Az Eger nyerte a fiatalos kupameccset

Hétfő kora este a Magyar Kupa második fordulójára került sor, ahol az Eszterházy SC gárdájával mérkőztünk meg. Mindkét együttes megfiatalított csapattal nézett elébe a kupamérkőzésnek, melyre Egerben került sor.

A mieink szinte ‒ Kenéz Fanni kivételével ‒ a komplett U19-es csapattal utaztak a hevesiekhez, akik szintén hasonló összeállításban várták vendégeiket. A találkozót ők kezdték jobban, a hetedik percre 6-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A mieink viszont nem hagyták magukat, egy 5-0-s sorozatnak köszönhetően megfordítottuk az állást, és Kenéz Fanni első gólja már a 7-6-as vezetést jelentette számunkra. A folytatásban egy közel tízperces rövidzárlat miatt tíz lőtt gólon ragadtunk, addig ellenfeleink tizennyolcnál tartottak, így jelentős hátrányba kerültünk, ami a szünetre is megmaradt.

A fordulás után négy gólra csökkentettük a hátrányunkat, ám a vége előtt nyolc perccel újra nyolc volt közte. Ekkor már túl kevés idő maradt a visszazárkózásra. A továbbjutás sorsáról egyetlen párharc döntött, így a 34-24-es vereséggel az egriek jutottak tovább a kupasorozat harmadik fordulójába.

Magyar Kupa női kézilabda, 2. forduló

Eszterházy SC‒SZISE 34-24 (20-12)

 A SZISE gólszerzői: Kosaras 3, Sörös 1, Kun-Szabó 5 (1), Oszoli 1, Ari 4, Kenéz 4 (1), Jordán 2, Francsics 4.

Nagy Attila: ‒ Fiatal csapatunk a mérkőzés egyes periódusaiban jól játszott, de ez most csak ennyire volt elég. Szokniuk kell még az NBI/B légkörét. Gratulálok az Eszterházynak, kívánom, hogy minél messzebb jussanak el a sorozatban.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)