Tisztes búcsú a Liga Kupától

Szerda este a Mosonmagyaróvár otthonában léptünk pályára Liga Kupa-negyeddöntő mérkőzésen, és 30–22-re kikaptunk. Bár a találkozó első félidejében jól tartottuk magunkat, végül a vendéglátók fölénk kerekedtek, és ezzel bebiztosították továbbjutásukat. 

Reménykedve érkeztünk Mosonmagyaróvárra a Liga Kupa-negyeddöntőjének visszavágójára, hiszen az első találkozón 25–25-ös döntetlent értünk el hazai pályán.

Ennek ismeretében nagyon bátran kezdtük a párharc második felvonását, a 3. perc végén már 3–1-es SZISE vezetést mutatott az eredményjelző. Persze ehhez hasonlót már sokat láttunk az NB I-es meccseinken, amelyeknek az első harmadában általában jól álltuk a sarat még a legnevesebb ellenfeleinkkel szemben is. A csapat sajnos a 15-20. perc táján szokott kizökkenni a ritmusból, ám reméltük, ezúttal nem így lesz.

Ahogy teltek-múltak a percek, örömmel jegyezhettük fel, hogy a Szent István „régi”, NB II-es arcát mutatta: lelkesen harcolt, magabiztosan játszott, és nem engedte felzárkózni ellenfelét.  Olyannyira nem, hogy az adok-kapokból mindvégig mi jöttünk ki jobban, átlövőinknek és kapusunknak, Gercsó Nórinak köszönhetően pedig lőtávon kívül tartottuk az ellenfelet. A 13. percben már 8–5 volt ide, amiben óriási szerepet játszott Aron Andi, aki négyszer zörgette meg az ellenfél hálóját. Ezt követően azonban kissé megtorpantunk, a négy hazai gólra csak eggyel tudtunk válaszolni, sőt az „elátkozott” 20. percben át is vette a vezetést a Mosonmagyaróvár. A mérkőzés e szakaszában a vendégeknél különösen Herczeg Lili Mónika volt elemében.

Szerencsére hamar átlendültünk a holtponton, Gercsó Nóri újabb védése, majd Aron Andi (ki más?) találata után újra döntetlen volt az állás (10–10).  A hazaiak azonban eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, és a félidő végére sajnos állandósították kétgólos előnyüket, így a felek 16–14-es mosonmagyaróvári előnnyel vonultak a szünetre, ami nem volt rossz részeredmény.

A fordulás után mintha bent maradtunk volna az öltözőben, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált: tíz perc alatt hat gólt szerzett, mi pedig mindössze egyetlenegyet, ezért 24–17-es állásnál Vojkovics Gyula – joggal – időt kért. Ezután némileg javult a helyzet, minden hazai találatra volt válaszunk, ám ez azt jelentette, hogy nem tudtunk igazán faragni a hétgólos különbségből.

A csapatok 26–19-es hazai vezetéssel fordultak az utolsó tíz percre. A játék képe továbbra sem változott, s bár tartottuk a lépést a Mosonmagyaróvárral, úgy tűnt, már nincs bennünk annyi erő, hogy szorossá tegyük az összecsapást. Sőt, a hazaiak a lefújás előtt négy perccel már 29–20-ra vezettek. Varjú Lili két találatával ugyan sikerült kozmetikáznunk az eredményen, de a Mosonmagyaróvár végül 30–22-re megnyerte a mérkőzést, és 55–47-es összesítéssel továbbjutott a Liga Kupa elődöntőjébe. 

Liga Kupa-negyeddöntő, első mérkőzés (február 18.)
Szent István SE–Mosonmagyaróvár 25–25 (16–16).
Gólszerzőink: Tobak Luca (5), Sziráki Boglárka, Stranigg Zsófia, Tieff Zsanett (4-4), Varjú Liliána, Monori Orsolya (2-2), Pánczél Petra, Aron Andrea, Szerző Regina, Scheffer Zsanett (1-1).

Ligakupa-negyeddöntő, visszavágó (március 11.)
Mosonmagyaróvár–Szent István SE 30–22 (16–14).
Gólszerzőink: Aron Andrea (9), Stranigg Zsófia (3), Tobak Luca, Horváth Gréta, Varjú Liliána (2-2), Pánczél Petra, Szerző Regina, Monori Orsolya, Tieff Zsanett (1-1)-

Továbbjutott: Mosonmagyaróvár

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)