Az első meccs elsőosztályúként!

Lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését NB I-es csapatként a Szent István női kézilabda-együttese. Az ellenfél az NB I-ben EHF Kupa indulási jogot szerző, oda be is nevező Vác volt, és a dunakanyariak megmutatták, milyen sebességre kell készülniük a lányoknak, ha helyt szeretnének állni az első osztályban.

Hogy milyenre? Nagyra, de szerencsére sokáig tartani tudtuk a tempót! Ahogy Vojkovics Gyula vezetőedző fogalmazott a találkozó után, meg lehet szokni ezt a sebességet, de talán egy kicsit így is váratlan volt szembesülni a K&H női liga egyik élcsapatának, a legutóbb 5. helyezett váci lányok lendületes játékával.

Nehét pillanatban jött ez a meccs, mert az alapozás közepén, izomlázzal a kézben, lábban, sőt a „fejben” is, azért nehezebb felvenni a tempót, de nem baj, hogy megpróbáltuk, mert így legalább hamar kiderült, mire lehet majd számítani szeptember elejétől.

Komoly csapat ellen kezdte a felkészülést a Szenti!  (Fotók: vacinkse.hu)

Sok ilyen meccsre van szükség, azért, hogy azokon a találkozókon, ahol van esély egy pontszerzésre, vagy egy szorosabb derbire, mindez összejöjjön. Összefoglaló helyett – hiszen ez mégis csak egy edzőmeccs, ahol nem a végeredmény számít – nézzük, miként értékelte Vojkovics Gyula, a Szent István vezetőedzője a találkozót:

„Az elején, amig kondiban voltunk, tudtuk tartani a lépést, de a 40. perctől elfogytunk. Nem baj, az út elején vagyunk. Amit gyakoroltunk viszontláttam a pályán és ennek örülök. Amit nem gyakoroltunk,azt természetesen nem, de azt még gyakorolni fogjuk. Semelyik csapat sincs még csúcsformában, messze nincs, de volt egy reális különbség a Vác és közöttünk. Azonban fontos tudni, hogy fel lehet venni a ritmust, vagy – miként fogalmazzak – inkább meg lehet szokni. Edzésnek fogtuk fel ezt a találkozót és a gyakorlás volt a hangsúlyos, az elmúlt két hét munkáját ültettük át gyakorlatba. A lányok dolgoznak keményen, nincs egy rossz szavam sem! Csak így tovább. „

Tavasszal a Győri Audi ETO is nehezen nyert a Vác ellen

A csapat tehát folytatja tovább a felkészülést. A jövő hét folyamán Monoron edzőtáborozunk, de nem csak emiatt lesznek híreink, mert vannak új kiszemeltek is a Szentinél. Ahogy lesz hír, vagy éppen egy új igazolás, jelentkezünk!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)