Vereség a NEKA ellen

Szerdán, Tökölön fogadtuk a listavezető NEKA csapatát, akik ellen nehéz mérkőzésre számíthattunk. Sérült beállóink pótlására érkezett csapatunkba Pappné Szamoránsky Piroska. Az EHF-kupa győztes, Európa-bajnoki bronzérmes játékos a 2016/17-es szezonban játszott már nálunk és biztosak vagyunk benne, hogy rutinjával sokat fog tudni segíteni fiatal csapatunknak. Visszatért csapatunkhoz Rutka-Győrffy Alexandra is, aki az elmúlt hónapokban az MTK csapatánál volt kölcsönben.

A védekezés dominált mindkét csapatnál a mérkőzés kezdetén. Mikor felállt védelem elleni támadásra tudtuk kényszeríteni ellenfelünket, akkor nehezen találták a rést falunkon, viszont elől mi is nehezen tudtunk helyzeteket kialakítani. A jó védekezés mellett nálunk Rutka-Győrffy, míg a vendégcsapatnál Németh is remekül kezdett a kapuban. Támadásban elkövetett hibáinkat azonnal büntette a NEKA, a 12. percben már 3-7-re vezettek. Pécsi indításból szerzett gólja után piros lapot kapott ellenfelünk kapusa. A csereként beálló Zaj, azonban szabálytalan lépett a játéktérre, így őt is kiállították. Így kettős emberelőnybe kerültünk, illetve a vendégcsapat kapuját 2 percig mezőnyjátékos védte. Ezt jól használtuk ki, a 15. percben sikerült 7-7-re kiegyenlítenünk. Ezután sajnos ismét a NEKA akarata érvényesült a félidő végére 5 gólos előnyt alakítottak ki, 11-16-nál mehettünk a pihenőre.

A második félidő elején állandósult a 4-5 gólos különbség a csapatok között. A 39. percben időt kért vezetőedzőnk, de ezután sem tudtunk közelebb zárkózni. 16-22-es állásnál kicsit megtorpant a játék, elől mindkét oldalon sok volt a hiba, az 5 perces gólcsendet a NEKA törte meg. Kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége, 8 gólos hátrányba kerültünk. Az 54. percre már 12 góllal vezetett ellenfelünk, innen sikerült még kicsit visszább kapaszkodnunk, de így is a végén 10 gólos vereséget szenvedtünk.

Összegezve a mérkőzést, nem játszottunk jól. 15 percig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, onnantól fokozatosan növelték előnyüket. Védekezésben többé-kevésbé meg tudtuk oldani a feladatot, de a támadásban elkövetett hibáinkat könyörtelenül büntette a NEKA. Gratulálunk ellenfelünknek a győzelemhez!

Az idei év utolsó mérkőzését idegenben fogjuk játszani, a Gárdony-Pázmánd vendégeként. A vasárnap esti mérkőzésen célunk nem lehet más, mint a két pont megszerzése.

 

Nagy Attila: „A NEKA csapata a játék minden szegmensében felülmúlt bennünket. Ilyen létszámmal, tele hiányzókkal sajnos csak ennyire voltunk képesek. Akarattal nem volt baj, de ez ma kevésnek bizonyult. Nekünk igazából csak most kezdődik a bajnokság második fele. Gratulálok az ellenfél csapatának!”

Rutka-Győrffy Alexandra: „Számomra a csapattal az első tétmérkőzés volt a NEKA elleni hazai találkozó, örülök, hogy pont ellenük már játszhattam, így gyakorolhattam a sajátjaimmal. A mérkőzés eleje jól indult, sikerült a kettős emberelőnyből egyenlítenünk, de a meccsen elkövetett sok hibából gyors gólokat kaptunk, ami nemhogy a listavezető, de más csapat ellen sem fog beleférni. A héten azért fogunk dolgozni, hogy kevesebb hibával kézilabdázzunk és a legjobb tudásunkat mutassuk a hosszabb szünet előtt a Pázmánd-Gárdony ellen idegenben.”

 

Szent István SE – Nemzeti Kézilabda Akadémia: 22-32 (11-16)

Szent István SE: Pánczél 3, Balla 2, Albert 1, Kulcsár 4(1), Pappné Szamoránsky 1, Balog 3, Ari 1(1), Pécsi 4, Ferenczy 3(1)

NEKA: Varga 2(2), Csíkos 3, Juhász 4, Kellermann 3, Nagy 3, Csata 1, Szabó 5, Molnár 1, Uhrin 3, Mlinkó 1, Kovalcsik 3, Vártok 3

Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc, 1 kizárás

Hétméteresek: 3/3 ill. 2/2

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)