A rangadókon jók vagyunk!

  1. Orosházán játszott a pontok és a lélektan szempontjából is hangsúlyos mérkőzést a SZENTI női kézilabda-csapata. A közvetlen rivális otthonában egy győzelem a dobogóra kerülést, míg egy vereség a hatodik helyet jelentette volna. Persze, hogy győztek a lányok!

Női kézilabda NB I/B, keleti csoport, 8. forduló

OXXO Energy Orosházi NKC – Szent István-OTP 28-31 (15-18)  

Szent István-OTP:  Orbán Enikő – Pánczél P.1, Kolics V., Vajda L. 5, Balog Beáta 9, Ujvári D. 1, Drávai Gy. 6, Horváth G., Szerző R. 1, Kovacsicz M. 1, Kuti Sz. 1, Tápai Sz. 7, Káldi L., Gercsó N., Mátéfi D., Szamoránsky A.  Edző: Györfi János

Keményen védekezve, összességében jó játékot nyújtva nyerte meg ezt a fontos mérkőzést a csapat. Az alap megvolt, hiszen a találkozón több védekezési stílust is felvillantva jól zárt a kapusok – előbb Gercsó Nóri, majd Mátéfi Dalma és azt követően újra Nóri – előtt a védelem, ami kellő önbizalmat adott a támadásokban. A csapat sokszínűen védekezett 5-1-et, 4-2-öt, de akár 3-2-1-et is, ami azért nem mindennapos. Szóval mindent megcsillantottak a lányok hátul, ami azonban ennél fontosabb volt, hogy mindezt kellő keménységgel, határozottan tették.

Elől eközben középső lövőink egymásnak adták a „vezérfonalat”. A találkozó elején Vajda Luca villogott, aztán Drávai Gyöngyi, majd jött Tápai Szabina. Aki pedig ezúttal mindezt a maga ellenállhatatlan módján megfűszerezte, az a sok nagy csatát látott Balog Bea volt, aki alaposan meghintette az ellenfelet.

A siker értékét növeli, hogy a lányok nyomás alatt játszva hozták a „kötelezőt”, ahogy a csapatkapitány Pánczél Petra is elmondta a meccs előtt, mindenki tudta, hogy nyerni kell. A gyengébbnek gondolt csapatok elleni botlások ellenére nem áll rosszul a SZENTI a bajnokságban, hiszen harmadikak vagyunk a Kispest és az Eger mögött.  És ugye „tavasszal” majd hozzánk jön az Orosháza, az Eger vagy éppen a jövő hétvégén a K. Szeged, a kisebbik szegedi csapat. Utána azonban, december 1-én még lesz egy idegenbeli rangadó a PC Trade Szeged ellen.

Ez utóbbi meccs ugyan nem tavasszal van, de most hazafele inkább volt tavaszi zsongás a buszon – arra tippelünk – , mint november végi búslakodás. Nekünk is jobb a kedvünk, mert örülünk a szép játéknak.

Hajrá SZENTI!

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)