A Győri Audi ETO-t fogadjuk!

Rövidebb szünetet követően február 4-én folytatódik a tavaszi szezon a SZISE számára, egy fontos és nehéz mérkőzéssel. Megtisztelő számunkra, hogy házigazdaként egy világklasszis együttest fogadhatunk. Egy évvel ezelőtt még csak álmodoztunk a feljutásról, ma már azon kell aggódnunk, miként fér be ennyi érdeklődő a Monori Sportcsarnokba, amikor a Győri Audi ETO csapatát fogadjuk.

Az őszi szezonban, a második fordulóban léptünk pályára Győrben. Az ETO 33-22-re nyert, ami egy valóban vállalható vereség volt a számunkra, hiszen a hivatalosan is a világ legjobb női kézilabda-csapatának nevezhető gárda ellen 10 gól környékén maradni, nem rossz. Azóta voltak jobb, de voltak rosszabb meccseink is, most azonban újra nagy érdeklődés mellett mutathatjuk meg, van tartás a csapatban.

Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy pont most cibálták meg az oroszlán bajszát a bajnokságban, amikor a a Siófok az előző fordulóban nagy meglepetésre hazai pályán 34-29-re legyőzte a bajnoki címvédőt. 11 éve nem fordult elő, hogy az FTC-n kívül más együttes is elcsípje a győrieket, akkor a Debrecennek sikerült ugyanez. Emellett említsük meg, hogy a Siófok az első csapat, amely 2018. január 26-a, vagyis két éve le tudta győzni a Győrt, amely legutóbb a Bajnokok Ligájában szenvedett vereséget.

Nekünk erre nincs esélyünk, de azt rögzítsük: a bajnoki élcsoportban most kiegyensúlyozottak az erőviszonyok. Persze a Győri Audi ETO idegenben egy góllal legyőzte korábban a fő rivális FTC-t és jelenleg a két meccsel kevesebbet játszó Siófok csak felzárkózhat a bajnokság folytatásban, a reális forgatókönyvet figyelembe véve. A reális forgatókönyv ránk is igaz, tudjuk mire számíthatunk.

Más megközelítés, ami inkább rólunk, illetve a feljutó csaptokról szól. Az előző idényben a másodosztályból a Budaörs és az Eger csapata jutott fel az NB I-be. A budaörsi csapat ősszel 15 gólos, tavasszal pedig 20 gólos vereséget szenvedett a győriektől. Az egriek hasonlóképpen zártak a bajnok ellen, az első találkozón 20-35- re verte az ETO a házigazdát, majd Győrben 49-23-ra győzték le az egrieket Amorimék. Ebből a kis statisztikából tisztán látszódik mire számíthatunk kedden 18 órás kezdettel a Monori Sportcsarnokban és az is, miért volt jó eredmény az őszi 11 találatos különbség. Egyébként fontos azt is megjegyezni, hogy az előbb említett két együttes jelenleg a másodosztályban saját csoportjában vezeti a bajnokságot, így elmondhatjuk, hogy nemcsak tapasztalattal lettek gazdagabbak, hanem játéktudással is, ami adhat nekünk némi reményt és komoly motivációt a folytatáshoz.

Böngészhetjük a statisztikát és kereshetünk hozzánk hasonló csapatot és összemérhetjük az eredményeket érdekességképpen, de a legfontosabb, hogy amit elkezdtünk ősszel és szépen működött is az elején, azt kell folytatnunk. Nincs más célunk, mint a tisztes helytállás. Szeptemberben ez megvalósult a Győr otthonában, most meg kell mutatnunk hazai pályán is, ráadásul várhatóan teltházas lelátok előtt!

Hajrá SZISE! Hajrá lányok!

Leave a Comment

(required)

(required)