Kettős siker a szezonnyitón az utánpótlásnál

Ifjúsági és serdülő csapatunk is megkezdte a bajnoki menetelést, hiszen pénteken délután 14:00, illetve 16:00 lejátszották első tétmeccsüket. Márczy Gábor és Jónás Judit tanítványai Csepelen vendégeskedtek.

 

Először az ifiken volt a sor, hogy megmérkőzzenek a házigazdákkal. Kiválóan indult számunkra a találkozó, egyáltalán nem látszott lányainkon az első bajnoki mérkőzés megilletődöttsége, hiszen a 6. percben már 5-0-s előnyben voltunk, Ugrai Dalma pedig háromszor volt eredményes. Nem nagyon engedtük közelebb zárkózni ellenfelünket, sőt a 22. percben ‒ Milesz Hanna góljával ‒ már 14-6 állt az eredményjelzőn javunkra. A félidő végére felére csökkent az előnyünk, négygólos vezetéssel mehettünk szünetre.

A térfélcserét követően Czudor Sztella és Zsákovics Sára vezérletével növelni tudtuk a fórt, sőt Sörös Zsófia eredményességével már 23-14-nek örülhettünk. A végére kicsit kiengedtünk, csökkent a különbség, de a győzelmünk egyetlen percig sem forgott veszélyben, így két ponttal távoztunk Csepelről.

 

LU19 I. osztály, nyugat, 1. forduló

Csepel DSE‒SZISE 24-27 (10-14)

Márczy Gábor: ‒ A mérkőzés végeredménye nem tükrözi a két csapat közti különbséget. Pozitívum, hogy mindenki be tudott mutatkozni az első bajnoki összecsapásunkon. Az első félidőben már kilenc góllal vezettünk, a végére apadt a különbség, ennek ellenére is nagyon örülünk a győzelemnek.

 

 Az ifjúsági találkozót serdülőink összecsapása követte. Előzetesen nagy izgalmakkal várták a lányok ezt a meccset, hiszen nem ismerték ellenfelüket, illetve tétmérkőzésen ők maguk is ebben az összeállításban most szerepeltek először. Szerencsére a drukk pozitívan hatott a játékosokra, akik az első perctől kezdve magabiztosan a kezükben tartották a mérkőzés alakulását. A masszív védekezéshez párosult a jó kapusteljesítmény, a gyors játék szuperül funkcionált, illetve a felállt fal ellen is szép megoldások születtek. Ez az eredményen is meglátszott, hiszen félidőben 21-8-ra vezettünk, a meccs végén pedig 38-16-os győzelmet aratva, teljesen megérdemelten hoztuk el a pontot a csepeliektől.

 

LU17 I. osztály, nyugat, 1. forduló

Csepel DSE‒SZISE 16-38 (8-21)

Jónás Judit: ‒ Gratulálok a lányoknak a mai teljesítményhez, megérdemelten nyertünk a mai napon, nagyon akartuk a győzelmet, és ez látszott is mindenkin. Különösen annak örülök, hogy mindenki egyformán kivette a részét a győzelemből. Most örülünk a sikernek, de hétfőtől folytatjuk a munkát, hogy minél jobbak legyünk. Hajrá SZISE!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)