Lelkes játék egy remek ellenféllel szemben

2-5-ről még felzárkózott a Szent István-OTP a Kisvárda elleni Magyar Kupa-találkozón, de az első osztály élcsapatai közé tartozó vendégek komolyan vették a meccset és bedaráltak bennünket. A lányok ki is érdemelték, hogy komolyan vegyék őket, amihez gratulálunk! 

A Kisvárda szerb, horvát, magyar vagy éppen angolai válogatott kézilabdázói komoly szintet képviselnek a sportágon belül. nemzetközileg is, így pontosan tudtok, hogy a Magyar Kupa 3. fordulója egy remek lehetőségről szól: Sztárok ellen játszhattak kézilabdásaink!

Női kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló

Építők-csarnok, Népliget

Szent István-OTP – Kisvárda Master Good SE 26-38 (13-21)

A Szenti gólszerzői: Schneider Éva 5, Vajda Luca 5, Kuti Szandra 3, Smid Eszter 3, Szerző Regina 3, Aron Andrea 2, Scheffer Zsanett 2, Horváth Gréta 1, Puskás Lilla 1, Ujvári Dorottya 1.

A Vlatko Donovic vezette kisvárdai csapat játékát élmény volt nézni: Gyorsaságban, lövőerőben és mozgásban is igazi kézilabdát láthattunk a találkozón. A Szenti azonban többször is megmutatta, hogy képes hasonló színvonalon játszani.  Voltak nehezebb pillanatai a meccsnek, de összességében elmondható, hogy mindig jöttek jobb periódusok számunkra. A már említett egyenlítést követően a Kisvárda hamar el akarta dönteni a találkozót, ami sikerült is, de mi sem maradtunk adósok. Lelkesen játszottak a lányok, sok mindent kipróbált a csapat, védekezésben és támadásban is remek lehetőség volt ilyen szintű játékosok ellen lemérni, mire is vagyunk képesek.

A meccsen Vajda Luca többször is jól viharzott el és szép gólokat lőtt, a csereként Gercsó Nórit váltó kapusunk, Bózsó Nóra Leila többször szépen avatkozott közbe és a beállóst is sokszor megtaláltuk, miközben kintről Sziszi és Smid Eszter sokszor, többször eredményesen is próbálkozott. Volt, amikor a végjátékban a kapust lecserélve támadtunk, kicsi zavart okozott is ezzel együttesünk a Kisvárdának, de összességében a jobb csapat nyert, egy boldogan és lelkesen kézilabdázó Szent István ellen.

A Szenti célja az volt, hogy a Kupában eljusson egy nagy csapat elleni meccsig, ez most megtörtént. Innentől kezdve koncentrálhatunk a PC Trade Szeged elleni idegenbeli rangadóra, amelyen a siker nagyon sokat érne. Hasonló lelkesedéssel, a játék örömét élvezve ez nem elképzelhetetlen, sőt – ahogy Györfi János fogalmazott – ez is a célunk a szombati összecsapáson.

 

Leave a Comment

(required)

(required)