Búcsú a Magyar Kupától, egy jobb csapat ellen

A jóval esélyesebb Siófok hazai pályán legyőzte a Szenti István SE női kézilabdacsapatát a Magyar Kupa negyedik körében, így a Balaton-partiak várhatják a következő forduló sorsolását. Az első félidő derekáig jól tartottuk magunkat, utána azonban nagy lett a különbség a két csapat között.

Gyors gólváltással indult a találkozó. Hársfalvi révén már az első percben vezetést szerzett a hazai együttes, ám Monori Orsi gyorsan válaszolt a Siófok találatára. Sőt, öt perc játék után már 3–1-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Horváth Gréta pár perccel később hétméteresből 4–2-re módosította az eredményt. Csak úgy potyogtak a gólok mindkét oldalon, s bár a Siófok gyorsan kiegyenlített, nem engedtük fordítani a vendéglátót. Az első tíz percet követően a SZISE 6–5-re vezetett az EHF–kupa-győztes otthonában, nagyrészt átlövőinknek köszönhetően. A 12. percben aztán a mérkőzés folyamán először vezetést szerzett a Siófok, Vojkovics Gyula pedig időt kért.

Az időkérés a siófokiakat nyugtatta meg, a SZISE nagyrészt középről, átlövésből próbált gólokat szerezni, ám a siófoki védelem számos alkalommal blokkolta Monori Orsi és Horváth Gréta kísérleteit. Kezdett kinyílni az olló a két csapat között, a 17. percben már 13–8-ra vezettek a hazaiak.

Nem sokkal később megijedtünk, mert Monori Orsi a csípőjéhez kapott, és azonnal lejött a pályáról. Ahol eközben a Siófok sajnos egyre inkább érvényesítette akaratát, a hazaiak főként lerohanásokból és gyors indításokból szerezték góljaikat. Szerencsére Monori sérülése nem tűnt komolynak, de mire Orsi visszatért a pályára, már nyolc gól volt a különbség a két csapat között (17–9).

Bár Varjú Lili megtörte a mieink idegenbeli meccsen, ilyen ellenféllel szemben – vendégek voltunk, de a közös edzéslehetőség miatt átengedtük a pályaválasztói jogot – magyarázható nyolcperces gólcsendjét, a különbség a folytatásban tovább nőtt. A csapatok 24–10-es hazai vezetés mellett vonultak szünetre.

A második félidőben Mátéfi Dalma kezdett a kapuban, ez sem segített azonban a csapaton, Pena Nerea és Wald Kíra góljaira nem érkezett vendégválasz (26–10). Sőt, Janjusevics és Tomori révén újabb siófoki góloknak tapsolhatott a hazai közönség. A 37. percben a harmadik hetesünket rontottuk el, a hazaiak hálóőre, Szikora nagyon elkapta a fonalat (31–12). A Siófok dinamikusan és ötletesen játszott, ami gólokban mutatkozott meg. Nagy volt a különbség a két gárda között.

A mérkőzés következő szakaszában némileg feljavult a védekezésünk, aminek köszönhetően öt percig nem kaptunk gólt, ám sajnos csak egyet lőttünk. Moen Tor Odvar időközben felforgatta csapatát, és több fiatal játékost is a pályára küldött. A találkozó e szakaszában az egyetlen pozitívum az volt, hogy sikeresen tartottuk magunkat húszon belül. 

Egészen az 50. percig, amikor Janjusevics megszerezte a hazaiak 35. találatát (35–15). A csapat tartását bizonyítja, hogy ekkora különbség ellenére is próbálkozott a gólszerzéssel, ám a támadások befejezésébe rendszerint hiba csúszott.

Az utolsó öt percben nyíltabban és agresszívabban védekeztünk, aminek időnként megvolt az eredménye. A hazai gólzáport Such Nelli zárta, kialakítva ezzel a 43–22-es végeredményt, így a Siófok lépett tovább a Magyar Kupa következő körébe.

Folytatás január 12-én a bajnokságban, hazai pályán az MTK ellen.

Hajrá SZISE!

Magyar Kupa, 4. forduló:
Szent István SE–Siófok 22–43 (10–24)
Siófok, 819 néző
Gólszerzőink: Aron 6, Monori 5, Horváth 4, Scheffer, Albert 2–2, Lyngby, Stranigg, Varjú 1–1

A kép forrása: Siófok SKC hivatalos oldala

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)