Szerda délután Dunaújvárosban játszotta le harmadik bajnoki fordulóját U19-es és U17-es csapatunk

A serdülők mérkőzése kiválóan indult számunkra, hiszen Décsei Krisztina ötödik percben szerzett góljával már 5-2 volt z állás a javunkra. Sajnos ennyire könnyen nem adta magát ellenfelünk, hiszen pár perc elteltével egyenlíteni tudott, sőt ezután a vezetést is átvették. A mieink is újabb fokozatra kapcsoltak, így most nekünk sikerült egalizálni, és a félidőt jelző sípszó elhangzása előtt újra előnybe kerültünk.

A második játékrész első tíz percét nagyon energikusan kezdtük, aminek meglett az eredménye, hiszen a 42. percben Törőcsik Liliána találata már az ötgólos különbséget jelentette. A kiharcolt fórt szépen tartottuk, ugyan a végjátékban felzárkózott a hazai csapat két találatra, de a győzelmünk ekkor már nem forgott veszélyben, 28-26-ra nyertünk, így továbbra is hibátlan mérleggel állunk három fordulót követően.

LU17 I. osztály, nyugat, 2. forduló

DKKA‒SZISE 26-28 (12-13)

Jónás Judit: ‒ Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen mindent megtettek a győzelemért, küzdöttek, hajtottak, megérdemelten hoztuk haza a 2 pontot. Dolgozunk tovább! Hajrá SZISE!

A serdülők után az U19-es együttesünkön volt a sor, hogy megmérkőzzenek a dunaújvárosiakkal. Hasonlóan jó lendületben kezdtek ők is, mint elődeik, a 24. percben Ternyák Vanda bombája már a háromgólos előnyt állított be javunkra. Sajnos a félidő hátralévő perceiben többet hibáztunk, amit ellenfelünk kihasznált, így megfordították az állást, a szünetben ők örülhettek az egygólos előnynek.

A fordulást követően nem sikerült megújulnunk, illetve a fáradtság is meglátszott a lányokon. A hazai gárda növelni tudta a különbséget, és a 48. percben már 26-20-nál hatgólos mínuszban voltunk. A találkozót végül 34-26-ra veszítettük el, így első vereségét szenvedte ifjúsági alakulatunk a bajnokságban.

LU19 I. osztály, nyugat, 2. forduló

DKKA‒SZISE 34-26 (14-13)

Márczy Gábor: ‒ 45 percig bírtuk a nyomást, a hazai pálya előnyeit élvező, és jó erőkből álló Dunaújvárossal szemben. A csapatom elfáradta a végjátékra, a négy még serdülőkorú játékos nagy fizikai igénybevételnek van kitéve. A gólarány kissé túlzó, hiszen ez a fiatal csapat még sok örömöt fog szerezni nekünk.

Fotók: Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia facebook

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)