Izgalmas hetek következnek

A Szent István csapata a múlt héten elkezdte a nyári felkészülését. Az első napok fájdalmas izomlázzal telnek. Pánczél Petra csapatkapitánnyal beszélgettünk az elmúlt napokról, milyen érzés ismét együtt dolgozni, mennyire nevezhetjük újnak ezt a csapatot és mi vár az együttesre az elkövetkező időszakban.

Új évad, új élet?

Lehet, de most éppen mindenkinek izomláza van, pedig nem telt el olyan nap a pihenőnk alatt, hogy ne dolgoztunk volna az egyéni feladatainkon. Múlt héten elkezdtük az állapotfelmérést. Megkezdtük a munkát az erőnléti edzőnkkel is, nemcsak a csapattal fejlesztjük a kondinkat, lesz arra is lehetőségünk, hogy egyéni fejlesztést is kapjunk.

Milyen volt egy hosszabb pihenő után újra visszaállni a munkába?

Nagy lehetőség előtt állunk, ezt mindenki érzi. Bizonyítani akarunk, ezért nagy tűzzel kezdtünk neki az alapozásnak. A lányokkal az idényben több mint tíz hónapot töltünk el, egy nyári pihenő vége felé már hiányzunk egymásnak. Szoros a kapcsolatunk, ugyan frissült kicsit a társaság, de a csapat nagyon szoros, összetartó váza megmaradt. Itt most mindenki bizonyítani akar, hiszen egy új edző előtt kell megmutatnunk, mit tudunk. Nincsenek megszokások, mindent elölről kell kezdenünk és a pozíciónkat nem megtartani, hanem kivívni kell. Ez sokkal nagyobb feladat.

Talán még korai a kérdés, de mégis mik az első benyomások, mennyire találtátok meg a hangot az új vezetőedzővel, Vojkovics Gyulával?

Hamar megtalálták a hangot a lányok az új edzőjükkel.

Új vezetőedzőnk nagyon lendületes, tele van tervekkel. A kommunikáció egyszerű, hiszen ő is ugyanannak a generációnak a tagja, mint mi. Közvetlen, de a tiszteletet már az első találkozásunkkor kivívta.

Reméljük, hogy mindez az eredményeken is meglátszik majd. Hogyan folytatódik a felkészülésetek?

Nagyon az elején tartunk. Ezen a héten minden nap két edzésünk van, reggel nyolc és délután három órakor. Pénteken a Váccal lesz az első edzőmérkőzésünk. Tulajdonképpen itt látja először új edzőnk a csapatát élesben teljesíteni. Nyilvánvalóan nem a gólok száma fog számítani ebben a helyzetben, hanem a támadásunk és a védekezésünk felállítása. Szerencsések vagyunk, egy komoly ellenfelet kaptunk, már az elején megízlelhetjük az NB I játékritmusát, bízunk abban, hogy helyt tudunk állni. A jövő héten edzőtáborunk lesz Monoron, ahol a hazai mérkőzéseinket is játsszuk. Napi két edzéssel fejlesztjük magunkat, az utolsó nap pedig ismét egy edzőmeccsel zárjuk a hetet, a Hajdúnánást várjuk, most már mondhatom, hogy a hazai pályánkon.

Izgalmas tíz nap előtt állnak a lányok!

A Szenti első edzőmérkőzéséről Vojkovics Gyulával a Szenti vezetőedzőjével beszélgetünk pénteken. Addig is a megszokott módon buzdítjuk a csapatot. Hajrá Szenti! Hajrá lányok!

Leave a Comment

(required)

(required)