Rögtön két edzőmeccsel kezdtünk

Felnőtt együttesünk július 11-én kezdte meg a felkészülést a 2022/23-as szezonra. Minden másodosztályú csapat számára újdonság lesz ez az idei év, hiszen az eddigitől eltérően egy csoporttal veszi majd kezdetét szeptember első hétvégéjén az NBI/B-s szezont. Ám a rajtig még sok teendője van a gárdának, a két hete tartó alapozás első tesztmeccseire is sor került pénteken Tökölön.

Ellenfelünk a Hungast Szombathelyi KKA volt, akik jelentősen átalakultak a tavalyi évhez képest, hiszen az elsőosztálytól búcsút kellett mondani az együttesnek, így jelentős játékosmozgás volt náluk. Az első találkozót 10:30 órától, a másodikat pedig 15:00 órától játszottuk. Mindkét félnek ez volt az első felkészülési találkozója, ezek az összecsapások pedig kiválóan megtörik a sok edzés monotóniáját, illetve itt élesben lehet gyakorolni, és az előttünk álló időben csiszolni a mozgásokat.

Mindkét párharcon Nagy Attila vezetőedzőnk sokat forgatta a csapat összeállítását, hogy minél hamarabb összeszokjanak a játékosok, és megérezzék egymás mozgását, mindenki megfelelő játékperceket kapott a kétszer hatvan perc során. Két ellentétes mérkőzésnek lehettek tanúi a kilátogató nézők, hiszen az délelőtti összecsapáson mieink irányításával folyt a játék, már az első félidőben több gólos különbséget tudtunk kialakítani. Ugyan a második etapban közelebb tudott zárkózni a szombathelyi gárda, de újabb erőre kapcsolva ismét megnyugtató előnybe kerülve nyertük meg a meccset.

A második párharcot egyből újfajta védekezéssel kezdtük, ám ez nem zavarta meg ellenfelünket, és ezen a mérkőzésen az ő kezükben volt a karmesteri pálca. Szintén hét találatos differenciát mutatott az eredményjelző az első félidő végére, ám most Pődör Zoltán lányai örülhettek a vezetésnek. A fáradtságon mieink tudtak nehezebben felülkerekedni, több kimaradt helyzet, fegyelmezetlenség és hiba jellemezte a játékunkat, melyet a vendégek kihasználtak és tizennégy góllal múltak felül minket.

Felkészülési mérkőzések

Szent István SE‒Hungast Szombathelyi KKA 37-30 (21-14)

Szent István SE‒Hungast Szombathelyi KKA  22-36 (12-19)

Nagy Attila így értékelte a két edzőmeccsen látottakat: ‒ Hasznos volt mindkét meccs számunkra, az első volt számomra mérvadó, hiszen ott még kipihentebben tudtunk pályára lépni, a második mérkőzésen már nagyon fáradtak voltunk. Kemény munkából érkeztünk meg a mai napra, a délutáni találkozón kijöttek a hibák, látszik, hogy mi az, amin még csiszolnunk kell, de erre még van bőven időnk a továbbiakban.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)