Továbbjutottunk a Magyar Kupában

A találkozót ellenfelünk kezdte jobban, a 13. percre háromgólos előnyt dolgoztak ki maguknak, és sajnos bő negyedóra elteltével négyre nőtt a hátrányunk. A 24. perctől kezdtünk felzárkózni, ami sikerült is, Pasqualetti Tímea góljával megfeleztük a különbséget a szünet előtt négy perccel. Sajnos ezt nem tudtuk megtartani a félidő végéig, 16-13-as hátrányból várhattuk a folytatást.

A második játékrészt ellen állhatatlanul kezdtük, Szabados Virág védéseivel és az eredményes támadójátékunkkal öt perc alatt egyenlítettünk. Ugyan ismét elléptek a szegediek, de túl messzire nem engedtük őket, ott voltunk a közelükben, és a 43. percben a fordítás is összejött. Olyannyira átvettük az irányítást, hogy zsinórban három gólt lőttünk, amivel a 46. percben 24-21-re vezettünk. Az 52. percben utolértek minket a hazaiak, sőt Nagy Renáta révén az előny is újra náluk volt bő hét perccel a vége előtt. 32-31-nél volt nálunk újra a fór, amikor Janicsák Maja talált be a szegedi kapuba, és innen már nem engedtük ki a kezünkből a meccset, 34-32-re megnyertük azt, amivel kiharcoltuk a továbbjutást a kupában.

Női Magyar Kupa II. forduló

PC Trade Szegedi NKE‒SZISE-Bamba Marha 32-34 (16-13)

Lepsényi Sándor: ‒ Nagy szüksége volt a csapatnak erre a győzelemre. Sok dolgot nem csinálunk rosszul szerintem, de muszáj lenne minél többet nyernünk. Küzdelmes meccs volt, ahol egy nem túl jó első félidő után, a magunk javára tudtuk fordítani az eredményt. Örülök, hogy egyre több fiatal játékosom tud vezérszerepkörbe előlépni NBI/B-s szintű ellenfél ellen.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)