Egy híján húsz!

Fiatal csapatunk 19 góllal verte a Szegedet a másodosztályú felnőtt női kézilabda-bajnokság soron következő fordulójában.

NB I/B, 25. forduló:
SZISE-Bamba Marha – PC Trade Szegedi NKE 41-22 (20-10)
gólszerzőink: Helm 12, Szabó 6, Hajdú 5, Perák 5, Pasqualetti 4, Janicsák 2, Kerekes 2, Ugrai 2, Nánási 2, Buzsáki

Úgy állj bele a mérkőzésbe, mintha egy nálunk előrébb csapat ellen játszanál!” – mondta a lányoknak az öltözőben Lepsényi Sándor vezetőedző, utalva arra, hogy a sereghajtó volt az ellenfél – a lányok pedig meg is valósították ezt.

A két csapat novemberi, szegedi mérkőzése sokáig nagyon kiegyenlített volt, csak a végén sikerült elmennünk, és nyerni hét góllal, ehhez képest a szombat esti, tököli mérkőzésen már a 22. percben kialakult ez a különbség.

Nem csoda, hiszen a játék minden elemében felülmúltuk a szegedieket, gyorsabban, pontosabban és taktikusabban játszottunk. Átlövésből nagyobbnál nagyobb gólokat lőttünk, a kemény védekezésből jöttek a lerohanások, de a betörések is abszolút ültek, sokszor csak szabálytalanul tudtak bennünket megállítani, a büntetőket pedig Helm Bogi könyörtelenül értékesítette. A kiválóan működő fal mögött jól védtek a kapusok, az első félidőben csupán 10 gólt kaptunk, és a másodikban is csak 12-t, márpedig 22 kapott góllal nagyon nehéz vereséget szenvedni…

Sokat elárul a 19 gólos győzelem arról, hogy a szezon eleje óta mennyit fejlődtünk, és bár a szegediek a tabella utolsó helyén állnak, de az idei bajnokságban az eddigi legnagyobb vereségüket Esztergomban szenvedték el, ahol 12 góllal kaptak ki. De nekünk is ez az idei legnagyobb különbségű győzelmünk, és a legtöbb gólt is ezen a mérkőzésen dobtuk.

A mezőny legeredményesebb játékosa Helm Boglárka volt, aki így értékelt a mérkőzést: „Úgy gondolom, hogy amit megbeszéltünk, azt sikerült betartanunk, és egy jó hangulatú meccset játszottunk. Pozitívnak találom, hogy egész végig stabil volt a védekezésünk, amiből sok lerohanás gólt dobtunk. A szezon hajrájába érünk, emiatt is nagyon örülünk ennek a sokgólos győzelemnek.”

Győzelmünkkel megerősítettük helyünket a középmezőnyben. Jövő szombaton, Gyálon a Tempo ellen játszunk rangadót.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)