Hosszabb bajnoki szünet után Ligakupa-mérkőzésen játszik a SZISE

Március 11-én, szerdán a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján a Mosonmagyaróvár otthonában lépünk pályára. Az első összecsapás döntetlennel zárult. Remek lenne, ha most is hasonló eredmény születne, és akár a továbbjutást is kiharcolnánk.

A Szent István SE női kézilabdázói a február 25-i, Siófok elleni 45–26-ra elveszített bajnoki mérkőzést követően kis pihenőt kaptak Vojkovics Gyula vezetőedzőtől, ám a múlt héten újra a munkáé volt a főszerep.

„Fárasztó februáron vagyunk túl, kicsit sűrű volt a program – kezdte a beszélgetést a csapat házi gólkirálya, Monori Orsolya, aki a párharc első felvonásán két gólt szerzett. – Az elmúlt napokban sokat gyakoroltuk a védekezést, de nagy súlyt fektettünk a támadásokra is. Természetesen már a Mosonmagyaróvár elleni találkozó lebeg a szemünk előtt, szeretnénk jó eredményt elérni ellenük.”

Vojkovics Gyula tanítványai napi egy-két edzéssel készültek az összecsapásra – mint ismert, a Ligakupa-párharc első felvonásán 25-25-ös döntetlen született. Azon a mérkőzésen egy darabig futottunk az eredmény után, ám az első félidő végén magára talált a csapat, és onnan fej-fej mellett haladtak a felek.

„Nagyon nehéz meccs volt, hiszen két nappal előtte még Szombathelyen léptünk pályára NB I-es mérkőzésen, így különösen értékes ez a döntetlen. Fáradtan vágtunk neki a találkozónak, ám ellenfelünk is hasonló cipőben járt, ők sem voltak túl frissek, emiatt sokat hibáztak. Kipihenten talán nyerhettünk volna ellenük, de most újfent lehetőségünk adódik, hogy kétvállra fektessük őket. Szerencsére egy döntetlennel is átléphetünk ellenfelünkön, ha huszonöt gólnál többet szerzünk” – emlékezett vissza a balátlövő.  

Jó hír, hogy a csapatban mindenki egészséges, a játékosok pedig tűkön ülnek, hogy újra tétmérkőzésen játszhassanak. Majd egy újabb hosszabb szünetet követően, amelyet a kézilabda-szövetség iktatott be a versenynaptárba a női válogatott olimpiai selejtezőtornája miatt, a lányok már az Alba Fehérvár elleni bajnoki mérkőzésre készülnek.

„A fehérváriak rossz sorozatot tudhatnak a hátuk mögött, és remélem, nem pont ellenünk szakad meg eredménytelen szériájuk. Ősszel nagyon jó meccset játszottunk ellenük, a kezünkben volt a lehetőség, hogy nyerjünk, végül sajnos nem így lett. Titkon abban reménykedem, hogy ezúttal mi örülhetünk majd a találkozó lefújását követően, ám ne feledjük: Deli Rita együttese nagyon jó játékosokból áll” – zárta a beszélgetést Monori Orsolya.  

A Ligakupa-mérkőzésre március 11-én, szerdán 18.30 órakor kerül sor az UFM Arénában, Mosonmagyaróváron.

EMLÉKEZTETŐ
Ligakupa-negyeddöntő, első mérkőzés, február 18.
Szent István SE – Mosonmagyaróvár 25–25 (16–16).
Gólszerzőink: Tobak Luca (5), Sziráki Boglárka, Stranigg Zsófia, Tieff Zsanett (4-4), Varjú Liliána, Monori Orsolya (2-2), Pánczél Petra, Aron Andrea, Szerző Regina, Scheffer Zsanett (1-1).

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)