Új játékos a fedélzeten: Aron Andrea

Aron Andrea Kecskemétről érkezett a Szent István-OTP csapatához. Eddigi pályafutása alatt kétszer nyert NBI/B-s bajnokságot. Korábban Szegeden és Kecskeméten is játszott NB I-es csapatban.

Kisteleken nevelkedett, először szivacskézilabdázott, itt tanulta meg a kézilabda alapjait is. Nagyon sokat köszönhet nevelőedzőjének, Onozó István tanár úrnak.

Hogy kerültél a kézilabda közelébe?

Először fociztam és atletizáltam. Egy atlétikai versenyen kerestek meg azzal a kérdéssel, hogy nem szeretnék-e inkább kézilabdázni. Anyukámmal megbeszéltük és úgy döntöttünk, hogy harmadik osztályt már egy olyan iskolában folytatom, ahol a sport kiemelt szerepet tölthet be az életemben. Tizenhét éves koromig Kisteleken kéziztem, utána döntöttem a váltás mellett, Szegedre igazoltam. NBI/B-ben átlövőként, meghatározó játékosként négy évig játszottam . Majd másfél évig Kecskemétre igazoltam. Most először leszek fővárosi csapatnál, ami nem csak a játék miatt lesz nagy kihívás számomra.

Milyen posztokon játszottál eddig?

Kisteleken irányító és átlövő voltam. Mindkét poszton jól teljesítettem. Kecskeméten már irányítóként játszottam. Hiába volt jó a súlypontemelkedésem, nem vagyok elég magas ehhez a poszthoz. A gyorsaság és a cselezés az erősségem, ezt használom   az ellenfelekkel szemben.

Milyen kihívásra gondolsz még itt a fővárosban?

Kis faluból származom, de utána Szegeden és Kecskeméten hozzászoktam a városi élethez. A nagyvárosi létet várom, de tartok is tőle. Huzamosabb időszakot még nem töltöttem Budapesten és most meg itt fogok élni. A közlekedésben biztos vagyok benne, hogy a Google nagy barátom lesz. Közben pedig látom a lehetőségeket is. Szegeden érettségiztem, ott kezdtem el egy edzőképzést is, de a kecskeméti átigazolásommal párhuzamosan , ezt az iskolát félbe kellett hagynom. Az első időszakban az a legfontosabb, hogy beilleszkedjek a csapatba, utána viszont megpróbálok egy edzőképzést. Gyerekekkel is szívesen foglalkoznék és a Testnevelési Egyetem tanári szakára is szeretnék jelentkezni. Ugyan szerettem máshol is lenni, de most úgy érzem, hogy itt kinyílik az ember előtt a világ, csak okosan kell élni a lehetőségekkel. Igyekezni fogok a pályán és az életben egyaránt!

 

Sok sikert kívánunk hozzá!

 

 

 

 

 

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)