Elit társaságba került Monori Orsolya és Scheffer Zsanett

Bár még csak három forduló ment le a női kézilabda NB I őszi idényéből, gólgazdag mérkőzésekben nem volt hiány. A mezőnyben két SZISE-játékos, Monori Orsolya és Scheffer Zsanett is kivette a részét a gólgyártásból, mindketten 16-szor voltak eredményesek.

Bár a SZISE átlövői messze vannak (még) a góllövőlista élétől, fordulóról fordulóra bizonyítják, ebben a mutatóban lehet rájuk számítani.

A bajnoki nyitányon a Debrecen ellen Monori Orsolya 7 gólt szerzett, és ő lőtte a klub történetének első NB I-es találatát is. Bár a 2. fordulóban a Győr jól felkészült Monoriból, és „mindössze” 3 gólt engedélyezett a SZISE átlövőjének, Scheffer Zsanett 8 (!) alkalommal vette be a regnáló magyar bajnok és BL-győztes kapuját. A 3. fordulóban a Szombathely ellen folytatódott a két játékos gólversenye: Monori Orsolya 6, Scheffer Zsanett pedig 4 találatig jutott, így mindkét játékos neve mellett 16 gólt jegyez a Magyar Kézilabda-szövetség.

S hogy ezzel a teljesítménnyel milyen illusztris társaságba került a SZISE két játékosa, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a góllövőlistán – többek között – maguk mögé utasították a győriek sztárjátékosait, Brattset Karit (14 gól), Hansen Anne Mette-t (13), Nze-Minko Eetelle-t (13) és Oftedal Stine Bredalt (12).

És ez még nem minden. Az idei kiírásban eddig „mindössze” 16 találatot jegyez a Siófok francia légiósa és olimpiai ezüstérmese, Niombla Gnonsiane, 15-öt pedig az Érd brazil játékosa, Nascimento. Persze mindez játék a számokkal, tudjuk, de azért az FTC válogatottja, Kovacsics Anikó, és a francia bajnok Aoustin Camille is csupán 2 góllal szerzett többet, mint Monori Orsolya és Scheffer Zsanett, akik szombaton a Kisvárda ellen növelhetik góljaik számát, amire a csapat jelenlegi helyzetét tekintve nagy szükség lesz.

Női K&H Liga
A góllövőlista állása:
1. Klujber Katrin (FTC), 36 gól
2. Tóth Eszter (MTK Budapest), 31 gól
3. Háfra Noémi (FTC), Kovács Anna (DVSC) 27-27 gól

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)