Új játékos a fedélzeten: Varjú Lili

Már negyedik hete folyik a Szent István csapatának felkészülése az őszi szezonra. A lányok már túl vannak a monori edzőtáboron is, jelenleg Budapesten folyik tovább a munka napi kettő edzéssel. A csapat kerete az NB I-es idény előtt eddig öt taggal bővült. Már túl vannak az ismerkedésen a lányok, a pályán kell még összecsiszolódniuk. Varjú Liliána a Vasas együtteséből érkezett hozzánk, őt mutatjuk be a szurkolóinknak, követőinknek.

Lili jó lövéseire nagyon számítunk!

Régóta a Vasas színeiben játszol, most milyen indíttatásból váltottál?

Kilenc évig játszottam a Vasasnál, szinte ott nőttem fel. Az idény végén edzőváltásra került sor a volt csapatomnál, úgy éreztem ezt most nekem is ki kell használnom és tovább kell lépnem. Az érzés pedig egy valódi megkeresésben, ajánlatban realizálódott a Szenti részéről. Találkoztam az új edzővel, Vojkovics Gyulával és a szakmai stábbal, nagyon szimpatikus volt mindenki. A lányokat is ismertem a pályáról, tudtam róluk, hogy egy összetartó csapat , jó dolog egy ilyen közösséghez tartozni.

Ezek szerint jól sikerült a beilleszkedés?

Kedvesen fogadtak, segítőkészek. Azért túlzás lenne azt mondanom, hogy teljesen beilleszkedtem, hiszen a többiek olyan rég együtt vannak és olyan sok mindenen keresztülmentek, hogy szinte fél szavakból is megértik egymást, nemcsak a pályán, a civil életben is. Általában könnyen megtalálom a hangot másokkal, úgy érzem itt sem lesz ez probléma.

Fiatal, ám mégis rutinos játékos érkezik hozzánk.

Hogy álltok a felkészüléssel, mit kell még gyakorolnotok?

A fizikai állapotunk egyre stabilabb. A védekezésnél a korábbihoz képest egy új szemléletet hozott az edzőnk. Szoknunk kell még és sokat gyakorolni. Itt látszik igazán, hogy új vagyok, mert az összeszokott játékosok egy rezzenésből tudják a másik reakcióit. Nekem még szokni kell az új helyzetet. A támadásunkat pedig most rakjuk össze. Van még időnk augusztus végéig.

Tudjuk, hogy irányító, átlövő vagy a pályán, a játékon kívül mivel foglalkozol még?

Szeptemberben másodéves leszek a Szent István Egyetemen, tájépítész, kerttervező szeretnék lenni. Szeretem a növényeket, érdekel a ilyesfajta munka.

Két különböző irány, amit jelenleg csinálsz, miként fér össze a kettő?

Azt is lehet mondani, hogy két teljesen más dolog, amit jelenleg párhuzamosan csinálok, de ha jobban belegondol az ember mindkettő egy tudatos, mérnöki pontossággal végezendő feladat, minél pontosabban végezzük el, annál nagyobb sikert lehet vele elérni. Ha így nézzük, nincs is olyan távol a két „szakma” egymástól. Megpróbálom mindkettőt pontosan végezni, bízom benne, hogy sikerül.

Drukkolunk Lilinek, hogy sikerüljön, mert most már, ami neki siker, nekünk is az!

Hajrá Szenti! Hajrá lányok!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)