sarat”.

Milyenek voltak a kérdések?

Röviden szólva: megválaszolhatóak. Komolyra fordítva a szót, érthető módon mindenkit az érdekel, mivel töltöm az időmet, és hogyan viselem a bezártságot a járvány alatt.

Nekünk is elmondod, hogyan?

Mint minden sportoló, én is nehezen. Pedig az első két hétben azt hittem, könnyebb lesz. Megörültem az „ajándékba” kapott szünetnek, és olyan dolgokat kezdtem el csinálni, amelyekre előtte nem nagyon volt időm – például leültem olvasni. Kis idő után azonban elkezdett hiányozni a sport, s mivel februárban befejeztem az egyetemet (Orsi közgazdászdiplomát szerzett az International Business Schoolban – a szerk.), és már tanulnom sem kellett, nem maradt más, mint a még több testmozgás. Idővel azon kaptam magam, hogy naponta kétszer is futni megyek, jóllehet korábban
nem igazán szerettem ezt a tevékenységet. Be kell valljam, most ezzel helyettesítem a kézilabdát. Múltkor elcsodálkoztam magamon, mert tizenkét kilométert futottam le egyhuzamban. Még jó, hogy a Bikás-park közelében lakom, amelyet körbe tudok futni. Dél körül szinten senki sincs kint, így kedvemre edzhetek.

Monori Orsi macskája szeretné, ha gazdája már nem lenne annyit otthon!

Visszatérve a szurkolók kérdéseire: volt közöttük szórakoztató vagy éppen különleges?

Hogyne! Volt, aki azt kérdezte, hogy még mindig a macskámmal tornázom-e. Szegény állat, az utóbbi időben nagyon sok időt kell velem töltenie, szerintem nagyon kivan tőlem. Egy szurkolót az érdekelte, van-e másik keresztnevem. Ez azért vicces, mert köztudott, hogy van, és nem nagyon szeretem (Etelka– a szerk.). Mindenesetre jót szórakoztam, miközben a kérdésekre válaszoltam.

A bajnokság lehetséges folytatásáról senki sem kérdezett?

Dehogynem! A legtöbb szurkolót és játékost is az érdekli, lesz-e folytatás vagy sem, s ha igen, mikor? Március elején még nagyon bizakodó voltam, hogy április közepe-vége fele lecseng a járvány, de most már látom, hogy leghamarabb május végén, június elején rendezhetnek mérkőzéseket, ha egyáltalán folytatódik a bajnokság. Még bármi megtörténhet, jó lenne már játszani.

Szerinted mennyire reális a forgatókönyv, miszerint nem folytatják a bajnokságot, s a SZISE így ősztől újra az NB I-ben szerepelhet?

Látok rá esélyt. Nyilvánvalóan jól járnánk vele, hiszen továbbra is az első osztályban pallérozódnánk. Jelenleg nagyon nehéz lenne megjósolni, hogyan dönt majd a szövetség, ám biztos: rajta kívül álló okok miatt az MKSZ nem tud tökéletesen cselekedni ebben a helyzetben.

Most téged kérdezgettek a szurkolók, de ha rajtad múlna, te melyik játékosnak tennél fel kérdéseket?

Nehéz erre választ adnom, mert nagyon sok játékos van, akit tisztelek és kedvelek, hiszen már sok csapatban megfordultam.

Most már Orsi is tudja, sokáig fog tartani ez a nehéz helyzet!

Akkor annyit árulj el, női vagy férfi kézilabdázó lenne?

Ez sem könnyű kérdés, hiszen össze sem lehet hasonlítani a férfi és a női játékosok teljesítményét. Testi adottságuknál fogva a férfiak erősebbek és dinamikusabbak, ettől persze egy nőnek is lehet női játékos a példaképe. Ennek ellenére a korábbi Telekom Veszprém játékos, Chema Rodríguez volt a nagy kedvencem, cseleivel az őrületbe kergetett mindenkit.

Leave a Comment

(required)

(required)