Kupaszerda következik

Az elsőosztályú bajnokság szünetel ugyan, de nem áll meg az élet a Szent István SE csapatánál, hiszen jövő hét szerdán Liga Kupa-mérkőzést játszik a Göd ellen idegenben a SZISE, majd december 12-én kerül sor a visszavágóra a Monor Városi Sportcsarnokában.

Idén először kerül megrendezésre a nőknél a Liga Kupa, ezért fontosnak tartjuk, hogy az alapvető szabályokkal megismertessük az olvasót.

A bajnokság célja a nemzetközi kupában csapatot nem indító sportszervezetek mérkőzésszámának növelése, valamint a kézilabda sportág további népszerűsítése és kulturált szórakozási lehetőség megteremtése a nézők számára.

Azoknak a sportszervezeteknek amelyeknek legmagasabb bajnoki osztályú felnőtt csapata a 2019-2020. évi bajnokságban férfi és női NBI/B-ben szerepel, kötelező az indulás. Ez alól a kötelezettség alól kivételt
képeznek azok a sportszervezetek, amelyek a 2018-2019. évi szezonban sem NB I-es sem NB I/B-s csapatot nem versenyeztettek. A többi NB I/B osztályú csapat, valamint az NB I-es csapatok, ha vállalják a
feltételeket, nevezhetnek a kupára. A versenysorozat nyílt, arra alsóbb osztályban szereplő együttesek is beadhatták nevezésüket.

Az egyik fontos szabály, a Liga Kupában csak magyar állampolgárságú játékosok szerepelhetnek. Így nálunk ebben a kupasorozatban Cornelia Lyngby nem játszhat. Cornelia nem idegenlégiós, hiszen már öt éve tanul Magyarországon, de Norvég állampolgár, így most az ő játékára nem számíthatunk.

A nőknél a csoportok győztesei (6 csapat) és a 4 csapatos csoportok 2. helyezettjei (2 csapat) jutnak a negyeddöntőkbe.

A Női Liga Kupa csoportbeosztása:
A-csoport:
Dorogi ESE
Mosonmagyaróvár KC
Pázmánd NKK

B-csoport:
Kozármisleny SE
Mohácsi TE 1888
NEKA
Rinyamenti KC

C-csoport:
Kispest NKK
Moyra-Budaörs Handball
Pénzügyőr SE
Vasas SC

D-csoport:
Gödi SE
Eszterházy SC
Szent István SE

E-csoport:
Hajdúnánás SK
NKK Balmazújváros
Nyíradony VVTK

F-csoport:
Kecskeméti NKSE
Oxxo Energy Orosházi NKC
PC Trade Szeged

Csak érdekességként írjuk le, hogy a Liga Kupa 1-4. helyezettje pénzdíjazásban részesül, az alábbiak szerint:
I. helyezett 10 millió Ft (azaz tízmillió forint)
II. helyezett 5 millió Ft (azaz ötmillió forint)
III. helyezett 2,5 millió Ft (azaz kettőmillió-ötszázezer forint)
IV. helyezett 2,5 millió Ft (azaz kettőmillió-ötszázezer forint)

A SZISE az Eger csapatával már lejátszotta mindkét találkozóját. Az első mérkőzést idegenben megnyertük (Eszterházy SC – Szent István SE 23-29), majd a visszavágón kikaptunk 23-27-re.

A folytatásban a Göd együttese következik, amely nagyon nehéz ellenfél. Az előző idényben a másodosztályban is meggyűlt velük a bajunk, egyszer sem tudtunk pontot szerezni ellenük. Persze most sok minden megváltozott, egyik csapat sem a tavalyi gárda, talán pont ezért lesz olyan izgalmas ez a szerdai találkozó.

Hajrá SZISE! Hajrá lányok!

Leave a Comment

(required)

(required)