Vereség a Komárom ellen

Vasárnap haza pályán fogadtuk a Komárom csapatát. Ellenfelünk keretében több rutinos és tapasztalt játékos is megtalálható volt, illetve ismerős „ex-szisés” arcokkal is találkozhattunk. Meglévő hiányzóinkon felül ezúttal csak a lelátóról szurkolhatott Ferenczy Dia is, akinek a bokája sérült meg. Jobbulást kívánunk neki!

Nagy lendülettel, de pontatlanul kezdtük a találkozót, támadásban sok technikai hibát vétettünk. Védelmünk sem zárt mindig megfelelően, de Hadfi ismét remek napot fogott ki. Kapusunk védéseinek és Kulcsár remek játékának köszönhetően 1-2 gólos hátrányunk után az első negyed végén, 7-7-es állásnál ismét egalizáltunk. Ezután 5 perces gólcsend következett nálunk, ami alatt szerencsére ellenfelünk is többször hibázott, így nem tudtak nagyobb előnyt kialakítani. A 25. percben Balla, Albert és Pécsi találatai után átvettük a vezetést. Sajnos továbbra is pontatlanul játszottunk, amiket rendre gyors gólokkal büntetett ellenfelünk. A félidő végén Takács kiharcolt egy kiállítást és egy büntetőt, amit Kulcsár értékesített is, így 13-12-es állással mehettünk a pihenőre.

A második játékrészt ugyan számbeli előnyben kezdtük, de nem tudtuk jól kihasználni, Temes nyolcadik találatával pedig egyenlített a vendégcsapat. A 35. és 45. percek között nem tudtunk gólt szerezni. Hiába kért kétszer is időt Nagy Attila és próbáltunk meg különböző felállásokat támadásban, semmi nem működött. Ennyi elég is volt a Komáromnak, hogy 4 góllal ellépjen tőlünk, ráadásul a 45. percben egy 2 perces büntetést is kaptunk. Ellenfelünk élt is a lehetőséggel és a mérkőzés addigi legnagyobb különbségét alakították ki 16-21-nél. Az utolsó 10 perc kezdetén 5 gólos hátrányban voltunk továbbra is, de védekezésben minden erőt mozgósítottak a lányok, és nagy hajrában ezt a periódust 5-1-re meg is nyertük. A végén Hadfi védése után támadhattunk a döntetlenért, de nem sikerült helyzetet kialakítanunk, így 23-24-re a Komárom nyerte meg a találkozót.

A mérkőzés egésze alatt hiányzott a támadójátékunkból a kreativitás és a pontosság. Kulcsár egyéni megoldásain kívül nem nagyon találtuk a megoldást. Védekezésünk is csak bizonyos szakaszokban működött megfelelően, de ezeket a hibákat Hadfi tudta a kapuból javítani. Ellenfelünk is sok hibával játszott, épp ezért kár érte, hogy ezeket a hibákat nem tudtuk kihasználni és itthon tartani a két pontot.

A következő fordulóban Győrbe utazunk vasárnap, ahol csakis a győzelem lehet a csapat célja.

Nagy Attila: „Amíg 23 technikai hibát vétünk és több játékosunk is alul teljesít, addig nem fogunk tudni meccset nyerni. A kapusunknak köszönhetjük, hogy nem lett nagyobb a két csapat közötti különbség. Négy pontos meccsen maradtunk alul, gratulálok a Komárom csapatának!”

Horváth Alexa: „Vasárnap a Komárom csapatát fogadtuk, akik sok rutinos játékossal rendelkeznek. Jól kezdtük a mérkőzést mind védekezésben mind támadásban és a félidőre sikerült is egy gólos előnnyel fordulnunk. Aztán jött a második félidő, amit nagyon rosszul kezdtünk. Könnyű gólokat kaptunk és elől nem sikerült áttörni a Komárom védelmét. Az utolsó 10 percben ugyan fel tudtunk zárkózni 1 gólra, de sajnos nem tudtuk megfordítani a mérkőzést. Fájó volt ez a vereség, de tovább kell menni és dolgozni. Bízom benne, hogy kijavítjuk a hibákat és tovább gyűjtjük az értékes pontokat.”

Szent István SE – Komárom VSE: 23-24 (13-12)

Szent István SE: Balla 2, Albert 2, Kulcsár 9(3), Horváth 3(2), Takács 1, Pécsi 2, Osvai 4

Komárom VSE: Kocsis 2, Simsik 4(1), Szabó-Kovacsicz 5, Karalyos 2, Tarjányi 3, Temes 8(2)

Hétméteresek: 6/5 ill. 5/3

Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc

Hajrá SZISE!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)