Győzött a rutin

A találkozót nagyon sok elhibázott kísérlettel kezdtük, az esztergomi kapus, Herczeg Lili megbabonázta a mieinket. Először az ötödik percben tudtuk bevenni a piros-feketék kapuját, ez idő alatt ők háromszor voltak már eredményesek. A rossz kezdés rányomta a bélyegét a továbbiakra is, de 7-3-as hátrány után zsinórban négy gólt szereztünk, amivel a 13. percben egyenlítettünk. A következő percekben nem engedtük ellépni ellenfelünket, de a 22. percre teljesen megállt a gépezet, 15-11-es vendégvezetésnél Lepsényi Sándor kért időt. Sajnos nem sikerült a szünet előtt közelebb zárkózni, sőt ötre nőtt a különbség.

A fordulást követően harminc percünk maradt hátra, hogy ledolgozzuk az első félidőben összeszedett öt gólos hátrányt, amit meg is kezdhettünk volna, de sajnos a kiharcolt hétméterest elhibáztuk. Sokáig kellett várni a második játékrész első találatára, hiszen több, mint öt percen át maradt a 20-15-ös esztergomi vezetés, amit végül Nánási Nikolett gólja tört meg. A 42. percben Osvai Fanni góljával háromra közelítettük meg a vendégeket, így jött is az időkérés Elek Gábor részéről.

A folytatásban több lehetőségünk is megvolt, hogy a háromról kettőre csökkentsük a hátrányunkat, de nem sikerült megvalósítani ezt, egészen a 49. percig, amikor Pasqualetti Tímea bombázott be az esztergomi kapuba, és módosította az állást 26-24-re. Visszajöttünk ugyan kettőre, de a rengeteg technikai hibánkat kihasználta ellenfelünk, így szűk öt perccel a vége előtt újra öttel mentek az esztergomiak.

Lepsényi Sándor kikérte harmadik idejét is, hogy egy utolsó rohamra küldje játékosait. Janicsák Maja a taktikai szünet után be is talált, de a túloldalon Szucsánszki Zita hétméteresével a vendégek is gólt szereztek. Nagy csatára kényszerítettük a rutinos, jő erőkből álló Esztergomi Vitézek csapatát, de végül 31-26-ra nyerte ellenfelünk az összecsapást.

NBI/B női-kézilabda-bajnokság, 7. forduló

  1. október 21. szombat, 18:00, Tököl, Városi Sportcsarnok, 150 néző.

SZISE-Bamba Marha–Esztergomi Vitézek 26-31 (15-20)

Játékvezetők: Garai B., Varasdi L.

SZISE-Bamba Marha: Szabados ‒ Szabó 2, Ugrai, Márczy 2, Osvai 2, Pasqualetti 3 (1), Nánási 3. Csere: Csöndör (kapus), Helm 3 (1), Kerekes 2 (2), Hajdu 2, Janicsák 2, Perák 5.

Vezetőedző: Lepsényi Sándor

Esztergomi Vitézek: Herczeg ‒ Horváth 4, Farkas 1, Szucsánszki 9 (4), Ábrahám, Takács 6 (2), Hajtai 5. Csere: Merő (kapus), Albert, Valovics, Csiki 4, Majoros 2.

Vezetőedző: Elek Gábor

Hétméteresek: 4/3, illetve 7/6.

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)