Megszereztük első pontunkat az NB I-ben!

A K&H női kézilabda liga 8. fordulójában a Szent István SE a Váci NKSE együttesét fogadta a Monoron. A találkozó történelmire sikerült, mert pontot szerzett együttesünk az NB I-ben! Scheffer Zsanett az utolsó másodpercben bravúros góllal egyenlített a váciak ellen (27-27).

Egy illusztris vendég is kilátogatott a Monori Városi Sportcsarnokba. A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. Alapvetően a váci csapat válogatott kerettagjainak (Hámori Konszuéla, Lakatos Rita) játékát jött megfigyelni. A meccs előtt azonban még nem gondolta volna, hogy nem csak miattuk lesz érdekes a meccs.

Rögtön az elején látszott, összeszedettek voltak a lányok. Az első négy percben egy 3-0-s szériát hozott a csapatunk többek között Scheffer Zsanett két góljának is köszönhetően. Láthatóan a mieinknek sikerült átmenteniük a Fehérvár ellen nyújtott kiváló játékot és harciasságot erre a meccsre is, ami már önmagában is jó jel. Az pedig végképp, hogy gyorsan összeállt a játékunk.  Agresszíven védekeztünk, és a támadásainkat is eredményesen be tudtuk fejezni. A vendégek azonban a hetedik perc végére kiegyenlítettek (3-3). Ebben a periódusban már jobban védekezett az ellenfél, faultokkal tördelték a játékot, azonban Monori Orsit ez sem akadályozta meg abban, hogy zsinórban négy gólt is szerezzen (7-7). Ezt követően a remekül védő Gercsó Nóra a 13. percben megfogta Kácsor Gréta hetesét, majd a kipattanóból adódó újabb próbálkozását is bravúrosan hárította. A meccs védése volt, de szerencsére nem a találkozó gólja, mert az a végére maradt…

Bár a 16. percben Stranigg Zsófit piros lappal büntették, de ez se fogta meg nagyon csapatunkat. Még emberhátrányban is sikerült gólt dobnunk. A 18. percben, kétgólos hátránynál (8-10) Vojkovics Gyula edző kikérte az első idejét, majd harcias üvöltéssel küldte vissza a lányokat a csatába. A lelkesedéssel nem volt gond most se. Valamint az időkérés is jól sült el. Bő egy perc alatt ki is egyenlítettünk, Monori Orsi és Scheffer Zsanett találataival (10-10). Remekül játszottak a lányok, a két lövőnk pedig nagyszerű napot fogott ki. Jó, hogy ott volt a válogatott szövetségi kapitánya a meccsen! J

Persze ehhez az is kellett, hogy a kiváló védekezésünknek köszönhetően labdákat is szereztünk, és ezekből lerohanás gólokat értünk el. Az első játékrész végéig tartottuk a szoros eredményt. Végül 16-17-es állásnál mentek el kávézni (sörözni?) a nézők, a lányok pedig az öltözőbe, ahol remek lehetett a hangulat, mert  a második félidő még az elsőt is felülmúlta, igaz nem rögtön.

Mert el kell ismerni, a második félidőt határozottan kezdték a vendégek, sajnos négy góllal is elléptek (17-21). Fokozva a bajt, a kiválóan védő Gercsó Nórát is kiállították két percre a bírók. Azonban a mieink nem mondtak csütörtököt, mert ez a csütörtök nem a Vácé, nem a bíróké, a lányoké volt! A SZISE hatalmasat küzdve szép fokozatosan jött vissza a meccsbe. A 42. percben megint csak egy gól volt a két csapat közötti különbség (20-21). Az egyre feszültebb mérkőzést már a lelátón se bírták idegekkel a nézők. Kim Rasmussen pedig dörzsölhette a tenyerét. Az óriási közlekedési dugó ellenére is megérte kijönnie erre az izgalmas mérkőzésre. Megint kiválóan védekeztünk, remekül blokkoltuk a vendégek lövéseit. Az 50. percben, 23-24-es állásnál ki is kérte idejét a váciak mestere, Szilágyi Zoltán.

Ettől függetlenül az 55. percben Monori Orsi a kilencedik találatával ismét döntetlen volt az állás és ekkor végképp kiderült, a végjáték forgatókönyve nagy meccsekhez méltó módon íródott.

Az 57. percben a vendégek egyik legjobbja, Kácsor Gréta nyolcadik gólját is bedobta (25-26).  Ezt már nem lehetett ülve bírni. Az utolsó percben az egész meccsen kiválóan játszó Scheffer Zsanett parádézott: A 60. perc elején előbb kiegyenlített (26-26), de erre még válaszolt hetesből a válogatott Lakatos Rita (26-27) bő 20 másodperccel a vége előtt. Azonban Zsanett „gyorsan tanul”, így eldöntötte, akkor kell gólt szerezni, amikor már nem jöhet rá válasz, az utolsó másodpercben! 27-27, egyszerű játék ez!

  

Ezzel a SZISE teljesen megérdemelten megszerezte történelmi első NBI-es pontját!  Most valóban megmutatták a lányok, hogy van keresnivalójuk az első osztályban. Csapatjáték volt ez a javából, ráadásul – nem mellékesen – jó csapatjáték! Ugyanakkor több kiváló egyéni teljesítményt is láthattunk a pályán: Aron Andrea nagyszerűen irányított és nagyon jól összefogta a lányokat, emellett 3 találatot is szerzett. Monori Orsi 9 góljával és labdaszerzéseivel emelkedett ki a mezőnyből. A hatgólos Scheffer Zsanett pedig végig kitűnően játszott, és a meccs egyik hőse lett, de sokat tett a döntetlenért Gercsó Nóra is, aki végül 21 (!) védést mutatott be a mérkőzésen. Azonban most büszkék lehetünk az egész csapatra, mert ehhez a találkozóhoz mindenki hozzátette a magáét.

Kim Rasmussen pedig elégedetten távozhatott a sportcsarnokból, hiszen hihetetlen izgalmaknak lehetett szemtanúja.

A szurkolóknak külön köszönjük a lelkes buzdítást. Ez is kellett az első pontszerzéshez! A következő, 9. fordulóban november 9-én a jelenleg a K&H Liga utolsó előtti helyén álló Békéscsaba otthonába látogatnak a lányok. Bízzunk benne, hogy a SZISE hasonló harci szellemben lép pályára. Nehéz meccsre számíthatunk, de hasonló teljesítménnyel akár pontot vagy pontokat is elhozhatunk majd. Reméljük, sokan elkísérik a csapatot!  Szükség lesz a buzdításra!

CSAK A SZISE!

NŐI KÉZILABDA NB I

9. FORDULÓ

SZENT ISTVÁN SE–VÁCI NK SE 27–27 (16–17)

Monor, 210 néző. V: Őri, Poszdena

SZENT ISTVÁN SE: GERCSÓ N. – Horváth G. 3, MONORI 9, Tobak 1, ARON 3, SCHEFFER 6, Stranigg. Csere: Mátéfi (kapus), Lyngby, Szerző 4 (3), Pánczél, Balog B. 1, Albert Helga. Edző: Vojkovics Gyula

VÁCI NKSE: ARENHART – Diószegi 1, Hámori 2, Helembai 2, LAKATOS R. 9 (3), KÁCSOR 8 (2), Szondi 3. Csere: Szabó K., Szeberényi, Kuczora 1 (1), Kovács N. 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 10. perc: 5–4. 19. p.: 10–10. 28. p.: 25–14. 36. p.: 17–21. 48. p.: 23–24. 55. p.: 25–25

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 8/6

MESTERMÉRLEG

Vojkovics Gyula: – Mindkét csapatnak gratulálok a pontszerzéshez, főként a sajátomnak. Jól és fegyelmezetten játszottunk. Főleg támadásban fejlődtünk sokat. Egy ilyen szintű csapat ellen nekünk kell az, hogy kicsit rosszabb napja legyen. De ezzel nekünk nem kell foglalkoznunk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ha a jövőben olyan csapat ellen játszunk, amely ellen reális esélyünk lesz a pontszerzésre, akkor ilyen lelkes, csupa szív játékkal meg tudjuk valósítani, amit szeretnénk.

Szilágyi Zoltán: – Gratulálok a Szent Istvánnak a teljesítményhez és a pontszerzéshez is, bár ehhez mi nagyon jó alanyok voltunk. Szégyellem magam a szurkolók előtt, akik elkísérték a csapatot, enerváltak, dekoncentráltak voltunk, bután játszottunk.

JÁTÉKOSOK REAKCIÓI

Aron Andrea, a Szent István SE játékosa: – Gratulálok a Vác csapatának. Büszke vagyok a saját csapatunkra, hogy megszereztük az első pontunkat. Nem volt egyszerű, de betartottuk a taktikai utasításokat védekezésben és főleg támadásban, amiket az edzőnk kér az edzéseken és a meccseken. Ha így játszunk, mint a mai meccsen és a Fehérvár elleni mérkőzésen, akkor bízom benne, hogy szerezhetünk még pontokat a továbbiakban.

Kovács Noémi, a Váci NKSE játékosa: – Gratulálok a Szent Istvánnak. Végig szoros mérkőzést játszottunk. Akármennyire is próbáltunk több góllal ellépni, mindig visszajöttek. Belenyugodtunk abba, hogy ennyi a különbség. Ezért nagyon sok ziccert is kihagytunk. Nem állt össze a védekezésünk. Ez az eredményben is megmutatkozott.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)