Ismét sok gólt esett a Szombathelyi KKA elleni meccsen

Nagyon bátran kezdett csapatunk a listavezető Szombathelyi KKA ellen, Perák Csenge és Pasqualetti Tímea kísérletei is a vendégek kapujában landoltak. Az első nyolc percben ellenfelünknek kellett utánunk szaladni, ezután azonban fordult a kocka, mi próbáltunk zárkózni az egy-két góllal előttünk járó Szombathelyhez. Az idegenbeli meccshez hasonlóan a hazai találkozón sem volt hiány gólból, tizennégy perc alatt huszonöt találatnál járt a két csapat, melyből tizennégyet a vendégek, tizenegyet pedig mi lőttünk.

A 16. percben 16-12-es hátrányba kerültünk, így Lepsényi Sándor elérkezettnek látta az időt arra, hogy egy-két taktikai utasítással lássa el csapatát, hiszen támadásban eredményesek tudtunk lenni, de védekezésben nem sikerült megoldást találnunk a vendégek gyors akcióira. Vezetett már hét góllal is Vida Gergő alakulata, de a félidő vége előtt Kerekes Laura góljával 20-16-ra szépítettünk. Az utolsó másodpercben pedig ennél is közelebb kerültünk, háromgólos hátránnyal fordultunk.

Kerekes Laura zárta az első félidőt és ő is indította, negyedik gólját szerezte a mérkőzésen, mellyel már csak kettő volt a lemaradásunk. A folytatásban újra magabiztos előnyre tett szert a Szombathely, a 39. percben 28-21-re vezettek. A 41. percre az eddigi legnagyobb különbség is kialakult, nyolccal voltunk lemaradva, de remekül küzdöttek a lányok, így Kazeem Amina találatát követően 31-26-ra kozmetikáztuk az állást.

Janicsák Maja átlövésével pedig négynél is közelebb jöttünk, már csak három volt közte. A túloldalon pedig Szabados Virág duplázott, nemcsak az első lövést, de a kipattanót is megfogta. Az ötvenedik percben a kétgólos különbségért is támadhattunk, de nem sikerült megvalósítani azt. Az utolsó öt percnek ismét hatgólos hátránnyal mehettünk neki, amely során Nánási Nikolettet is elveszítettük, aki egy szerencsétlen ütközés során arcon találta Kulcsár Dorkát, így piroslappal véget ért számára a mérkőzés. Az utolsó percekben kettős emberhátrányban kényszerültünk kézilabdázni, amivel nyolcra tudta növelni az előnyét a Szombathely. Méltó ellenfele voltunk a listavezetőnek, többször is visszajöttünk a nagyobb hátrányból, végül 41-34-re kaptunk ki.

 

NBI/B női-kézilabda-bajnokság, 23. forduló

  1. március 30. szombat, 16:00, Tököl, Városi Sportcsarnok

SZISE-Bamba Marha–Szombathelyi KKA 34-41 (18-21)

Játékvezetők: Matic D., Nádasdi Á.

SZISE-Bamba Marha: Szabados ‒ Szabó 3, Ugrai 5, Perák 3, Osvai 2, Pasqualetti 8, Nánási 2. Csere: Szemző (kapus), Giricz, Janicsák 3, Kazeem 3, Kerekes 5, Ádám, Hajdu, Buzsáki.

Vezetőedző: Lepsényi Sándor

Szombathelyi KKA: Csatlós ‒ Pálffy 5, Kulcsár 7, Szmolek 2, Szeberényi 3, Pődör B. 4 (2), Kazai 8. Csere: Christe (kapus), Pődör R. 11 (1), Szeberényi, Böhm, Varga 1, Balogh.

Vezetőedző: Vida Gergő

Hétméteresek: 2/0, illetve 3/2.

Kiállítások: 6 perc, illetve 8 perc.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)