Győzelem Győrben!

Vasárnap Győrbe utazott felnőtt csapatunk. Örömteli volt látni, hogy bokasérülése után újra játékra jelentkezett csapatkapitányunk Pánczél Petra, valamint a múltheti kimaradása után Ferenczy Dia is megint nevezve volt.

A mérkőzés elején több szabálytalanság csúszott mindkét csapat védekezésébe, az első három találatból kettőt ellenfelünk és mi is büntetőből szereztünk. Kiegyenlített csata folyt a pályán, egyik csapat sem tudott 1-2 gólnál nagyobb előnyt kialakítani. 15 perc játék után 8-8-as döntetlen állt az eredményjelzőn. Pécsi, Kulcsár és Albert góljainak köszönhetően sikerült a mérkőzés folyamán először 3 találattal ellépnünk, és bár több pontatlanság is csúszott támadásainkba, ezt az előnyt meg is tartottuk a félidő végéig.

A második játékrészt jobban kezdte a Győr, 5 perces gólcsendünk után 16-16-ra egyenlítettek. A vezetést azonban nem tudták átvenni, a 42. percben ismételten 3 találat volt a javunkra. Pár perccel később ellenfelünktől kiállították Farkast, az emberelőnyünket pedig jól használtuk ki. 17-22-nél az addigi legnagyobb különbséggel, 5 góllal vezettünk, így időt is kértek a hazaiak. Innentől nem forgott veszélyben győzelmünk, 3 gólnál közelebb nem engedtük ellenfelünket. A mérkőzés végén Horváth találatával alakult ki a 26-30-as győzelmünk.

Összegezve, játékunkban még mindig voltak hibák, továbbra is magas volt eladott labdáink száma. Támadásban ezúttal jobb helyzeteket sikerült kialakítunk, amelyeket jó százalékkal értékesítettünk is. Kulcsár hetek óta tartó jó teljesítménye mellé kellett Pécsi gólerős játéka is, Balog és Albert pedig védekezésben dolgoztak kiemelkedően. Szombaton a Kozármislenyt fogadjuk hazai pályán, ami nehéz mérkőzésnek ígérkezik.

 

Nagy Attila: „Nagyon fontos győzelmet arattunk Győrben. Még mindig sok hibával játszunk, de annak örülök, hogy a visszarendeződésünk rendben volt és a támadó játékunkban is a javulás jelei mutatkoztak. Bízom benne, hogy a kisebb sérüléseink rendben lesznek a hétvégére! Gratulálok a lányoknak, hajrá SZISE!”

Pánczél Petra: „Az első félidőben nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés. Egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kialakítani. A második játékrészben sikerült a védekezésünket feszesebbé tenni, ami mellé jó kapusteljesítmény párosult, valamint a támadójátékunk is rendre eredményes volt. Ez jelentette végül a győzelmet a csapatnak. Örülök, hogy a fiataljaink nagy részt tudtak vállalni ebből a sikerből is. Kulcsár Dorka és Pécsi Villő támadásban voltak rendkívül eredményesek, míg Balog Bertina Albert Helga oldalán védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Összességében elégedett vagyok a játékunkkal, fontos 2 pontot szereztünk idegenben.”

Győri Audi ETO KC U19 – Szent István SE: 26-30 (13-16)

Győri Audi ETO KC: Takács 4(1), Varga 2, Havasi 1, Gerencsér 2, Herr 4, Moharos 4, Farkas 9(4)

Szent István SE: Balla 1, Albert 3, Kulcsár 10(5), Balog 2, Horváth 3(1), Takács 1, Pécsi 7, Osvai 3

Hétméteresek: 6/5 ill. 6/6

Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc

 

Hajrá SZISE!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)