Az MTK Budapest elleni vereséggel véget ért számunkra a Tippmix Magyar Kupa az idei szezonban

Nehéz ellenfél várt ránk a Tippmix Magyar Kupa harmadik fordulójában, ugyanis az NBI-es MTK Budapest csapata látogatott hozzánk Tökölre. Ez a meccs remek gyakorlás volt számunkra, hogy megtapasztaljuk és megmutassuk mire képes a fiatal tehetségekből álló alakulatunk egy magasabb osztályban játszó ellenfél ellen.

A fővárosi kék-fehérek nagy lendülettel kézilabdáztak, futásból és tempóból nem volt hiány már a mérkőzés elején sem, tíz perc után 10-2-es hátrányba kerültünk. A kapunkban Szabados Virág már négy védést is bemutatott, de így is kialakult a tízgólos differencia a 14. percben. A folytatásban többen is megvillantak, például a remek formában lévő Pasqualetti Tímea négyszer is bevette ellenfelünk kapuját. Vendégünk már tizennégy góllal is vezetett, de az utolsó percben Nánási Nikolett és Kerekes Laura egymás után betalált, így 23-11-ről nézhettünk elébe a második játékrésznek.

A fordulás után először Janicsák Maja talált be, majd övét Helm Boglárka gólja követte. Támadásban és védekezésben is feljavultunk az első félidőhöz képest, a 45. percben már annyi gólt lőttünk, mint az elsőben összesen. A kapunkban Csöndör Nóra és Szemző Csillag is szép védésekkel nehezítette meg ellenfelünk dolgát. Ebben az etapban felnőttünk a feladathoz, és nagyon kár a meccs utolsó perceiért, hiszen zsinórban öt gól kaptunk, amivel tizenhétre nőtt a különbség a korábbi tizenkettőről.

Tippmix Magyar Kupa III. forduló

  1. november 14. kedd 17:00, Tököl, Városi Sportcsarnok, 60 néző.

SZISE-Bamba Marha‒MTK Budapest 29-46 (11-23)

Játékvezetők: Budai-Bock K., Wenzel T.

SZISE-Bamba Marha: Szabados ‒ Szalai 1, Kerekes 1, Hajdu 2, Osvai, Janicsák 4, Buzsáki. Csere: Csöndör, Szemző (kapus), Helm 5 (1), Pasqualetti 5, Ugrai 2, Ádám 2, Giricz, Kazeem 3, Nánási 4.

Vezetőedző: Lepsényi Sándor

MTK Budapest: Győri ‒ Papp 1, Mészáros-Mihálffy 3, Farkas 7 (2), Török 4, Szabó N. 6, Pelczéder 4. Csere: Porobic, Szőke (kapus), Mazák-Németh, Koronczai 6, Kekezovity 5, Kobela, Fekete 4, Andróczki 3, Poczetnyik 3.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2.

Kiállítások: 2 perc, illetve 4 perc.

Lepsényi Sándor: ‒ A második félidő az rendben volt, az elsőben sem az eredmény zavar, hanem, hogy egyből megadtuk magunkat. Nem először hiányzik belőlünk az ilyen helyzetekben egy kis vagányság.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)