Bravúros győzelem!

Szombat este a Kozármisleny csapatát fogadtuk hazai pályán. Ellenfelünk rossz szériából, több vereség után érkezett hozzánk, így biztosak lehettünk benne, hogy szeretnének bizonyítani. Csapatunkból Ferenczy Dia kivételével mindenki Nagy Attila rendelkezésére állt, a Győr elleni győzelem után bizakodva vártuk a találkozót.

A várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok. Támadásban többször pontatlanok voltunk, amit rögtön büntetett a Kozármisleny, így a 10. percben 2-5-ös állásnál időt kellett kérnie vezetőedzőnknek. A rövid szünet után továbbra sem működtek támadásaink, ellenfelünk hálóőre többször is hárította lövéseinket, a 18. percben már 5 gólos hátrányban voltunk. Az utolsó 10 percben hatalmas hajrába kezdtünk. Hátul végre összeállt a védekezésünk, ellenfelünk nem tudott jó helyzeteket kidolgozni így ebben a periódusban csupán 1 gólt kaptunk. Elől okosan játszottunk, többször sikerült Dancsót megtalálnunk, így a félidőre 9-10-re zárkóztunk fel.

A második játékrészt emberhátrányban kezdtük, de Kulcsár és Balla találataival sikerült kiegyenlítenünk. A vendégek azonban ismét el tudtak lépni tőlünk, Scheffer és Varga gólerős játékénak köszönhetően a 49. percben 16-20-ra vezettek. Rendezni kellett sorainkat, így időt is kértünk. Hogy mi hangzott el az egy perces eligazítás alatt azt nem tudhatjuk, de innentől másik fokozatba kapcsoltak a lányok. Az időkérés után Osvai rögtön betalált, majd Hadfi védte Varga ziccerét. 1 percen belül minkét csapat kapott egy-egy 2 perces büntetést, de ez minket nem fogott meg, Kulcsár góljával és Pécsi duplájával egyenlítettünk. Ellenfelünk is kikérte idejét, de mindhiába. 2 perc alatt 3 darab kiállítást harcoltunk ki, amit remekül ki is használtunk, az 57. percben már 5 góllal vezettünk. Elől szépen hoztuk helyzetbe egymást, hátul pedig nagyon fegyelmezetten dolgoztunk. A kérdés ezután már csak győzelmünk mértéke volt, végül 27-21-re diadalmaskodtunk.

Nagyon fontos 2 pontot sikerült itthon tartanunk. Az első és a második félidőben is több gólos hátrányban voltunk, de nagy akarattal és küzdéssel mindkétszer vissza tudtunk kapaszkodni. A második félidő utolsó 10 percét 11-1-re nyertük meg, az ott mutatott lendületet és hitet kell átmentenünk a további mérkőzéseinkre is.

Pénteken Mohácsra utazunk, ahol hasonló izgalmas és kiélezett mérkőzés vár majd ránk.

 

Nagy Attila: „A csoportunk egyik legjobb keretével rendelkező csapatát fogadtuk Tökölön. Ismét nagy sebességgel, de sok hibával játszottunk. Viszont amit a 48. perctől, 16 – 20-as állás után produkáltunk, az emberfeletti. Nem volt még részem hasonlóban, a 11-1-es etap igazi erődemonstráció volt, aminek a lelátón nem mindenki örült. Gratulálok a csapatomnak, hajrá SZISE!”

Pompor Anikó: „Tisztában voltunk vele, hogy mennyire fontos mérkőzés következik. A múltheti felkészülés során többször is elhangzott az öltözőben, hogy ha törik, ha szakad, ezt a meccset be kell húznunk és nagyon örülünk neki, hogy sikerült is. Hatalmasat küzdöttünk, CSAPATKÉNT. Az utolsó percekben mutatott játékunkat jól meg kell jegyeznünk és a többi mérkőzésre is ezt az arcunkat kell magunkkal vinnünk, mert akkor bármire képesek lehetünk!”

 

Női Kézilabda NBI/B-Nyugat: Szent István SE – Kozármisleny SE: 27-21 (9-10)

Szent István SE: Balla 2, Albert 1, Kulcsár 11(5), Dancsó 2, Balog 1, Horváth 1, Pécsi 5, Osvai 4

Kozármisleny SE: Schaffer 2, Markovics 1, Szemmelrock 2, Varga 6, Scheffer 8(3), Tobak 2

Hétméteresek: 6/5 ill. 3/3

Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc

 

Hajrá SZISE!

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)