Kupameccsel, patinás ellenféllel köszöntjük az újévet

A december végi bajnoki vereséget követően január 2-án a Szent István SE női kézilabdacsapatának Magyar Kupa-mérkőzésen kell helytállnia az egyik topcsapat, a Siófok ellen.

Alighogy túltette magát a csapat a Dunaújvárostól elszenvedett bajnoki vereségen (33–22), máris újabb kihívás vár rá, hiszen csütörtökön a Magyar Kupa 4. fordulójában az EHF–Kupa-győztes Siófokhoz látogat.

Mint ismert, a hazai szövetség versenykiírása értelmében az NB I-es csapatok csak később kapcsolódnak be a kupa küzdelmeibe. Csapatunk október 22-én a másodosztályú Kecskemét otthonában kezdte meg a sorozatot, és magabiztos játékkal, 32–22-re nyert. Kérdés, véget ér-e a sorozat, vagy lesznek további „részek” is? Ez utóbbi hatalmas bravúr lenne.

Az ellenfél a bajnoki tabella második helyén tanyázó Siófok, amelyet már volt szerencsénk testközelből megismerni: az 5. fordulóban hazai pályán szenvedtünk húszgólos vereséget (19–39). A Balaton-partiak azóta legyőzték az Alba Fehérvárt, a Vácot, a Békéscsabát, a Szombathelyt és az MTK-t, és kikaptak az Érdtől, mi pedig két döntetlen mellett négy vereséget könyvelhettünk el.  

Leendő ellenfelünk tavaly a 4. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ám rögtön búcsúzni kényszerült, az a Dunaújváros ejtette ki a siófokiakat (27–22), amely egészen az elődöntőig masírozott, s végül 4. lett. A Magyar Kupa 1951 óta íródó történetében csütörtöki vendéglátónk még soha nem hódította el a serleget.  

Ami a Szent Istvánt illeti, a tavalyi kupakiírásban a csapat simán vette az első két akadályt (Csepel, Kispest), ám a harmadik körben a Kisvárda parancsolt megálljt neki (26–38), s ezzel ért véget a kupakaland.

Ahogyan mondani szokták, a kupasorozat más „tészta”, hiszen a továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, és nem ritka, hogy az esélytelen csapat lép tovább. Más a légkör, más a hangulat, és a mi szemszögünkből nézve talán kisebb a tét is, amiből akár előnyt is kovácsolhatunk.

„Számunkra továbbra is a bajnokság a legfontosabb, januárban a bentmaradás szempontjából fontos mérkőzéseket kell megvívnunk az MTK és a Mosonmagyaróvár ellen – mondta Pánczél Petra csapatkapitány. – Tudjuk, a hétvégén a Siófokra is kemény EHF–kupa-csata vár a Kobenhavn ellen, ezért ők is inkább arra a találkozóra összpontosítanak, ám ez senkit ne tévesszen meg, biztos vagyok benne, motiváltan lépnek majd pályára” – figyelmeztetett Pánczél Petra.  

Valóban, a pályaválasztói jogunk feladását követően a Siófok hazai környezetben magabiztosan szeretné kiharcolni a továbbjutást, efelől ne legyenek kétségeink. Annak is örülnénk, ha a csapat feledtetni tudná a szurkolókkal a Dunaújváros elleni tízgólos vereséget, és ismét jobbik arcát mutatná.

„Nem történt tragédia, sokat tanultunk a Dunaújváros elleni vesztes találkozóból. Az első félidőben nagyon jól tartottuk magunkat, a másodikban azonban hamar leromboltuk, amit az első félórában felépítettünk. Továbbra is az a célunk, hogy a saját játékunkat gyakoroljuk, így lesz a Siófok ellen is” – mondta a cséká.

A találkozó január 2-án, csütörtökön 17.00 órakor kezdődik a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban, ahova szeretettel várjuk lelkes szurkolóinkat.

Hajrá, SZISE!

Magyar Kupa, 4. forduló
Szent István SE–Siófok KC
Helyszín: Kiss Szilárd Sportcsarnok, Siófok, Szekrényessy Kálmán utca 1.
Időpont: 2019. január 2. (csütörtök), 17.00 óra
Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika


Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)