Jó kezdés után 19 gólos vereség a Ferencvárostól

A K&H női kézilabda liga 6. fordulójának keddi játéknapján a Szent István SE az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét fogadta a Monori Városi Sportcsarnokban.  A SZISE harciasan játszott az első 25 percben, de végül újabb nagykülönbségű vereséget szenvedtünk (26-45).

Az önkormányzati választások apropóján, az újdonsült 9. kerületi polgármesterasszony, Baranyi Krisztina hajtotta végre a kezdődobást 750 lelkes néző előtt. Stílusos indítás, hiszen mindkét csapat az ő körzetéhez tartozik.

A fordulót megelőzően a K&H Liga 3. helyén álló Ferencváros egyértelműen a két pont begyűjtését tűzte ki célul. Azonban a vendégek látszólag nem érkeztek csúcsformában, hiszen vasárnap délután még Bajnokok Ligája-találkozót játszottak a világ egyik legjobb csapatával. A SZISE pedig újra a harcos arcát akarta mutatni a Siófok elleni lélektelen játék után.

A mérkőzés elején látszott, hogy sokat kivett a Fradi játékosaiból a Metz elleni rangadó, a SZISE pedig bátran kihasználta az ellenfél kezdeti tompultságát. Fél perc se telt el a meccsből, és a mieink máris megszerezték a vezetést az összesen 4 gólig jutó Scheffer Zsanett találatával, de 10 másodperccel később a Fradi kiválósága, Lukács Viktória már ki is egyenlített. Azonban dinamikusan játszottunk és gólokkal fejeztük be a támadásainkat. A 4. perc végén 4-2-re is vezettünk.

Visszatért a régi harci szellem! Nyoma se volt az előző meccsre jellemző megilletődöttségnek és lélektelen játéknak. A védekezésünk is már az elejétől összeállt, így a Ferencváros – akkor még – nem tudott átgázolni rajtunk, Gercsó Nóra pedig jól védett. Persze a Fradi így is szerzett gólokat, de ellépni nem tudott ellenfelünk. A 15. percben 9-9-et mutatott az eredményjelző. Elek Gábor, az FTC edzője ki is kérte első idejét.

Mindez jó döntésnek bizonyult, hiszen a 17. perc végén, a mérkőzés során először vezettek 3 góllal a ferencvárosiak (9-12). Háfra Noémi ellen nem találtuk az ellenszert, 2 és fél perc alatt 3 gólt is szerzett. Ráadásul a kapusuk, Szemerey Zsófia is nagyszerű védéseket mutatott be. Azonban tartottuk a lépést, és 25 perc elteltével is mindössze kétgólos hátrányban voltunk (14-16). Köszönhető annak is, hogy ebben a periódusban Gercsó Nóra 10 (!) védéssel járult csapata teljesítményéhez. Sajnos azonban kezdtünk fáradni, míg a számos válogatott játékost felvonultató sztárcsapat egyre jobban belelendült a játékba. Az első játékrész utolsó 5 percét 4-1-re megnyerték, és 15-20-as állásnál vonultak a csapatok az öltözőbe.

A 2. félidő első 5 percében még tartottuk az ötgólos különbséget, de utána már nem adott esélyt a Ferencváros. Szép lassan kijött a két csapat közötti különbség. Az előző szezon bajnoki ezüstérmese ekkor már kiválóan védekezett. Ráadásul a SZISE is egyre pontatlanabbul játszott. A támadásainkat rendre nem tudtuk befejezni. Több labdát is eladtunk. A rutinos alakulat mindezt kegyetlenül kihasználta, és elléptek lerohanás gólokkal. A 40. perc végén már 9 góllal vezetett a Fradi (19-28). Ekkor kettős emberelőnybe kerültünk, de nem sikerült kihasználni.

Ellenfelünk az 50. percben már 37-24-re vezetett. Időközben Mátéfi Dalma váltotta Gercsó Nórát a kapuban. Az újonnan beállt kapus két védése ellenére is az 55. perc végén már 40 gólnál tartott a 12-szeres magyar bajnok (24-40). A második játékrész utolsó 5 percét is három góllal buktuk el, akárcsak az elsőt. Végül 19 gólos vereséget szenvedtünk a jóval nagyobb játékerőt képviselő Ferencvárostól (26-45).

Az első félidőben hatalmasat küzdöttek a lányok, de a második játékrészben már elfogyott az erő. Ráadásul ekkor már a Fradi is nagyobb sebességre kapcsolt. Felőröltek minket, és végül megérdemelten nyertek 45-26-ra. Háfra Noémi 7 góljával ellenállhatatlanul játszott. Válogatott társai is bizonyították klasszisukat. Lukács Viktória hatszor vette be a SZISE kapuját, míg Klivinyi Kinga és Klujber Katalin 5-5 gólnak örülhettek. A fiatal Tóth Nikolett is kitűnő játékkal rukkolt elő, és szintén 5 találatot jegyzett ellenünk. Ráadásul a kapusuk, Szemerey Zsófia is elképesztő védésekkel hívta fel magára a figyelmet. Egyébiránt az egész meccsen ő védte az FTC kapuját.

Reméljük a következő, 7. fordulóban az első félidei arcunkat mutatjuk majd. Szükség lesz rá, hiszen október 20-án a jelenleg a K&H Liga 5. helyén álló Érd otthonába látogatnak a lányok. Reméljük, sokan elkísérik a csapatot! Szükség lesz a buzdításra!

HAJRÁ SZISE!

NŐI KÉZILABDA NB I

6. FORDULÓ

SZENT ISTVÁN SE–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–45 (15–20)

Monor, 750 néző. V: Marton Zs., Szabó E.

SZENT ISTVÁN SE: GERCSÓ – Horváth G., Monori 2, LYNGBY 4, Aron 4, Scheffer 4, Stranigg 2. Csere: Mátéfi (kapus), Szerző 2, VARJÚ 3, Balog B. 2 (2), Pánczél 2, Albert 1, Tieff. Edző: Vojkovics Gyula

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA: SZEMEREY – Lukács V. 6, HÁFRA N. 7, Snelder 2, Csiszár-Szekeres, Kovacsics 1, Schatzl N. 3. Csere: Kljuber 5 (2), Bánfai 3, Márton G. 3, Christensen 1, PÁSZTOR N. 4, KLIVINYI 5, TÓTH NIKOLETT 5, Mészáros R. Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–2. 12. p.: 6–8. 17. p.: 9–12. 27. p.: 14–18. 33. p.: 16–23. 42. p.: 19–29. 49. p.: 22–37

Kiállítások: 4, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG

Vojkovics Gyula: – Rövid időn belül két olyan mérkőzést is játszottunk, ahol nagy különbségű vereséget szenvedtünk. A mai meccs után azonban nem kell lehajtott fejjel távozni a csarnokból, mert sikerült kellemetlen perceket okozni a Ferencvárosnak az első félidőben. Nagyon örülök, hogy nem ijedtünk meg. Az első pillanattól kezdve küzdött a csapat. A második játékrészben már kijött a két együttes közötti különbség. Akkor már ott vettük a levegőt, ahol nem kellene.

Elek Gábor: – Nem könnyű helyzetből érkeztünk ide, mert két komoly kudarc-élményünk volt a Bajnokok Ligájában. Nagyon közel volt a vasárnapi mérkőzés. Hétfőn erőfejlesztéssel töltöttük a napunkat. Nem számítottam arra, hogy az elején szárnyalni fogunk, de azt sem gondoltam, hogy a védekezésünk ennyire felpuhul és átjáró házzá válik. A SZISE jól használta ezt ki. Elöl is sokat hibáztunk. Főleg a kapusuk nagyon ügyesen védett ebben a periódusban. Aztán az első félidő végére rendezni tudtuk a sorainkat, több könnyű gólt tudtunk dobni. A második játékrészben meg egyértelműen kijött a két csapat közötti különbség minden tekintetben. Nekünk most a Bajnokok Ligájára kell fókuszálnunk, és össze kell raknunk a védekezésünket.

JÁTÉKOSOK REAKCIÓI

Gercsó Nóra, a Szent István SE játékosa: – Az első félidőre büszkék lehetünk mindannyian, mert odaraktuk magunkat. Kihoztuk belőle a maximumot, főleg az első felében. A második játékrészre azonban elfogytunk teljesen. Minden téren, elöl is és hátul is. De sokkal jobb hozzáállással játszottunk, mint a csütörtöki meccsen. Mindenki kiadta magából azt, amire képes. Ebből lehet építkezni. Csalódottak nem lehetünk, mert a különbség reális.

Tóth Nikolett, az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa: – Nagyon jól éreztem magam a pályán. Az is volt a célunk, hogy élvezzük a játékot. Az első félidőben a védekezésünk még nem állt össze. A második játékrészre azonban már feljavultunk ezen a téren, és így könnyű gólokat tudtunk szerezni. Ezzel végre megtaláltuk önmagunkat.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)