Vereség a Dunaújvárostól

A K&H női kézilabda liga 11. fordulójának december 29-i játéknapján a Szent István SE a Dunaújváros ideiglenes otthonában, Szekszárdon lépett pályára. Ezúttal csapatunk nem tudta hozni az előző két mérkőzésen mutatott remek formáját, és a nagyobb játékerőt képviselő újvárosiak megérdemelten győztek (33-22).

A fordulót megelőzően a K&H Liga 9. helyén álló Dunaújváros ellen a SZISE a Vác és a Békéscsaba elleni meccseken hozott kiváló játékot igyekezett átmenteni erre a mérkőzésre is. Ráadásul külön öröm volt számunkra, hogy a sérültjeink közül Monori Orsolya és Varjú Lili is tudta vállalni a játékot.

A meccs azonban nem úgy indult, ahogy szerettük volna. Már az elején a vendéglátók akarata érvényesült, és ellentmondást nem tűrően elhúztak 4-0-ra. Mindössze a 7. percben sikerült megtörni a SZISE gólcsendjét Stranigg Zsófi találatának köszönhetően (4-1). Ez lendületet adott a csapatunknak, és ezután 3-4 gólon tudtuk tartani az ellenfelet. Sőt, a 19. percben a nagyszerűen játszó Stranigg Zsófi újabb góljával felzárkóztunk kettőre (9-7), és a következő percben Horváth Gréta találatával pedig már feljöttünk egyre (9-8) is.

Csak a 20. percig volt szoros a meccs!

Ezt követően percekig maradt az 1-2 gólos differencia a két együttes között. Ugyanakkor a meccs során a 27. percben mutatott utoljára kétgólos különbséget az eredményjelző (13-11). Ezek után újra növelte előnyét a Dunaújváros, és 16-12-vel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő első kilenc percében még tartottuk a lépést, és nem engedtük meglépni a hazaiakat, úgy sem, hogy volt pár számunkra igen hátrányos játékvezetői ítélet is a mezőnyben. A védekezésben és kapusteljesítményben ezúttal gyengébb oldalát mutató csapatunk a 40. perc végére azonban hatgólos hátrányba került (22-16). Ahogy Vojkovics Gyula vezetőedző fogalmazott a meccs után: „Ekkor kezdtünk elfáradni.” Ezt pedig könyörtelenül kihasználta a jóval rutinosabb házigazda, és fokozatosan növelte előnyét a DKKA. Szétesett a játékunk, könnyű gólokat is kaptunk, és az 53. percben már 10 góllal vezetettek a magasabb játékerőt képviselő és ezúttal jobban is játszó dunaújvárosiak. Végül 33-22-es vereséget szenvedtünk a Dunaújváros ideiglenes otthonában, a szekszárdi Városi Sport- és Szabadidőközpontban.

A vendéglátók végig uralták a mérkőzést a nagyszerűen játszó Szekerczés Luca és Szalai Babett vezérletével. Előbbi 7, míg utóbbi 6 találattal járult hozzá a hazai sikerhez. Emellett a többi újvárosi játékos is szépen termelte a gólokat. A SZISE részéről pedig az 5-5 gólos Stranigg Zsófi, Scheffer Zsanett és Horváth Gréta jó teljesítménye is kevésnek bizonyult egy számunkra kedvezőbb eredmény eléréséhez. Ugyanakkor pozitívumként foghatjuk fel, hogy a sérüléséből visszatérő Monori Orsi 4 gólt is szerzett a mérkőzésen.

Vojkovics Gyula edző így értékelte a mérkőzést: „Sajnálom, hogy nem nehezítettük meg jobban az újvárosiak játékát. Ezúttal fegyelmezetlenül és tudásunk alatt játszottunk. Ebből is tanulunk, és biztos vagyok benne, hogy fogunk még jobb mérkőzéseket játszani a jövőben.”

Ebben bízunk mi is, hiszen az előző két mérkőzésen is bizonyították a lányok, hogy képesek egymásért küzdve kiválóan kézilabdázni. Reméljük, mihamarabb visszatér a harci szellem és a remek forma.

A január 2-i Siófok elleni Magyar Kupa-találkozó után a következő, 12. bajnoki fordulót két hét múlva rendezik meg. A jelenleg a K&H Liga 9. helyén álló MTK-t fogadjuk a Monori Városi Sportcsarnokban 2020. január 12-én. Ott már más jellegű mérkőzésre számíthatunk, és a pontszerzést is kitűzhetjük célul. Reméljük, sokan kilátogatnak a csarnokba! Szükség lesz a szurkolásra!  

A szurkolóknak pedig külön köszönjük az idei évben nyújtott lelkes buzdítást. 2020-ban is számítunk rájuk.

Boldog Újévet kívánunk!

HAJRÁ SZISE!

NŐI KÉZILABDA NB I

11. FORDULÓ

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ–SZENT ISTVÁN SE 33–22 (16–12)

Szekszárd, 500 néző. V: Bujdosó, Horváth V.

DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ: Csapó Kyra – Grosch 3, SZEKERCZÉS 7 (4), Csavlovics 1, Nick 1, BOUTI 4, Kazai 4. Csere: Stojak (kapus), SZALAI B. 6, Triscsuk, Ferenczy 2, Molnár B., SIRIÁN 3, Mihály P. 1, Braun, Jovovics 1. Edző: György László

SZENT ISTVÁN SE: Gercsó 1 – Horváth G. 5, Albert, Aron, Tobak, SCHEFFER 5 (2), STRANIGG 5. Csere: Mátéfi D. (kapus), Monori 4, Varjú 1, Lyngby, Pánczél, Tieff 1. Edző: Vojkovics Gyula

Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–0. 16. p.: 8–4. 20. p.: 9–8. 41. p.: 23–16. 53. p.: 29–20. 57. p.: 32–21

Kiállítások: 16, ill. 14 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG

György László: – Folytatódott a bajnokság, de igencsak szezon eleji mérkőzés volt. Újra bele kellett melegednünk, majd a második félidőben felerősödött a védekezésünk, könnyű gólokat lőttünk, így lett ilyen nagy gólkülönbségű a győzelmünk.

Vojkovics Gyula: – Úgy tűnik, rosszul sikerült a felkészülésünk a találkozóra. A Dunaújváros végig vezetve dominált a mérkőzésen, talán egyszer tudtunk valamennyire visszajönni a meccsbe, még az első félidőben. Ez nem adott erőt, a szünet után meg széthullottunk, így teljesen reális eredmény született.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)