A Kispest NKK legyőzésével megszületett az első győzelem hazai pályán

A mieink az első hazai győzelem reményében léptek pályára Tökölön, amikor a Kispest NKK csapatát fogadták. Lepsényi Sándor alakulata a mérkőzés előtt három ponttal, míg ellenfelünk egy ponttal állt a tabellán.

A találkozó elején 5-5-ös állásig felváltva estek a gólok, 7-5-nél pedig mér a vendégek örülhettek jobban. A piros-feketék előnye nem tartott sokáig, Ugrai Dalma egymás után bevette kapujukat, amivel 7-7-nél egalizáltunk, sőt Helm Boglárka találatával a 19. percben a vezetést is visszavettük. Ezután ismét következett az adok-kapok, a 26. percben Márczy Tekla révén viszont 14-12-re módosítottuk az állást. A szünetig nem sikerült megőrizni a két gólos előnyt, csak egy fórral fordultunk rá a második játékrészre.

A térfélcserét követően Csöndör Nóra remek teljesítménnyel rukkolt elő a kapuban, amihez párosultak elöl a szép gólok is, ezeknek köszönhetően pedig bő négy perc elteltével 19-14-re léptünk el. Az öt gólos vezetésre több lehetőségünk is adódott, de a megvalósítás elmaradt. Meg is lett ennek a következménye, a 42. percre egy gólra apadt az előnyünk, ám újabb fokozatra kapcsolva negyedórával a vége előtt ismét négy találatos különbség volt javunkra. Az 54. percben Kerekes Laura bombája már a közte hatot jelentette, amiből öt a végére is megmaradt, 31-26-ra nyertünk és szereztük meg ezzel az első hazai pályás győzelmünket.

NBI/B női-kézilabda-bajnokság, 5. forduló

  1. szeptember 30. szombat, 18:00, Tököl, Városi Sportcsarnok, 150 néző.

SZISE-Bamba Marha–Kispest NKK 31-26 (15-14)

Játékvezetők: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

SZISE-Bamba Marha: Rutka-Győrffy ‒ Szabó 4, Ugrai 6, Kerekes 5, Hajdu 2 (1), Pasqualetti 2, Buzsáki 1. Csere: Csöndör (kapus), Helm 3, Nánási 3, Ádám 1, Szalai, Márczy 2, Osvai 1, Janicsák, Perák 1.

Vezetőedző: Lepsényi Sándor

Kispest NKK: Győri ‒ Tóth 2, Bakacsi 1, Pártos 1, Kiss 7 (2), Kucsera, Kostyalik 1. Csere: Szőke (kapus), Bereczki 2, Graffy 3, Kóka 6, Bakonyi, Dubán 3.

Vezetőedző: Soós Péter

Hétméteresek: 7/4, illetve 3/2.

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc.

Lepsényi Sándor: ‒ Elsősorban szeretnék gratulálni a csapatomnak, úgy érzem szükségünk volt erre a sikerre. Karakánabb véleményem szokott lenni egy-egy mérkőzés után, de ezt a találkozót most vissza kell néznem. Az az érzésem, hogy messze volt a teljesítményünk például a múlt hetitól, persze pár jó egyéni teljesítmény azért akadt szerencsére. Mezőnyben szerintem nagy különbség nem volt a két félidő között, de a második félidőre nagyon komoly szintre javuló kapusteljesítményünk eldöntötte a mérkőzést.

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)